Αρχική » , , , , » Ο νέος Διοικητής Δ΄ΣΣ, Αντιστράτηγος Καμπάς Γεώργιος (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)

Ο νέος Διοικητής Δ΄ΣΣ, Αντιστράτηγος Καμπάς Γεώργιος (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)


Ο Αντιστράτηγος Καμπάς Γεώργιος γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Κατετάγη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και αποφοίτησε το 1983 ως Ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού.

Έχει παρακολουθήσει όλα τα βασικά σχολεία του Όπλου του. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Επίσης είναι απόφοιτος του Προκεχωρημένου Τμήματος Αξκών Πυροβολικού Μάχης του ΣΞ των ΗΠΑ στο Fort Sill. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο «Στρατηγική και Διπλωματια».

Ο Αντιστράτηγος Καμπάς Γεώργιος έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες ΠΒ Μάχης και Α/Α ΠΒ σε θέσεις Δκτού Πυροβολαρχίας, Αξκού Επιχειρήσεων και Δκτου Μοίρας (συνολικά 12 χρόνια). Έχει υπηρετήσει επίσης:

Εκπαιδευτής και Επιτελής της Διεύθυνσης Σπουδών στη Σχολή Πυροβολικού.

Διευθυντής Επιχειρήσεων σε Μ/Κ Μεραρχία.

Από το 2003 έως το 2006 υπηρέτησε ως Τμηματάρχης Σχεδίων και Πολιτικής στο Διακλαδικό ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο στη Νάπολη και κατά το τελευταίο έτος ως Διευθυντής επιτελικού γραφείου του Βοηθού Επιτελάρχη του ΝΑΤΟϊκου Στρατηγείου.

Επιτελής στην Διεύθυνση Επιχειρήσεων στο ΓΕΕΘΑ.

Τον Ιούνιο 2008 τοποθετήθηκε Τμηματάρχης Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού και Εξοπλισμών στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ.

Τον Μάρτιο 2009, τοποθετήθηκε Υποδιευθυντής στην ανωτέρω Διεύθυνση.

Τον Μάρτιο 2011 προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και τοποθετήθηκε Διευθυντής στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ.

Τον Μάρτιο 2013 τοποθετήθηκε Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού.

Τον Μάρτιο 2014 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και ανέλαβε Διευθυντής Δ΄ Κλάδου του ΓΕΣ. Ο Δ΄ Κλάδος επιλαμβάνεται θεμάτων αμυντικής πολιτικής και σχεδιασμού, εξοπλιστικών θεμάτων, σχέσεων με ΝΑΤΟ-ΕΕ και λοιπών Διεθνών Οργανισμών, εκπαίδευσης, οργάνωσης, δόγματα και δημόσιες σχέσεις.

Tον Μάρτιο 2015 τοποθετήθηκε Διοικητής ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΣ».

Τον Μάρτιο 2016 μετά την ολοκλήρωση της Διοίκησης της Μεραρχίας, τοποθετήθηκε Διευθυντής Δ΄ Κλάδου στο Επιτελείο ΓΕΣ.

Την 16 Ιανουάριου 2017 με απόφαση του ΣΑΓΕ προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου.

Την 17 Ιανουαρίου 2017 με απόφαση του ΚΥΣΕΑ τοποθετήθηκε Διοικητής Δ΄ΣΣ.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.

1 σχόλια:

 1. Έχω της χαρά να είμαι ο πατέρας ενός παιδιού που μεγάλωσε κάτω από δύσκολες συνθήκες από επιλογή, δεν είχα ανάγκη από χρήματα παρ' όλα αυτά τον έστειλα να δουλέψει για να δει πως είναι η ζωή. Το παιδί μου σπούδαζε σε πανεπιστήμιο στη Κομοτηνή στο Τμήμα Κοινωνικής εργασίας και διέκοψε τις σπουδές μου για να στρατευθεί για να μην επιβαρύνει τους γονείς του (μάλλον σ' αυτό έμοιασε το πατέρα του που δούλευε σε εργοστάσια και οικοδομές για να σπουδάσει, όχι επειδή δεν είχαν οι γονείς του αλλά για να μην τους επιβαρύνει). Όταν λοιπόν κατατάχθηκε ο γιος μου ήταν πολύ καλά ψυχολογικά, πήρε και μετάθεση στη Ξάνθη κοντά στο σπίτι του, είχε έναν πολύ καλό Διοικητή ο οποίος μας έστειλε και σχετική επιστολή αναλαμβάνοντας την ηθική υποχρέωση να μας παραδώσει τα παιδιά μας καλύτερα απ' ότι τα παραλαμβάνει.
  Ειλικρινά χάρηκα όταν διάβασα αυτή την επιστολή και ακόμη περισσότερο όταν μίλησα μαζί του τηλεφωνικά.
  Στν άδεια που πήρε ο γιος μου για το Πάσχα, την πρώτη μέρα της άδειας έσπασε τον αστράγαλό του παίζοντας με τα μικρά ξαδέλφια του. Από τότε ξεκίνησε μια όχι καλή εμπειρία αφού ο γιος μου παρέμενε για πάνω από δέκα μέρες στο 412 στρατιωτικό νοσοκομείο και μετά διακομίστηκε στο 424, όπου και πάλι με καθυστέρηση χειρουργήθηκε.
  Επανήλθε στην υπηρεσία για να τελειώσει τη θητεία του πειθόμενος ίσως και από το Διοικητή του ότι θα τύχει κάποιας προσοχής μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του. Από τη πρώτη στιγμή είχε πρόβλημα όμως επέδειξε θάρρος και γενναιότητα θα έλεγα, έκανε υπομονή παρά το γεγονός πονούσε. Ο λόγος που σας απασχολώ από το πολύτιμο χρόνο σας είναι ότι τις τελευταίες μέρες που λείπει ο Διοικητής του μου ανέφερε γεγονότα που μάλλον δεν τιμούν τα στελέχη σας. Χθες το μεσημέρι τόλμησα να τηλεφωνήσω στον Υποδιοικητή της Μονάδας του χωρίς να το ξέρει ο γιος μου επειδή μου παραπονέθηκε ότι πονάει και κάνει κάποιες υπηρεσίες που επιβαρύνουν το πόδι του και τηλεφώνησα ορμώμενος από τα λόγια του Διοικητή του ότι θα προσέχουν τα παιδιά μας.
  Η αντιμετώπιση που είχα από τον Υποδιοικητή ήταν το λιγότερο απαράδεκτη αλλά το σημαντικό ήταν άλλο. Σήμερα στην πρωινή αναφορά ο κύριος Υποδιοικητής ανέφερε το γεγονός εν απουσία του γιου μου λέγοντας, αν μου μεταφέρθηκε καλά, ότι δήθεν έβαλε μέσον ο γιος μου για ιδιαίτερη μεταχείριση.
  Δυστυχώς κινούμαι μόνο με αμαξίδια, έχω σκλήρυνση κατά πλάκας με ποσοστό αναπηρίας 85%, που δεν μου επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση για να πάω στη Μονάδα του γιου μου να δω ο ίδιος τον Υποδιοικητή.
  Παρέδωσα στον Ελληνικό Στρατό ένα υγιές παιδί τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Ένιωσα υπερηφάνεια και χαρά όταν μίλησα με τον Διοικητή της Μονάδας του γιου μου, γιατί μου ενέπνευσε σιγουριά και σοβαρότητα. Ένιωσα απογοήτευση από τη συμπεριφορά του Υποδιοικητή του που θύμισε παλιές εποχές όταν υπηρέτησα ως Δόκιμος Έφεδρος Ανθυπολοχαγός επί 28 μήνες. Τέτοιες συμπεριφορές οδηγούν κάποια ευαίσθητα παιδιά θλίψη και απογοήτευση.Δε θέλω να βάλω μέσον πίστευα ότι η λογική υπερτερεί αλλά δυστυχώς απογοητεύθηκα.  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ