Αρχική » , , , , » Σχέδιο Β για να μην «παγώσουν» τα ειδικά μισθολόγια από την 1η Ιανουαρίου 2017

Σχέδιο Β για να μην «παγώσουν» τα ειδικά μισθολόγια από την 1η Ιανουαρίου 2017


Στην ενεργοποίηση σχεδίου Β προχωράει το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με το θέμα των ειδικών μισθολογίων και το «πάγωμα» των ωριμάνσεών τους, καθώς βάσει νόμου από 1η Ιανουαρίου 2017 θα πρέπει να επιβληθεί η αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων των αμειβομένων με ειδικό καθεστώς. Και αυτό γιατί χάθηκε η καταληκτική ημερομηνία της 29ης Σεπτεμβρίου για να ψηφιστούν τα ισοδύναμα μέτρα που θα αντικαθιστούσαν το «πάγωμα».

Τα αρμόδια υπουργεία παρουσίασαν κάποια μέτρα στο οικονομικό επιτελείο, τα οποία όμως δεν μπόρεσαν να χαρακτηριστούν αξιόπιστα ισοδύναμα για να νομοθετηθούν και να εφαρμοστούν αντί του «παγώματος» των ωριμάνσεων. Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη κάνει τις πρώτες συζητήσεις με την τρόικα για την ενεργοποίηση εναλλακτικού σχεδίου για το θέμα. Το επιχείρημα για να μην προχωρήσει το «πάγωμα» των ωριμάνσεων, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα, είναι ότι το «πάγωμα» αυτό θα αφορά ένα μισθολογικό καθεστώς το οποίο δεν θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου.

Χιλιάδες υπάλληλοι

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των ειδικών μισθολογίων, με στόχο από τις αρχές του 2017 να υπάρχει άλλο καθεστώς στις αμοιβές των χιλιάδων υπαλλήλων που έχουν ειδικό καθεστώς (στελέχη ΕΔ-ΣΑ, γιατροί, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί υπάλληλοι κ.λπ.). Το αρχικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προέβλεπε πως οι αλλαγές στο σύνολο των ειδικών μισθολογίων θα ήταν τέτοιες που θα κάλυπταν το δημοσιονομικό όφελος από το «πάγωμα» των ωριμάνσεών τους. Ωστόσο, αυτό το σχέδιο δεν έγινε αποδεκτό από τα αρμόδια υπουργεία και τους εργαζομένους που αφορούν οι αλλαγές.

Στο πλαίσιο αυτό, το οικονομικό επιτελείο έχει επεξεργαστεί δύο σχέδια:

1. Το όποιο «πάγωμα» των ωριμάνσεων να αποφασιστεί μετά τις αλλαγές που θα γίνουν στο γενικότερο καθεστώς των ειδικών μισθολογίων. Δηλαδή, να συμφωνηθεί σε πολιτικό επίπεδο ο νέος τρόπος με τον οποίο θα αμείβονται όσοι εντάσσονται σε ειδικό καθεστώς και στη συνέχεια να επιβληθεί το «πάγωμα» στους νέους μισθούς.

2. Αφού θα αποφασιστεί το νέο καθεστώς των ειδικών μισθολογίων, τα αρμόδια υπουργεία να εντοπίσουν αξιόπιστα ισοδύναμα μέτρα. Άλλωστε, τόσο το νέο μισθολογικό τους καθεστώς όσο και το «πάγωμα» των ωριμάνσεών τους θα εφαρμοστούν από 1η Ιανουαρίου. Οπότε η νομοθέτηση των ισοδύναμων μέτρων μπορεί να γίνει και τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Βέβαια, σε αυτό το σενάριο είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει κάποια αντίδραση από την τρόικα, διότι ο νόμος προβλέπει τη θεσμοθέτηση των ισοδυνάμων έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν, όμως, ότι οι αντιδράσεις αυτές θα μπορούσαν να καμφθούν.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα των ειδικών μισθολογίων αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της κυβερνητικής ατζέντας τις επόμενες ημέρες και είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί η παρέμβαση του πρωθυπουργού για να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων.

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 01/10/2016 – ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ)

2 σχόλια:

 1. OI ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
  Μισθολογικές προαγωγές ΤΕΛΟΣ! Το γράφει ξεκάθαρα στο Μνημόνιο! Αναστολή συνταξιοδοτικού δικαιώματος 2 χρόνια σε όλους Δείτε το απόσπασμα (Φωτογραφία).
  http://www.enstoloi.gr/2013/02/blog-post_14.html
  ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ .....ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΔΗΛΑΔΗ....ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ-ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ.-ΑΡΧΙΛΙΟΧΙΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΛΥΤΕΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΑΝ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΛΟΧΙΑ ΔΕΚΑΝΕΑ
  ΤΟ ΑΝΑΘ σχέδιο Ν3883/2010 Διατηρητέος υπό προαγωγή ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ? ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΚΟΛΑΝΕ ΣΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΥΣ-Η ΜΕΙΩΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ > Ι-Σ-Ο-Π-Ο-Σ-Η < ΕΝΩ ΠΑΝΕ ΠΟΝΗΡΑ ΣΕ ....> Ι-Σ-Ο-Π-Ο-Σ-Ο-Σ-Τ-Ο-Σ-Η < ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ.-ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΤΣΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ .
  http://www.onalert.gr/userfiles/IERARXIA_PROAGOGES.pdf
  ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ.-
  ΒΛΕΠΕΤΕ : 1ον ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ / ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ-ΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ....ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛ ΚΟΙΝΑ ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.-KOINA AΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ ΤΕΛΟΣ-ΠΙΟ ΛΑΙΚΑ ΤΡΩΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ..
  2ον ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ....ΕΚΑΣ ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΕ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΑΣΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΜΑΣ......ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΕ (?) ΕΝΩ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ Ο-Ι-Κ-Ο-Γ-Ε-Ν-Ε-Ι-Α-Κ-Ο-Υ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ-
  ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ -ΠΑΜΕ ΣΕ ΝΕΟ ΜΟΜΙΣΜΑ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ....ΡΟΛΟΙ- ΕΠΙΣΗΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΝΔ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΑΘ Ν3883/2010 ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΣ ΥΠΟ ΠΡΟΑΓΩΓΗ-ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΙΣΘΩΝ-ΕΧΟΥΝ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ > ΠΟΙΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ...ΜΕΙΩΣΕΙΣ < ΟΠΟΤΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕ ...ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ,ΣΑΒΒΙΔΗ (ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΣ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΓΕΝ ΔΙΕΥΘ/ΝΤΡΙΑ ΜΑΝΑΤΑΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ))—ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ....ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ....ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ-ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΄΄ΠΙΑΣΤΕ΄΄.
  Η ΤΡΟΙΚΑ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΤΕΛΟΣ Αναστολή συνταξιοδοτικού δικαιώματος 2 χρόνια σε όλους ΤΟ ΝΕΟ...ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΘ Ν3883/2010 ΕΙΝΑΙ....ΔΙΚΑ ΜΑΣ ...ΙΣΟΔΥΜΑΜΑ.
  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΘΕΣΗ 5,20 ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ? ΧΑΡΜΠΟΥΡΓΚΕΡ ?
  http://www.pentapostagma.gr/2016/09/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BD-%CE%AE-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD.html
  ΟΙ ΡΩΣΟΦΙΛΟΙ ΑΝ ΔΟΥΝ > http://www.pentapostagma.gr/2012/06/3_27.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΑΥΡΗ ΕΙΝ' Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ