Αρχική » , , , , , , , » Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε νησιά και Έβρο. Οι 3 προτάσεις για την επάνδρωση τους

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε νησιά και Έβρο. Οι 3 προτάσεις για την επάνδρωση τους


Οι ελλείψεις σε στρατιωτικό προσωπικό, ειδικά σε στρατιώτες θητείας, σε επαγγελματίες οπλίτες και σε χαμηλόβαθμο στελεχικό δυναμικό, αποτελούν ένα ακόμη δύσκολο πρόβλημα για τη στρατιωτική ηγεσία. Οι μάχιμες Μονάδες στον Έβρο και στα νησιά, που θα έπρεπε να έχουν επάνδρωση πάνω από 90%, παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις, ακόμη και σε κρίσιμες ειδικότητες.

Οι λύσεις του προβλήματος, που προτείνει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, δηλαδή στην κυβέρνηση, είναι οι εξής:

α) Στράτευση στα 18 έτη,

β) αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά 3 μήνες (από 9 μήνες στον Στρατό Ξηράς να αυξηθεί στους 12 μήνες για όλους τους στρατεύσιμους, συστρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες) και

γ) η πρόσληψη σημαντικού αριθμού Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ).

Οι προτάσεις, όμως, στρατηγών, ναυάρχων και πτεράρχων, εφόσον υλοποιηθούν, θα ενισχύσουν την αμυντική θωράκιση της χώρας, έχουν, όμως, δυσβάστακτο δημοσιονομικό και κοινωνικό κόστος - μάλλον απαγορευτικό για την κυβέρνηση. Οι προσλήψεις ΕΠΟΠ, που θα είναι και ένα μέτρο καταπολέμησης της ανεργίας, έχουν «παγώσει», με απαίτηση της τρόικας και των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Φλώρινας Κώστα Σέλτσα και Κοζάνης Γιώργο Ντζιμάνη, απευθύνθηκε στο στρατιωτικό προσωπικό της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας στη Φλώρινα, επισημαίνοντας:


«Δεν υπάρχει καμία σκέψη ούτε για αύξηση ούτε για μείωση της θητείας. Όσοι υπηρετείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βρισκόσαστε στα σπίτια σας. Όμως να θυμάστε δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι περάσατε ένα κομμάτι της ζωής σας μαζί με άλλους Συνέλληνες, συνανθρώπους και μάθατε βασικά πράγματα για να υπερασπίζεστε την πατρίδα. Το δεύτερο πράγμα το οποίο πρέπει να θυμόσαστε είναι ότι ο Στρατός εκτελεί το καθήκον του και αυτό είναι η αποτροπή αλλά και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Αλλά η ουσία της άμυνας της χώρας είναι σε ολόκληρο τον λαό».

«Στράτευση στα 18 μόνο εθελοντικά»

Σχετικά με την πρόταση για στράτευση στα 18, ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει θέμα υποχρεωτικής στράτευση νεαρών στην ηλικία των 18 ετών, αλλά εξετάζουμε το ενδεχόμενο της εθελοντικής στράτευσης».

Ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος διευκρίνισε: «Όσοι νεαροί επιθυμούν θα μπορούν να στρατεύονται στα 18 και ταυτόχρονα θα αποκτούν επαγγελματική εμπειρία, θα μπορούν οι νέοι να αποκτούν μια εμπειρία, π.χ., στα κομπιούτερ. Έχουμε κάνει μια συμφωνία με τη Microsoft, μια εμπειρία με τη ΜΟΜΑ σε έργα ή σε χειρισμό βαρέων μηχανημάτων και σε άλλες ειδικότητες». Η ΝΔ, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος και αρμόδιος τομεάρχης Αδ. Γεωργιάδης, συμφωνεί και θα στηρίξει πλήρως την (υποχρεωτική ή εθελοντική) στράτευση στα 18 έτη, εφόσον η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 30/12/2016 – ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

1 σχόλια:

 1. ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ :
  1. ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΥΠΕΒΑΡΟΥΣ ΩΣ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ? (ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΚΙΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ..)
  2.ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΣ 25-50 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΚΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ??
  3ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΟΝΙΜΑ ΑΜΕΤΑΘΕΤΑ ΣΤΟ ΓΕΣ ΥΕΘΑ ΥΠΕΘΑ ΚΛΠ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΦΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΤΑΤΙΘΕΜΕΝΑ??
  4. ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΠΗΤΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ??
  5ΓΙΑΤΙ ΔΙΚΑΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΙΒΑΣΕΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ?
  6ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΙ?
  7. ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΓΕΛΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΡΕΠΛΙΚΕΣ? ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΟΟΩ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΕ
  8.ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕΣ??
  ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ