Αρχική » , , , » ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ CLUB ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΤΕΡΑΡΧΕ ε.α. κ. ΧΡΗΣΤΟ ΒΑΪΤΣΗ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ CLUB ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΤΕΡΑΡΧΕ ε.α. κ. ΧΡΗΣΤΟ ΒΑΪΤΣΗ

Του Επισμηναγού (Ι) ε.α. Γεωρ. Β. Κασσαβέτη
Μέλους του Δ.Σ. ΕΑΑΑ – τ. Δ/ντος Συμβούλου

Αγαπητέ κ. Αρχηγέ,

Ως το παλαιότερο μέλος του Δ.Σ. της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας αισθάνθηκα την ανάγκη να σας απευθύνω λίγα λόγια αυτή τη σημαδιακή για την καριέρα σας, αλλά και τη ζωή σας ημέρα. Δεν γνωρίζω πόσο προετοιμασμένος είσαστε γι αυτή τη δύσκολη, πράγματι, ημέρα, που όπως ο θάνατος αποτελεί για όλους νομοτέλεια. Από την Ημερησία Διαταγή σας όμως που παρακολούθησα από το διαδίκτυο έμεινα με την εντύπωση ότι δεν το περιμένατε.

Ως Αξιωματικοί, αλλά και ως άνθρωποι θεωρούμε εντελώς άκοσμο, ανάρμοστο, αντιδεοντολογικό, βάναυσο και ανευλαβές για τον Αρχηγό ενός κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων να πληροφορείται την αποστρατεία του από το τηλέφωνο, ενώ βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία στο εξωτερικό. Πέραν όμως της προσβλητικής συμπεριφοράς προς τον ίδιο το γεγονός διασύρει και την ίδια τη χώρα, διότι προδίδει απερισκεψία, προχειρότητα, έλλειψη σχεδιασμού. Και επ’ αυτού κ. Αρχηγέ έχετε την κατανόηση και τη συμπάθεια όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων.

Από το άλλο μέρος κ. Αρχηγέ, διάχυτη είναι η εντύπωση τόσο του εν ενεργεία προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας, ιδιαίτερα όμως των αποστράτων, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως Αρχηγού δεν υπερασπιστήκατε και τόσο ένθερμα τα θέματά μας. Δεν είδαμε π.χ. καμιά ενέργειά σας όταν οι κακή τη μοίρα κυβερνήτες μας έκοβαν τον ομφάλιο λώρο που συνδέει τους αποστράτους με τη μάνα τους και τους διεχώριζε από τα αδέρφια τους – τους ε.ε. - , όταν οι ίδιοι κατά παράβαση κάθε έννοιας ηθικής και δικαίου εφήρμοζαν την απόφαση του ΣτΕ κατά το ήμισυ για τον κλάδο μας, ή όταν τη ανοχή τους οι τρωικανοί πετσόκοβαν τους προϋπολογισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα τα τουρκικά F-16 να κάνουν περασάδες πάνω από τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ωραία λοιπόν τα περί «αδήριτης ανάγκης ενισχύσεως των Ενόπλων Δυνάμεων» κ. Βαΐτση, αλλά λίγο όψιμα και λειψά. Διότι όπως καλύτερα απ’τον καθένα από μας γνωρίζετε ο εξοπλισμός των Ε.Δ. με νέα οπλικά συστήματα δεν προεξοφλεί κι ούτε διασφαλίζει την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητος της χώρας, αν το ηθικό του προσωπικού τους είναι χαμηλό. Και υψηλό ηθικό με άθλιες συνθήκες εργασίας και μισθούς φτώχειας δεν σφυρηλατείται. Και όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας ελάχιστα μπορούσατε να τις βελτιώσετε. Τις αποδοχές όμως του προσωπικού αναμφιβόλως θα μπορούσατε να μεριμνήσετε να μην είναι στην τελευταία θέση των κρατικών λειτουργών, πίσω από τον συμπαθή κλάδο των μουσικών.

Καλωσορίζοντάς σας κ. Αρχηγέ ως ένα νέο μέλος στον κλάδο των Αποστράτων Αξιωματικών, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μια μεγάλη μερίδα αποστράτων έχει σοβαρά παράπονα για την εν γένει συμπεριφορά σας απέναντι του Νομικού Προσώπου της Ενώσεως, του οποίου είχατε την εποπτεία. Συγκεκριμένα δεν διαθέσατε ούτε μια ώρα από το χρόνο σας για να δείτε κατά που πέφτει η Ένωση, πολλώ δε μάλλον να σκύψετε στα προβλήματα που μας απασχολούν, όπως η περίθαλψη, ο παραθερισμός κλπ. Προφανώς ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού καθιστά την ΕΑΑΑ αχρείαστη. Δεν πειράζει καλή καρδιά.

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς
Γεώργιος Κασσαβέτης – Επισμηναγός (Ι) ε.α.

Αθήνα 25 Ιαν. 2017

3 σχόλια:

 1. πολύ χαιρεκακία βρε αδελφε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΟΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ,ΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΑΛΛΑ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΗ, ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΚΟΜΨΗ.[ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ}
  Ο ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ(ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ) ΗΓΕΤΗΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΑΝ ΔΗΛ.ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ 9.9{ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ 10) ΜΕ ΤΙΣ 2 ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ,ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ