Αρχική » , , » ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ: Χρυσά συμβόλαια για τον «Βασιλιά των ΚΨΜ»

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ: Χρυσά συμβόλαια για τον «Βασιλιά των ΚΨΜ»


Το τελευταίο κατάστημα της οικογένειας Στεργίου στην Κηφισιά
Εκτίναξη τζίρου και κερδών από την «είσοδο» στις Ένοπλες Δυνάμεις και την κυριαρχία στα ράφια των σούπερ μάρκετ για την οικογενειακή επιχείρηση που τροφοδοτεί περισσότερα από 2.000 κυλικεία

«Φλέβα χρυσού» αποδεικνύονται για την οικογένεια Στεργίου, οι «χακί» business, αλλά και η «κατάκτηση» των αλυσίδων του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων. Η εταιρία που ξεκίνησε πριν 60 χρόνια από ένα... ποδήλατο, με το οποίο ο Γεώργιος Στεργίου πουλούσε γλυκά ταψιού στα καφενεία του κέντρου της Αθήνας, εξελίχθηκε σε έναν όμιλο με σχεδόν «μονοπωλιακά» μερίδια στην ιδιαίτερη και προσοδοφόρα αγορά των συσκευασμένων προϊόντων αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και σάντουιτς.

Έτσι, σήμερα, εφοδιάζει περισσότερα από 2.000 κυλικεία στα μεγαλύτερα νοσοκομεία, σχολεία, εκθεσιακά κέντρα και γενικότερα σε χώρους μαζικής εστίασης. Και βέβαια στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπου μετά την «ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ», το 2014, με την ανάθεση των κυλικείων των στρατιωτικών μονάδων σε ιδιώτες, αποτελεί τον ισχυρότερο παίκτη, με δεύτερο την «Αμάλθεια» των αδελφών Κομπατσιάρη. Στο πελατολόγιο της «Οικογένειας Στεργίου» φιγουράρουν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα ΓΕΣ, ΓΕΑ και ΓΕΝ, οι στρατιωτικές μονάδες, αεροδρόμια και πολεμικά πλοία, οι Σχολές Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων κ.α.

Το συγκεκριμένο project, παρά τις αντιδράσεις που προκαλεί λόγω των «αλμυρών» τιμών στα προϊόντα (σάντουιτς, καφέδες, εμφιαλωμένα νερά κλπ) για τις δυνατότητες των φαντάρων, σε συνδυασμό με την απόλυτη κυριαρχία του brand, την τελευταία διετία ιδιαίτερα, στα ράφια των σούπερ μάρκετ, έφερε εκτίναξη τζίρου και κερδών. Η οικονομική «ακτινογραφία» των αποτελεσμάτων του ομίλου δείχνει ότι οι πωλήσεις από 7,8 εκατ. το 2012 και 9,6 εκατ. το 2013, «εκτοξεύτηκαν» στα 19,7 εκατ. το 2014 και στα 21,6 εκατ. έναν χρόνο μετά. Αντίστοιχη θεαματική ανοδική πορεία ακολούθησαν τα καθαρά κέρδη, από μόλις 518.000 ευρώ, το 2012, σε 3 εκατ. το 2015.

Με το πέρασμα των χρόνων, η οικογενειακή επιχείρηση πέρασε από διάφορα στάδια. Το 1965 ήταν ένα μικρό εργαστήριο στη Ν. Φιλαδέλφεια, το 1973 ιδρύθηκε η Ε&Κ Στεργίου Ο.Ε. και το 1985 δημιουργήθηκε η παραγωγική μονάδα στη Μεταμόρφωση. Σήμερα η εταιρία (με θυγατρική και την «Διανομές Στεργίου Α.Ε.») ελέγχεται από την Ευγενία Στεργίου που έχει ποσοστό 33,33%, τους Ελένη και Δημήτρη Στεργίου (από 25%) και τους Παναγιώτη και Δ.Γ. Στεργίου (από 8,33%). Πέρα από τα συσκευασμένα τρόφιμα και γλυκά, η οικογένεια έχει ισχυρή παρουσία και στα ζαχαροπλαστεία, με τρία καταστήματα «Υπογραφή Στεργίου», σε Μεταμόρφωση, Ν. Φιλαδέλφεια και Κηφισιά, όπου εδρεύει και η δεύτερη παραγωγική βάση της επιχείρησης.

(DEAL NEWS 20/01/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

4 σχόλια:

 1. Κάποιο πρωί και με το πρόσχημα της έλλειψης στρατευσίμων στα κυλικεία δόθηκαν σε εταιρεία εξωτερική εταιρεία επί ποιανού υπουργού φαντάζεστε? Θα σας μιλήσω για το κυλικείο ενός από τα επιτελεία όπου δόθηκαν όλα εκτός από των ανωτάτων αξιωματικών όπου για εκεί υπήρχαν στρατεύσιμοι για να λειτουργούν και να πίνουν τους καφέδες τους οι ανώτατοι αξιωματικοί γιατί είχαν έξοδα.
  Τιμές κυλικείων για τους θνητούς στα ύψη. Ο καφές από 20 ή 30 λεπτά εκτοξεύτηκε στο 1 € ή 1,20 € καθώς και τα υπόλοιπα προϊόντα του κυλικείου(κρουασάν, τυρόπιτες κλπ). Σημειωτέων ότι η εταιρεία δεν εγκατέστησε ούτε ένα καινούργιο μηχάνημα. Απλώς άλλαξε το προσωπικό από στρατεύσιμο σε πολιτικό καθώς και οι τιμές οι οποίες πήγαν στα ύψη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΡΙΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΣΤΕΡΓΙΟΥ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ (ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ) ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕ ΤΟ ΑΝΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μια φορά που πηγα στη μεταμόρφωση στην παραγωγική μονάδα για να ρωτήσω για 1 κετερινγκ που ήθελα να κάνω στη μονάδα μου σαν Δκτης....δυστυχώς ήταν αγενέστατοι και δεν μου έδωσαν καμία σημασία...Aσε που ήταν πανάκριβα και έφυγα...τρέχοντας..!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ιδιωτης, να συνυπολογίσουμε ότι πληρώνει ΕΝΟΙΚΙΟ, καταθέτει Εγγυητική Επιστολή μερικών χιλιάδων ευρώ (ήτοι λεφτά που παρκάρει υπέρ του δημοσίου για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η σύμβαση, χωρίς να έχει δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσει), πληρώνει πρόστιμο τετραψήφιου αριθμού αν κάποιο προίόν του είναι ελαττωματικό, πληρώνει προσωπικό, ελέγχεται από την Επιθεώρηση Εργασίας, πληρώνει Φόρο για τα έσοδά του και για να πάρει μέρος πρέπει να πληροί τις προύποθέσεις που θέτει ο Στρατός, να έχει ISO τροφίμων, αλλά και περιβαλλοντικό.

  Είχε μέχρι τώρα ο Στρατός κάτι τέτοιο ή σουλάτσαρε η κατσαρίδα στο μπρίκι; Έλα τώρα, που σας φταίει ο Ανάδοχος που θα φάτε και θα πιείτε σαν να είστε σε σοβαρή καφετέρια Υγειονομικού Ενδιαφέροντος!
  Ε, αυτά, ξέρετε κοστίζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ