Αρχική » , , » Βίτσας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε εγρήγορση

Βίτσας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε εγρήγορση


Έτος ανασυγκρότησης το 2017, τονίζει ο ΑΝΥΕΘΑ

Την εγρήγορση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εξαιτίας της επικρατούσας καταστάσεως και των εξελίξεων στην Τουρκία επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος επίσης τόνισε ότι το 2017 θα είναι η χρονιά της ανασυγκροτήσεως των ΕΔ και ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για την υλοποίησή της.

Ο ΑΝΥΕΘΑ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα “Newsbeast.gr” και απαντώντας στο δημοσιογραφικό ερώτημα περί του «πόσο ανησυχούν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι εξελίξεις στην Τουρκία», τόνισε τα εξής:

«Το καθήκον των Ε.Δ. και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι να προετοιμάζεται. Το γεγονός ότι ζούμε σε μια περιοχή αστάθειας όντας εμείς οι ίδιοι οχυρό σταθερότητας από την άλλη μεριά μας βγάζει μια σειρά καθήκοντα. Άρα αν έλεγα απλά ανησυχούμε δεν θα κάναμε καλά την δουλειά μας. Εμείς πως κάνουμε την δουλειά μας; Βρισκόμαστε σε εγρήγορση». Και πρόσθεσε: «Κάνουμε τις απαραίτητες ασκήσεις. Θα μπορούσαμε να πούμε μάλιστα ότι το 2016 μπορεί να χαρακτηριστεί και το έτος ασκήσεων και εξάσκησης των Ε.Δ. και αυτό το δέχονται όλοι. Ανανεώνουμε δια της αναβαθμίσεως και συντηρήσεως τα οπλικά μας συστήματα και παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση μεριμνούμε για την ποιότητα της ζωής που έχουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.»

Αναφορικώς με το θέμα της ανασυγκροτήσεως των ΕΔ, ο ΑΝΥΕΘΑ, τόνισε ότι «Άρα με αυτή την λογική το 2017 θα είναι η χρονιά της ανασυγκρότησης των Ε.Δ. και το λέω με σιγουριά γιατί βρισκόμαστε πια στην τελική φάση του σχεδιασμού και στην εξ’ ολοκλήρου μετά υλοποίησή του. Ήδη και ο Υπουργός και εγώ έχουμε δώσει τα βασικά στοιχεία της ανασυγκρότησης η οποία έχει και μια λογική.

Ότι μπορεί σήμερα με μικρότερο κόστος να έχεις μέγιστο αποτέλεσμα αν βάλεις τον σωστό στόχο. Ο σωστός στόχος όπως είπα είναι η ασφάλεια της χώρας.»

Τέλος, ο Δ.Βίτσας θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος που θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή 29 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

1 σχόλια:

  1. Φέτος τον Ιανουάριο δεκάδες ικανότατοι και έμπειροι αξιωματικοί 50άρηδες αποστρατεύθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Αστυνομία. Κοινώς πήγαν σπίτι τους, συνταξιοδοτούμενοι και στις θέσεις προήχθησαν άλλοι, με συνέπεια το κακό να είναι πολλαπλό για την Πολιτεία. Οι 50άρηδες που μπορούν πολλά ακόμη να δώσουν από την ενέργειά τους, πάνε σπίτι τους, λαμβάνοντας σύνταξη και εφάπαξ, χρήματα που δεν εξ οικονομά η οικονομία, καθώς άλλοι τους αντικαθιστούν με τους ίδιους μισθούς. Οι ετήσιες κρίσεις έχουν λάβει τη μορφή πλέον της ‘’βιομηχανίας παραγωγής αποστράτων’’ και ‘’στρατηγών’’, την ώρα που η δημόσια διοίκηση πάσχει από στελέχη έμπειρα και ικανά, αφού λόγω της κρίσης και των μνημονίων οι διορισμοί γίνονται με το σταγονόμετρο. Η δημιουργία μιας παράλληλης επετηρίδας και η χρησιμοποίηση των ικανότατων αυτών στελεχών σε υψηλόβαθμες θέσεις του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού θα αποτελούσε διέξοδο από την αποστρατεία και τη συνταξιοδότηση τους στα 50. Άλλωστε με το νέο ασφαλιστικό δεν συνταξιοδοτείται πλέον κανένας πριν τα 62 ή τα 67 του χρόνια, γιατί αυτή η διαφοροποίηση των ετών να συνεχίζεται στις ΕΔ και στην Αστυνομία (17 έτη διαφορά, είναι πολλά). Οι μη μάχιμου πλέον ανώτεροι αξιωματικοί θα μπορούσαν να επανδρώσουν δημόσιες θέσεις, όπου υπάρχει ανάγκη. Τον Μάρτιο θα γίνουν και οι ετήσιες κρίσεις, θα γίνουμε πάλι στο ίδιο έργο θεατές γι’ ακόμη μια φορά, επιτέλους να βρει λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ