Αρχική » , , , » Ο Στρατηγός Σταύρος Κουτρής, για τις πρόσφατες κρίσεις στις Ε.Δ.

Ο Στρατηγός Σταύρος Κουτρής, για τις πρόσφατες κρίσεις στις Ε.Δ.


Έκτακτες Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Για άλλη μια φορά κτύπησε «ένδοξα» ο πέλεκυς της «αναγκαίας και χρήσιμης για το Στράτευμα ανανέωσης». (Τόσης που κινδυνεύουμε πλέον να χάσουμε τον μπούσουλα.) Την στιγμή που όλος ο γεωπολιτικός μας περίγυρος «φλέγεται», ιστορικές ανακατατάξεις λαμβάνουν χώρα και σύνορα επαναχαράζονται, εμείς δεν γνωρίζω πόσο ασχολούμαστε με την αύξηση της ένοπλης ισχύος μας, αλλά σίγουρα περί «ανανεώσεως τυρβάζομεν».

Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ στο παρόν με τους συναδέλφους που αποστρατεύονται και με αυτούς που αναλαμβάνουν την σκυτάλη της διοικήσεως του Στρατεύματος.

Η σκέψη μου έτρεξε σε κάποιο απόσπασμα από την «Θεωρία του Πολέμου» του Π. Κονδύλη, σελ 383, ο οποίος προφητικά εδώ και 2 περίπου 10ετίες σημείωνε:

«... Την σκέψη σε ιστορικές και στρατηγικές διαστάσεις την κατάπιε εντελώς σχεδόν, μαζί με όσα θα έπρεπε να την στηρίζουν έμπρακτα, το πελατειακό σύστημα, το δούναι και λαβείν, το οποίο τελευταία, στο πλαίσιο του ακάθεκτου εκσυγχρονισμού μας, έχει πάρει την πολιτισμένη ονομασία του "διαλόγου" - διαλόγου οπισθοβούλου, πολυδαιδάλου και πολυμηχάνου, διαλόγου των πάντων με τους πάντες περί των πάντων εις πάντας τόπους και πάντας χρόνους. Όποιος δεν μετέχει σε τέτοιους διαλόγους και δεν υπόκειται στις σκοπιμότητές τους, έχει την ελευθερία - και την υποχρέωση- να σταθμίσει στρατηγικά έναν ενδεχόμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο ...»

Θα ήθελα να το αφιερώσω κυρίως στους υπεύθυνους πολιτικούς ταγούς, αλλά και να ευχηθώ στους νέους Δκτας του Στρατού μας να μην «μετέχουν σε τέτοιους διαλόγους», καθόσον «οι καιροί ου μενετοί» και η ευθύνη υψίστη.

(infognomonpolitics.blogspot.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ