Αρχική » , , , » Με ταχύ ρυθμό αυξάνονται οι ανέπαφες συναλλαγές

Με ταχύ ρυθμό αυξάνονται οι ανέπαφες συναλλαγές


Έρευνα ηλεκτρονικών πληρωμών που διεξήγαγε η Visa δείχνει άνοδο από 36% το 2015 σε 52% το 2016

Εντυπωσιακή είναι πλέον η αύξηση πληρωμών με ανέπαφες κάρτες. Σύμφωνα με την έρευνα ηλεκτρονικών πληρωμών που διεξήγαγε το 2016 η Visa (με 165 εκατομμύρια ανέπαφες κάρτες και 3,4 εκατομμύρια τερματικά ανά την Ευρώπη), η χρήση έχει αυξηθεί από 36% το 2015 σε 52% το 2016.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, οι ανέπαφες κάρτες αλλάζουν και τον τρόπο των συναλλαγών και τις συνήθειες των καταναλωτών. Ειδικότερα, οι χρήστες είναι πιο ανοιχτοί στο να χρησιμοποιούν μία κινητή συσκευή ως μέθοδο πληρωμής σε ένα κατάστημα σε ποσοστό 52% έναντι 32% των χρηστών μη ανέπαφων καρτών. Επιπλέον, το 49% ψωνίζει μέσω μιας εφαρμογής και το 50% αξιοποιεί τις κάρτες για να πληρώσει το γεύμα του.

Το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι χρησιμοποιεί εφαρμογές πληρωμής μέσω κινητών, σε σχέση με το 38% το 2015. Σχεδόν οι μισοί συμφωνούν ότι το να έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν χρησιμοποιώντας τη φορητή ή τη wearable συσκευή τους έχει διευκολύνει τις αγορές τους.

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές δείχνουν ενδιαφέρον και για τα ψηφιακά πορτοφόλια, με το 61% να υποστηρίζει ότι αυτή η μέθοδος διευκολύνει και το 59% ότι του δίνεται η δυνατότητα να πληρώνει οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Η έρευνα της Visa έδειξε, επίσης, ότι επτά στους δέκα Ευρωπαίους καταναλωτές κοιτούν ένα αντικείμενο σε ένα κατάστημα προτού το αποκτήσουν διαδικτυακά, ενώ το 66% ψάχνει για την καλύτερη τιμή στο διαδίκτυο προτού αποκτήσει το αντικείμενο στο κατάστημα.

Την εορταστική περίοδο, το 60% των καταναλωτών φαίνεται ότι επιλέγει να πραγματοποιήσει τις αγορές με ανέπαφες κάρτες σε κατάστημα, αντί για πωλήσεις που γίνονται μέσω του διαδικτύου.

«Η εξοικείωση των Ευρωπαίων καταναλωτών με τις ανέπαφες κάρτες σταδιακά προκρίνει και τη χρήση ψηφιακών πορτοφολιών και άλλων τεχνολογιών. Αυτά τα Χριστούγεννα θα δούμε νέες μεθόδους πληρωμής, όπως τα wearables ή τα ψηφιακά πορτοφόλια. Η επιτυχία των πωλήσεων στις γιορτές θα εξαρτηθεί και από τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να παρέχουν στους καταναλωτές την προτιμώμενη μέθοδο πληρωμής», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, Νίκος Καμπανόπουλος.

(ΑΓΟΡΑ 30/12/2016 – ΦΑΙΗ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ