Αρχική » , , , , , » Συνάντηση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. με τον Γεν. Διευθυντή του Μ.Τ.Σ.

Συνάντηση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. με τον Γεν. Διευθυντή του Μ.Τ.Σ.


Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, Ταξίαρχο κ. Ιωάννη ΑΖΝΑΟΥΡΙΔΗ, καθώς και με τον Προϊστάμενο Αστυνομικού Προσωπικού του Ταμείου Α/Β’ Μιχαήλ ΠΑΠΑΔΑΚΗ είχαν στις 27-09-2016 ο πρόεδρος και στελέχη της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., όπου μεταξύ των άλλων συζητήθηκαν:

Το θέμα των ΒΟΕΑ, του οποίου ως γνωστόν ξεκινά η χορήγηση, για τις εκκρεμείς αιτήσεις του 2016, μετά την πρόσφατη υπογραφή της ΚΥΑ από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών. Όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Γενικός, μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους το ταμείο θα έχει προβεί στην εξόφληση όλων των εκκρεμουσών αιτήσεων, καθώς το ταμείο έχει την απαιτούμενη ρευστότητα. Η τιμή του μεριδίου, που αποτελεί την βάση υπολογισμού του ΒΟΕΑ, θα παραμείνει αμετάβλητη, όπως έχει δηλαδή καθοριστεί από το 2011.

Στην συνέχεια, συζητήθηκε η πορεία του Ταμείου, για το οποίο ο κ. ΑΖΝΑΟΥΡΙΔΗΣ μας γνώρισε ότι παρουσιάζει ένα λογιστικό έλλειμμα 14 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, ενώ εξέφρασε και τον προβληματισμό του αναφορικά με τη μείωση των επιπρόσθετων εσόδων του ταμείου (κατάργηση κοινωνικών πόρων, ένσημα), καθώς και για την αρνητική αναλογία συνταξιούχων – εν ενεργεία μερισματούχων, η οποία αυτή τη στιγμή είναι στο 1 προς 1,2 όταν είναι διεθνώς παραδεκτό ότι η αναλογία αυτή πρέπει να είναι στο 1 προς 4 αντίστοιχα, ώστε να καθίσταται βιώσιμο το Ταμείο.

Από τη πλευρά μας επισημάναμε τις ενέργειες μας, για θεσμοθέτηση ποσοστού 5% για τα ταμεία μας, από τις κλήσεις της τροχαίας, που ενώ έχει καταστεί νόμος του Κράτους, έως τώρα και για άγνωστο λόγο, παραμένει ακόμα ανενεργός, όπως επίσης και για αντίστοιχο ποσοστό που θεσμοθετήθηκε από την εκτέλεση των ενταλμάτων.

Παράλληλα, τονίσαμε ότι σταδιακά θα αντιστραφεί η αναλογία συνταξιούχων – εν ενεργεία, με θετικό ισοζύγιο των εν ενεργεία, λόγω του μειούμενου κατ’ έτος αριθμού των συνταξιοδοτούμενων και την αντίστοιχη αύξηση των προσλήψεων.

Τέλος, επαναφέραμε το διαχρονικό αίτημα μας της αναλογικής συμμετοχής εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας στο Δ.Σ. του Ταμείου, καθώς δεν νοείται να εκπροσωπούμαστε με έναν απόστρατο, όταν αποτελούμε περίπου το 50% των μετόχων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στη λαίλαπα των περικοπών που οδηγούν στην εξαΰλωση των επικουρικών μας συντάξεων, η Ομοσπονδία μας αγωνίζεται για να παραμείνει το ΜΤΣ ανεξάρτητος φορέας, βιώσιμος, με διασφάλιση των εισφορών μας, ασκώντας τον απαιτούμενο έλεγχο, ώστε να μην παρατηρηθούν τα φαινόμενα του παρελθόντος, που οδήγησαν το ΜΤΣ ένα βήμα πριν την κατάρρευσή του.(poaxia.gr)

1 σχόλια:

  1. Εεε να μην λαμβανουν οι ''φτωχοι'' δημοι το 95%... λιγα εσοδα εχουν απο τα αλλα τιμολογια οι καημενοι..και τοσο καιρο που ειναι αυτο το 5% ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ