Αρχική » , , , » 300 «μίνι» ναύαρχοι καλούνται να επιστρέψουν στο ΜΤΝ μερίσματα 5 εκατ. που έχουν εισπράξει

300 «μίνι» ναύαρχοι καλούνται να επιστρέψουν στο ΜΤΝ μερίσματα 5 εκατ. που έχουν εισπράξει


Αποδεκτή έκανε ο Π. Καμμένος γνωμοδότηση του ΝΣΚ βάσει της οποίας τα Μετοχικά Ταμεία μπορούν να ζητήσουν πίσω τα μερίσματα που την τελευταία εικοσαετία ελάμβαναν οι πρόωρα αποστρατευθέντες
Για λόγους ισονομίας και αξιοκρατίας θα περίμενε κανείς ότι τη βιομηχανία παραγωγής «μίνι» στρατηγών θα την έκλειναν οι ορίτζιναλ στρατηγοί. Όμως στο στράτευμα η συντεχνία είναι πάνω από βαθμό και πρόσωπα
Υπήρξε απόστρατος επί υπουργίας Σπηλιωτόπουλου που έλαβε τρεις βαθμούς μέσα σε μία μέρα και όταν το στηλίτευσα, μου έκανε αγωγή ζητώντας μου την «Άρτα με τα Γιάννενα»...

Η «βιομηχανία» παραγωγής «μίνι» στρατηγών, ναυάρχων και πτεράρχων συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της, καθώς η Ελλάδα παραμένει η μόνη χώρα στον κόσμο που σχεδόν όλοι οι απόστρατοι, ανεξαρτήτως του βαθμού που αποστρατεύονται, εν συνεχεία, μέσω δικαστικών και διοικητικών αποφάσεων, λαμβάνουν τον ανώτατο βαθμό αλλά και τον μισθό του στρατηγού! Πρόκειται για μια πονεμένη ιστορία με την οποία καταπιάνομαι τα τελευταία 25 χρόνια και ώρες ώρες νιώθω σαν να κυνηγάω ανεμόμυλους.

Ωστόσο, επανέρχομαι στο θέμα με αφορμή την απαίτηση του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού από τριακόσιους «μίνι» ναυάρχους να επιστρέψουν πάνω από 5 εκατ. ευρώ που είχαν εισπράξει ως μέρισμα κατά το χρονικό διάστημα από την αποστρατεία τους και μέχρι τη δικαίωσή τους. Ενώ δηλαδή εκείνοι, όταν δικαιώθηκαν δικαστικά και διοικητικά, εισέπραξαν αναδρομικά χρήματα ως «μηδέποτε απομακρυθέντες από την ενεργό υπηρεσία» για την «αόρατη» βαθμολογική τους εξέλιξη κατά τη «νεκρή» περίοδο της αποστρατείας τους, στο μεταξύ δεν επέστρεψαν ως όφειλαν το ποσόν του μερίσματος που ελάμβαναν ως απόστρατοι.

Πιάστηκαν στην τσιμπίδα και σφυρίζουν... λιμανίσια

Δηλαδή «μονά - ζυγά» δικά τους. Κράτησαν και το μέρισμα ως απόστρατοι, αλλά πήραν και τα αναδρομικά ως... εν ενεργεία. Και τώρα που τους έπιασε η «τσιμπίδα» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σφυρίζουν... λιμανίσια!

Είκοσι πέντε χρόνια πριν, ξεκινάω να γράφω και να στηλιτεύω μέσω του «Εθνους» τη «βιομηχανία» παραγωγής «μίνι» στρατηγών - ναυάρχων - πτεράρχων που είχε στηθεί στο υπουργείο Άμυνας και αποκαθιστούσε βαθμολογικά αλλά και μισθολογικά τους κομματικά ημετέρους της εκάστοτε κυβέρνησης που είχε αποστρατεύσει πρόωρα η προηγούμενη κυβέρνηση. Στο διάβα του χρόνου η... βιομηχανία παρέμενε η ίδια, απλώς «χέρια» άλλαζε και πότε ήταν βαμμένη «πράσινη» και πότε «γαλάζια». Μάλιστα με την πάροδο του χρόνου που τα κομματικά πάθη άρχισαν να αμβλύνονται η συγκεκριμένη «βιομηχανία» αντί να κλείσει πέρασε στην... τυποποίηση. Επί της ουσίας απλώς επικύρωνε τις αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δικαιώνονταν!

Κάθε πικραμένος απόστρατος ζητούσε δικαίωση

Για την ιστορία η πρώτη «βιομηχανία» παραγωγής «μίνι» στρατηγών στήθηκε από την κλαδική αποστράτων της ΝΔ επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, αρχής γενομένης από την επαναφορά του απόστρατου πτεράρχου Αθ. Σταθιά στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας. Αμέσως η κατάσταση ξέφυγε, καθότι ο κάθε πικραμένος απόστρατος ζητούσε δικαίωση από την επόμενη κυβέρνηση, την οποία ελάμβανε απλόχερα αρχικά από τα διοικητικά δικαστήρια και εν συνεχεία από τα Ανώτατα Στρατιωτικά Συμβούλια...

Τα χρόνια περνούσαν, η «βιομηχανία» παραγωγής «μίνι» στρατηγών δούλευε κανονικά, χωρίς να ενοχλούνται οι «μάξι» συνάδελφοί τους. Κάθε φορά που άλλαζε χέρια και χρώμα το «μαγαζί» αποκάλυπτα αριθμούς και ονόματα δικαιωθέντων και αποκαθιστέντων «μίνι» στρατηγών, ορισμένοι εκ των οποίων μάλιστα με έσερναν στα δικαστήρια και ζητούσαν τα μαλλιά της κεφαλής μου! Πάντα πίστευα ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία λειτουργεί εις βάρος του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, καθότι επί της ουσίας διαλύει την αξιοκρατία.

Πίεζαν τις ηγεσίες του ΓΕΝ να κρατήσουν τα χρήματα

Στην περίπτωση όμως της επιστροφής των 5 εκατ. από τους τριακόσιους «μίνι» ναυάρχους, τις χήρες και τα ορφανά τους το πράγμα έχει ξεφύγει. Κανείς εκ των τριακοσίων δεν μερίμνησε να επιστρέψει τα χρήματα, ως όφειλαν, αλλά αντίθετα -όπως μαθαίνω- πίεζαν κιόλας τις ηγεσίες του ΓΕΝ από το 2009 να μεθοδεύσουν τη μη καταβολή τους! Και αποδοχές εν ενεργεία και μέρισμα αποστράτου! Όπως δηλαδή το λέει και η διαφήμιση: «Δύο σ' ένα και συμφέρει»...

Και τώρα έρχεται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και τους λέει ξεκάθαρα, επιστρέψτε πίσω τα μερίσματα: Μέτοχοι του Ταμείου Ναυτικού, οι οποίοι τέθηκαν σε αποστρατεία και εξελθόντες των τάξεων του ΠΝ ή του ΛΣ κατέστησαν μερισματούχοι, στη συνέχεια, καθόσον η αποστρατεία τους αυτή αναγνωρίστηκε ως παράνομη (δικαστικώς ή διοικητικώς), δικαιώθηκαν, αποκαθιστάμενοι αναδρομικά, αποδοχές ενέργειας και ως εκ τούτου υποχρεούνται στην επιστροφή των μερισμάτων ΜΤΝ και ΕΚΟΕΜΝ, που ελάμβαναν από το Ταμείο κατά το διάστημα της αποκαταστάσεώς τους.

Ραντεβού με την Εφορία για όσους αρνούνται

Μάλιστα για όσους εκ των «μίνι» ναυάρχων αρνούνται να επιστρέψουν τα μερίσματα προειδοποιούνται ότι θα προωθηθούν στην Εφορία και θα μπουν στη διαδικασία εισπράξεως των δημοσίων εσόδων, καθώς βεβαιώνονται ως χρέος προς το Δημόσιο. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες...

(ΕΘΝΟΣ «ΤΑ ΕΝ ΟΙΚΩ ΕΝ ΔΗΜΩ» 05/06/2016 – ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ - demos@pegasus.gr)

17 σχόλια:

 1. Αξιοκρατια,δυστυχως για κάποιους.
  Ειναι καλυτερο ομως που γινεται,παρα να το ειχαμε μονο στα λογια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όπως ακριβώς έγινε και με τους απολυθέντες και επαναπροσληφθέντες στην ΕΡΤ! Και αυτοί επέστρεψαν την αποζημίωση που είχαν λάβει όταν απολύθηκαν. Ή μήπως όχι!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο συγκεκριμένος κύριος είναι υπεράνω της δικαιοσύνης, ως σούπερμαν, κρίνει τις αποφάσεις των δικαστηρίων ως απαράδεκτες, μάλιστα μιλά και για δικαίωση μόνο που το θέμα δεν το γνωρίζει καλά διότι, τα αναδρομικά που επικαλείται δεν επιστρέφονται όλα διότι η υπηρεσία δεν υπολογίζει όλα τα επιδόματα, (2 επιδόματα αφαιρούνται, άρα δεν λαμβάνει αποδοχές εν ενεργεία), αλλά ούτε δέχεται να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές αυτών των ετών των αναδρομικών στα μετοχικά ταμεία, έτσι όσοι κατέθεσαν χαρτιά στα μετοχικά ταμεία έλαβαν απαντήσεις ότι το μέρισμα δεν μπορεί να επαναυπολογιστεί με τα επιπρόσθετα χρόνια αυτά που δικαιώθηκε ο ενάγων δικαστικά διότι η υπηρεσία δεν κατέβαλε τις ασφαλιστικές εισφορές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 4. Συμπέρασμα η ελληνική δικαιοσύνη θα πρέπει προτού εκδώσει αποφάσεις να ρωτάει τον κύριο Βερίκιο εάν συμφωνεί !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτό σίγουρα συμφέρει νατο λέει όποιος έχει λερωμένη τη φωλιά του κε 8 Ιουν 2016,8:27:00 μ.μ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τις μισές αλήθειες λέτε, αυτοί που δικαιώθηκαν δικαστικά θα έπρεπε να επιστρέψουν πίσω διότι η κρίση ήταν λανθασμένη και όχι σύμφωνη με την σχετική νομοθεσία, αυτό όμως δεν εφαρμόζεται από την υπηρεσία, δεν γίνεται ανάκληση κανονική και επιστροφή στην υπηρεσία, αλλά εφαρμόζεται μια μέθοδος από την υπηρεσία λίγο απ' όλα, κοινός, τα δε χρήματα που δίδονται ως διαφορά πιθανόν να υπολογίζονται και τα μερίσματα στη διαφορά αποστράτου με εν ενεργεία, εκτός φυσικά και από το γεγονός ότι, δεν υπολογίζονται όλα τα επιδόματα των εν ενεργεία. Στη μέθοδο αυτή δεν γίνονται οι προβλεπόμενες κρατήσεις, όπως στους εν ενεργεία, για τα μετοχικά ταμεία ώστε, ο ενδιαφερόμενος να υποβάλει εκ νέου τα σχετικά έγγραφα για απόδοση μερισμάτων μετά την έκδοση τις νέας εγκυκλίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εγώ γνωρίζω άτομα που δικαιώθηκαν δικαστικά για την αποστρατεία τους, κατέθεσαν χαρτιά στα μετοχικά ταμεία, μετά την έκδοση της νέας εγκυκλίου από την υπηρεσία και η απάντηση που έλαβαν γραπτώς ήταν ότι, δεν έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές από την υπηρεσία για το χρονικό διάστημα που δικαιωθήκατε και θα πρέπει να τις πληρώσετε εσείς οι ίδιοι για να αναγνωρισθούν τα επιπρόσθετα χρόνια από τα μετοχικά ταμεία, άρα για ποια αποκατάσταση μιλούμε, παραμύθια και για ποιες διαφορές εν ενεργεία και αποστράτου δίνονται, τρίχες, μάλλον αλχημείες γίνονται από την υπηρεσία για να μην εφαρμόσουν τις δικαστικές αποφάσεις (δηλαδή επιστροφή στην υπηρεσία κανονικά του ατόμου που δικαιώθηκε). Αυτά μπορεί κανένας να μας τα εξηγήσει πως γίνονται, γιατί δεν πληρώνονται οι εισφορές στα μετοχικά ταμεία για το χρονικό διάστημα που ανακαλείται ο απόστρατος από την υπηρεσία, ούτε φυσικά πληρώνονται τα ταμεία που χορηγούν τα εφάπαξ, ούτε φυσικά δίνονται όλα τα επιδόματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε ωραια!!Αυτο γινεται φιλε μου!!!Αλαλ δες ποσα πρεπει να πληρωσουν και μετα δες και ποσα παιρνουν παραπανω!!!Αυτα που πρεπει να πληρωσουν ειναι κατι ψιχουλα....Αντε να δουμε ποτε θα σταματησει αυτη η ντροπη!!!!Εχουν ξεσκισει τα μετοχικα ταμεια ολοι αυτοι οι "μινι"ανωτεροι δικαιωθεντες!!!

   Διαγραφή
  2. ρε φίλε έχεις μπερδευτεί, το ίδιο μέρισμα πέρνεις και πριν και μετά και όσες δικαστικές αποφάσεις να βγάλεις που να σε δικαιώνουν, δεν δέχονται αυτοί ούτε σεντς παραπάνω να πάρεις διότι δεν έχουν πληρωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές των χρόνων αυτών από την υπηρεσία, οπότε δεν στα αναγνωρίζουν αυτά τα χρόνια, άρα μπαρούφα είναι το παραμύθι ότι πέρνεις αναδρομικά την διαφορά εν ενεργεία με συνταξιούχου.

   Διαγραφή
 8. Μια ερώτηση στον κύριο ερευνητή – σχολιαστή, τα ανώτατα στρατιωτικά συμβούλια είναι ανώτερα των διοικητικών δικαστηρίων και του συμβουλίου της επικρατείας ; εάν ναι, τότε ζούμε σε άλλο πλανήτη !!! εάν όχι τότε μάλλον σκέφτεσαι λογικά. Όταν λοιπόν ένας αξιωματικός δικαιώνεται δικαστικά για την άδικη αποστρατεία του η οποία δεν συμβαδίζει με την ισχύουσα νομοθεσία, θα έπρεπε η υπηρεσία να τον καλεί στην υπηρεσία ως μη απομακρυνθείς ποτέ ; γιατί δεν γίνεται ; ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Βερυκοκος ειναι αυτος. Τι να περιμενδει κανεις απο ξευτιλες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. τελικά κύριε βερύκιε, τα δικαστήρια είναι εκτελεστική εξουσία ή τα συμβούλια των επιτελείων των ΕΔ ; Ποιός θα δώσει δικαιοσύνη ; γιατί τα επιτελεία δεν εφαρμόζουν τις δικαστικές αποφάσεις, αφού ο αξιωματικός δικαιώνεται άρα η κρίση δεν είναι σύνομη με την ισχύουσα νομοθεσία δεν θα πρέπει να ακυρώνεται και να επανέρχεται στην υπηρεσία ; γιατί δεν γίνεται αυτό ; θα μας το εξειγήσεται ως ειδικός που είσθε σε τέτοια θέματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δηλαδή κύριε Βερύκιε εάν συνθέσουμε τις απόψεις σας φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι οι δικαστές έχουν αδυναμία στους στρατιωτικούς, γι’ αυτό τους δικαιώνουν δικαστικά όταν καταθέτουν αγωγές λόγω αποστρατείας !!! ωραίο παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο, διότι υπάρχουν δεκάδες άλλες αποφάσεις των δικαστηρίων που δεν κέρδισαν τις δίκες οι στρατιωτικοί, π.χ. σε περιπτώσεις μεταθέσεων, κτλ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. για το ΜΤΣ δεν διαβασαμε τιποτα εκει θα τα ζητησουν η θα κανουν την παπια κορακας κορακου ματι δεν βγαζει ??? διοτι η νοοτροπια στο ναυτικο ειναι διαφορετικη /αντε να πληρωσουν ολοι μια ζωη πληρωνουν ολοι οι αλλοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. γιατί μήπως δείνει μέρισμα το ΜΤΣ, πλάκα μας κάνεις, χρόνια ολόκληρα και μέρισμα δεν πέρνεις, άλλοι πέρνουν 0,01 ευρώ τον μήνα, άλλοι 3 ευρώ, άλλοι 5 ευρώ, τι να ζητήσουν το ένα σεντς τον μήνα πίσω !!! πλάκα έχει, χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα 12 μήνες ίσον 12 σεντς

   Διαγραφή
  2. πλάκα έχει 2 χρόνια το ΜΤΣ θα ζητήσει 24 σεντς επιστροφή, χα χα χα χα χα χα

   Διαγραφή
  3. κοράκι στα 2 χρόνια πήρα 24 λεπτά σύνολο από το ΜΤΣ, 0,01 σέντς τον μήνα καθαρά μέρισμα, έλα να στα δώσω πίσω, ούτε ένας καφές δεν είναι

   Διαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ