Αρχική » , , , » «Βάζουν χέρι» στις οικονομικές προαγωγές των ΕΔ

«Βάζουν χέρι» στις οικονομικές προαγωγές των ΕΔ


Την οικονομική προαγωγή στις Ένοπλες Δυνάμεις φαίνεται να βάζει στο στόχαστρο η κυβέρνηση προτείνοντας στους θεσμούς να επανεξεταστεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 και να αλλάξει από το 2017.

Στόχος είναι ο «εξορθολογισμός» του συστήματος, ώστε να μην προκύπτει πρόσθετη επιβάρυνση των συνταξιοδοτικών δαπανών, με απώτερο στόχο όσοι αποστρατεύονται να μην παίρνουν δύο βαθμούς προαγωγή όπως συμβαίνει σήμερα και η σύνταξή τους να μην είναι υψηλότερη από τον τελευταίο μισθό τους.

Αναλυτικότερα, σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις ισχύει η βαθμολογική προαγωγή και υπάρχει και η οικονομική προαγωγή. Η λογική είναι απλή. Εάν δεν μπορείς να προαχθείς (βαθμολογικά) αν δεν υπάρχει κενή οργανική θέση για τον επόμενο βαθμό σου - προάγεσαι κανονικά όσον αφορά στο οικονομικό μέρος.

Έτσι, το ότι κάποιος είναι βαθμολογικά σε κάποιο κλιμάκιο (π.χ. Λοχαγός) δεν σημαίνει ότι και οικονομικά είναι στο ίδιο κλιμάκιο - μπορεί κάλλιστα να πληρώνεται για Αντισυνταγματάρχης.

Επομένως, επειδή ακριβώς ισχύει ότι αποστρατεύεται κατά κανόνα με τον επόμενο βαθμό, τούτο μεταφράζεται ότι μπορεί ένας Ταξίαρχος να αποστρατευτεί και τελικά να πάρει σύνταξη όχι Υποστρατήγου, (που είναι ο επόμενος βαθμός), ούτε Αντιστράτηγου, που είναι ο μεθεπόμενος, αλλά Στρατηγού (που είναι ο μεταμεθεπόμενος βαθμός), επειδή όταν ήταν εν ενεργεία λάμβανε αποδοχές Αντιστρατήγου.

Η κυβέρνηση προτείνει στους θεσμούς αυτό να αλλάξει και ο συνταξιοδοτηθείς να λαμβάνει σύνταξη στη βάση των αποδοχών που είχε όταν αποστρατεύτηκε.

(cnn.gr - ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ)

9 σχόλια:

 1. Η οικονομική ζημιά οφείλεται από τήν μή εφαρμογή των υφιστάμενων προτάσεων :
  1. Ο Αναθεωρημένος Νόμος 3883/2010 Iεραρχία –Προαγωγές (Διατηρητέος υπό Προαγωγή μέ ετήσιο κέρδος 88 εκατομύρια ευρώ ΚΑΙ ΛΥΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΕΝΩ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.
  Τό σχέδιο νόμου έχει προτείνει καί υπογράψει από 16 Σεπτ 2014 ο πρώην Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας καί Πρόεδρος τής Στρατιωτικής επιτροπής στήν Ευρωπαική ένωση Στρατηγός κ Μιχάλης Κωσταράκος και ο νυν ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ ΤΟΣΚΑΣ καί τα Αρχηγεία συμφωνούν μέ ετήσιο κέρδος 88 εκατ ευρώ γιά τά ταμεία.
  http://www.onalert.gr/userfiles/IERARXIA_PROAGOGES.pdf (ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟΣ).
  Μέ τήν εφαρμογή τού Αναθεωρημένου Νόμου 3883/2010 Διατηρητέος υπό προαγωγή σταματά το παράλογο φαινόμενο τών μισθολογικών προαγωγών μέ κέρδος 88 εκατομυρίων ευρώ ετησίως.
  Παύει το παράλογο φαινόμενο ενώ κάποιος κατέχει τόν βαθμό τού Ανθυπασπιστή νά πληρώνεται μισθό Υπολοχαγού, ο Ταγματάρχης νά πληρώνεται μισθό Ταξίαρχου κλπ.
  Ο μισθός που λαμβάνει κάποιος να συμβαδίζει με τον βαθμό του ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ παιζουν τις κουμπάρες
  Επισης η ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ παραμονή των στελεχών με αναφορα εως τα 58 έτη θα αποφέρει μεγάλα κερδη. Οποιος θέλει θα φευγει στα 35 χρόνια χωρις να ζημιώνεται αλλα να ξέρει συνταξη εφαπαξ θα παρει σε ηλικια 58 ετων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι λες ρε άρχοντα ανώνυμε. Μέχρι τα 58 στο στρατό? ΌΧΙ ΠΟΤΕ, αντιπρόταση, 25 χρόνια στο στρατό και άλλα 25 διορισμένος Καρανίκας σε ένα γραφείο οποιασδήποτε δημόσιας υπηρεσίας στη φρουρά που επιθυμώ.

   Διαγραφή
  2. μας έχεις ζαλίσει με τις θεωρείες σου, 35 χρόνια είναι αρκετά, εσένα αν σε αρέσει τόσο πολύ να πας μόνο μου ως ΕΠΟΠ ή οπλίτης άλλα 10 χρόνια όταν φύγεις

   Διαγραφή
 2. Δηλ.να συνταξιοδοτηθει με το βαθμο που φερει;με τα εφαπαξ τι γινεται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να αλλάξουν πρώτα τα ειδικά μισθολόγια και μετά να εφαρμοσθεί η αλλαγή αυτή, να σταματήσουν να μας δουλεύουν μια ζωή με τα επιδόματα, να καταργηθούν τα περισσότερα επιδόματα και να ενσωματοθούν στο βασικό μισθό, να μην υπάρχουν παραπάνω από 2 επιδόματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ας πληρώνονται οι υπερωρίες και οι ετοιμότητες, καθώς και οι υπηρεσίες τις αργίες όπως σε όλο το Δημόσιο και μετα να εφαρμοστεί ο νόμος. Φυσικά ο ανώνυμος 5 Απρ 11:00 λησμονεί δυο βασικά πράγματα, α) οι δυο υπόγραψαντες το σχέδιο νόμου ειναι βολεμένοι μια χαρα , ο ένας στην ΕΕ και ο άλλος υπουργός. Ειναι δυνατόν ο χορτασμένος να σκέφτεται αν ο πει ας ενός πεθαίνει απο την πείνα;
  Τέλος οι ΕΔ δουλεύουν πάνω και απο ηρωικά με τις σημερινές συνθήκες , αδιαμαρτύρητα αμοιβώμενοι με φιλοδώρημα και βεβαια συνεχώς λοιδορούμενοι.
  Περιμένω να δω σοβαρή κυβέρνηση και ΥΕΘΑ να δουν τις ΕΔ της Πατριδος όλων μας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αρκετή ζημιά έκανε η γενιά της μεταπολίτευσης σε ολους μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ¨οταν ακούς εξορθολογισμό να περιμένεις μειώσεις, κοινός απάτη του συστήματος και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι προσκυνημένοι τι λένε ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΕΔΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ?
  Υπουργός άμυνας κ Καμμένος δήλωνε :

  http://staratalogia.blogspot.gr/2015/03/blog-post_575.html

  Καί στόν Δημόσιο τομέα ισχύει : Επιπλέον πέντε χρόνια εργασίας γιά όσους τό ζητήσουν

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=34291&subid=2&pubid=113906441

  Διευρύνεται χρονικά η δυνατότητα νά συνταξιοδοτηθούν ακόμα καί πέντε χρόνια αργότερα υπάλληλοι στό Δημόσιο οι οποίοι μέ αίτησή τους θά ζητήσουν τήν παραμονή τους στήν υπηρεσία μέχρι τή συμπλήρωση τού 67 έτους.


  Ενώ έχουν εκδοθεί 27 ευνοικές διατάξεις γιά αποστρατείες , δέν έχει εκδοθεί καμμιά γιά οικιοθελώς παραμονή στίς ένοπλες δυνάμεις όπως τον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα .
  Ποιός είχε την " ιδέα " για το όριο τών 58 ετών στήν συνταξιοδότηση στρατιωτικών ;
  14.08.2015 | 20:30

  http://www.onalert.gr/stories/poios-eixe-tin-idea-gia-to-orio-ton-58-eton-stin-syntaxiotodisi-stratiotikon/44246

  Μισθολογικές προαγωγές ΤΕΛΟΣ! Το γράφει ξεκάθαρα στό Μνημόνιο! Δείτε το απόσπασμα.

  http://www.enstoloi.gr/2013/02/blog-post_14.html

  Γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας : « Όχι» σε αποστράτευση πρίν από τα 53, οικειοθελώς στα 58

  http://newpost.gr/post/401918/geetha-oxi-se-apostrateysh-prin-apo-ta-53-oikeiothelws-sta-58

  Αλλαγή ορίων αποστρατείας καί έμμισθη παράταση τής στρατιωτικής θητείας προανήγγειλε ο Υπουργός άμυνας Καμμένος (ΒΙΝΤΕΟ) Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015.

  http://www.onalert.gr/stories/kammenos-epivevaionei-kaneis-den-tha-feygei-apo-tis-ed-prin-apo-ta-58/43243

  Απαίτηση Τρόικας γιά άμεσση συνταξιοδότηση στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων στά 58 έτη".

  http://www.onalert.gr/stories/kamia-apostrateia-prin-apo-ti-symplirosi-58-eton/43049

  http://www.onalert.gr/stories/kamia-apostrateia-prin-apo-ti-symplirosi-58-eton/43049

  Υπουργός άμυνας Καμμένος επιβεβαιώνει: "Κανείς δέν θά φεύγει από τις Ενοπλες Δυνάμεις πρίν τά 58 έτη" 22-6-2015 ΒΙΝΤΕΟ

  http://www.onalert.gr/stories/kammenos-epivevaionei-kaneis-den-tha-feygei-apo-tis-ed-prin-apo-ta-58/43243

  Ο Πάνος Καμένος « στον ενικό » μέ τόν Νίκο Χατζηνικολάου Δευτέρα 14/12/2015 22:55
  Οχι αποστρατείες πρίν από τά 58 έτη από τό υπουργείο .
  http://www.enikos.gr/ekpompes/358617,O-Panos-Kammenos-ston-eniko-me-ton-Niko-Xatzhnikolaoy.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αναθεωρημένος Νόμος 3883/2010 Iεραρχία –Προαγωγές Διατηρητέος υπό Προαγωγή ετήσιο κέρδος 88 εκατ ευρώ.


  http://www.onalert.gr/userfiles/IERARXIA_PROAGOGES.pdf (ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟΣ)
  Με την εφαρμογή της αλλαγής του Νόμου 3883/2010 με τον Αναθεωρημένο Νόμο 3883/2010 Διατηρητέος υπό προαγωγή σταματά το παράλογο φαινόμενο των μισθολογικών προαγωγών με κέρδος 88 εκατ ευρώ ετησίως .
  Παύει το παράλογο φαινόμενο ο Αρχιλοχίας να πληρώνεται μισθό Ανθυπολοχαγού, ο Υπολοχαγός να πληρώνεται μισθό Ταγματάρχη κλπ.
  Μισθολογικές προαγωγές ΤΕΛΟΣ! Το γράφει ξεκάθαρα στο Μνημόνιο! Δείτε το απόσπασμα
  http://www.enstoloi.gr/2013/02/blog-post_14.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ