Αρχική » , , » Πωλούνται παλαιά όπλα ακόμα και με πιστωτική

Πωλούνται παλαιά όπλα ακόμα και με πιστωτική


Θα απενεργοποιούνται και δεν θα καταστρέφονται, όπως γινόταν μέχρι σήμερα - Δημιουργείται μια νέα αγορά με ευκαιρίες για συλλέκτες

Εκποιήσεις παλαιών όπλων αλλά και συστημάτων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τους τρεις Κλάδους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, από το διαδίκτυο και με χρήση ακόμα και... πιστωτικής κάρτας θα δούμε σύντομα, μόλις ολοκληρωθεί και τεθεί σε ισχύ η σχετική διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, που τυγχάνει και της εγκρίσεως της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες της «Ε» από πολύ υψηλόβαθμες πηγές του ΥΠΕΘΑ, οι ΕΔ διαθέτουν αυτήν τη στιγμή στις αποθήκες τους δεκάδες χιλιάδες όπλα διαφόρων τύπων τα οποία είναι πλέον «άχρηστα», αφού δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τις ΕΔ όπως, π.χ., τυφέκια βρετανικής κατασκευής «Lee Enfield», αντίστοιχα αμερικανικής M1 Garand με τις ξιφολόγχες τους, αραβίδες Thomson Μ1938Α1, ιταλικά λάφυρα πολέμου Carcano, πιστόλια και περίστροφα κ.λπ.! Με την ίδια απόφαση, θα μπορεί όποιος θέλει να αγοράσει ακόμα και παλαιά αεροσκάφη και ελικόπτερα που αυτή την εποχή «σαπίζουν» (κυριολεκτικώς) στις γωνιές όλων των στρατιωτικών αεροδρομίων της χώρας.

Όλο αυτό το υλικό και πλήθος άλλου που βρίσκεται σε αποθήκες θα μπορεί πλέον να το αγοράσει ο κάθε ιδιώτης συλλέκτης, Έλληνας ή ξένος, καταβάλλοντας το αντίτιμο που θα έχει ορισθεί ή θα προκύψει από την ηλεκτρονική δημοπρασία, σε περίπτωση που κάποιο από τα υλικά αυτά είναι σπάνιο ή σε πολύ μικρό αριθμό, στις ΕΔ! Οι ίδιες υψηλόβαθμες πηγές σημείωναν ότι τα όπλα και τα άλλα προς πώληση παλαιά οπλικά συστήματα και το υλικό θα είναι απενεργοποιημένα, αλλά όχι κατεστραμμένα, με τρυπημένες κάννες κ.λπ., κάτι, άλλωστε, που γινόταν έως τώρα. Γιατί πρέπει να σημειωθεί ότι οι ΕΔ κατά καιρούς εκποιούσαν παλαιά όπλα, τα οποία μπορούσαν να αποκτήσουν πρώην ή εν ενεργεία μέλη τους, καταβάλλοντας ένα μικρό αντίτιμο, και με τα όπλα κατεστραμμένα, με τον τρόπο που προελέχθη.

Τώρα αυτό θα αλλάξει, καθώς το ίδιο υλικό θα μπορούν να το αγοράσουν οι πάντες, από όλο τον κόσμο, ακόμα και με πιστωτική κάρτα, όπως συμβαίνει με ιδιωτικές εταιρείες σε Ευρώπη και Αμερική που πωλούν συλλεκτικά όπλα στους συλλέκτες και τους τα στέλνουν με το... ταχυδρομείο!

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, μεγάλη και σημαντική μουσουλμανική χώρα της Μέσης Ανατολής έχει συμφωνήσει να αγοράσει πολύ μεγάλο αριθμό ρυμουλκούμενων πυροβόλων των 105 mm του ΕΣ (ο οποίος πλέον δεν τα χρησιμοποιεί, αφού όλο το πυροβολικό του ΕΣ είναι πλέων των 155 mm και των 8 ιντσών και όλο αυτοκινούμενο) έναντι ποσού 80 εκατ. ευρώ!

Επειδή όλες οι λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη γνωστές, θέλουμε να πιστεύουμε ότι για την υλοποίηση όλων αυτών, που ασφαλώς αποτελούν σημαντικά νέα για τους συλλέκτες (και για το ταμείο των ΕΔ), δεν θα πληγεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο η εφεδρεία.

(ΕΠΕΝΔΥΣΗ 14/01/2017 – ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ - lsblaveris@gmail.com)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

2 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ....ΜΕΤΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΟΧΗΣ.ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχω ενα προβλημα δεν ξερω τη χρειαζετε να αγορασο η να πουλησω ενα μουσιακο οπλο εφοσον και εγω και ο αλοσ εχουμε αδεια μουσιακου οπλησμου ...παρακαλω υπαρχη μια τεκμηριομενη απαντηση ??? ευχαρηστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ