Αρχική » , , , » Μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων η εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα

Μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων η εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα


Η εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα, μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και μία σειρά από χρόνια ζητήματα, αναμένεται να ρυθμιστούν με το νομοσχέδιο «Επιθεωρητές- ελεγκτές πλοίων, λιμένων, Αναγνωρισμένων Οργανισμών – Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και άλλες διατάξεις» που αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων ότι η εισαγωγή των υποψηφίων στο Λιμενικό και συγκεκριμένα στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων, Δοκίμων Υπαξιωματικών και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, θα γίνεται μέσω πανελληνίων εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις αφορούν:

- Τρόπος εισαγωγής: Η εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων, Δοκίμων Υπαξιωματικών και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. θα ρυθμίζεται από τις διατάξεις του Ν. 1351/1983 - ΦΕΚ 56/Α/26-4-1983 «Εισαγωγή σπουδαστών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» (Πανελλαδικές Εξετάσεις).

- Ένταξη σχολών σε ανώτερη και ανώτατη βαθμίδα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: Με Π.Δ. που θα εκδοθεί μετά από πρόταση των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα ρυθμιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης της Σχολής Δόκιμων Σημαιοφόρων Λ.Σ., της Σχολής Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ. (Σ.Δ.Υ.Λ.Σ.) και της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στην ανώτερη και ανώτατη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επίσης, παρά τις αντιδράσεις στελεχών, θα καθιερωθεί μοριακό σύστημα στις μεταθέσεις, ώστε να σταματήσει η άδικη και αναξιοκρατική μετακίνηση.

Παράλληλα αλλάζουν τα δελτία ταυτότητας των στελεχών του Λιμενικού κατά τα πρότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εναρμονιστούν και να αποτελούν ταξιδιωτικά έγγραφα.

«Για διατάξεις του αποτελούν στο μεγαλύτερο μέρος τους προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Κωνσταντίνος Κιράνης.

(aftodioikisi.gr)

1 σχόλια:

  1. Ως Ολυμπιονίκης βοηθάω, μαζί με άλλους, στον αθλητισμό, στα στρατόπεδα, στις παραγωγικές σχολές. Οι Ολυμπιονίκες παίρνουν τιμής ένεκεν θέση στο στρατό, κι έχουμε κανονικά μισθό το μήνα. Ασχολούμαι με αυτό και την οικογένειά μου. ΠΟΙΟΣ ΠΟΙΟΣ Ο ΧΕΙΜΩΝΕΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ!!ΑΛΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΛΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ