Αρχική » , , , , » Υποβαθμίζεται το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας

Υποβαθμίζεται το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας


Κίνδυνος σοβαρής υποβάθμισης των ιδιαίτερα υψηλών υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας, καταγράφεται μετά τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφενός το ιατρικό προσωπικό αναγκάζεται να απασχολείται σε άσχετα με το κυρίως έργο του καθήκοντα και αφετέρου μειώνεται συνεχώς, ιδιαίτερα μετά τις μεταθέσεις που αποφασίστηκαν πρόσφατα.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα τελευταία τρία χρόνια έχει σημειωθεί μια σημαντική ποσοτική αλλά και ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας στο 404 ΓΣΝ. Επιστήμονες νέοι, με γνώσεις, μεράκι για προσφορά και με υψηλό επίπεδο συνεργασίας, έχουν καταφέρει να αυξήσουν εντυπωσιακά τον αριθμό εξυπηρέτησης ασθενών ανά έτος. Ούτε λίγο ούτε πολύ, από τους 20.000 ασθενείς των προηγούμενων χρόνων, την τελευταία τριετία εξυπηρετήθηκαν ανά έτος μέχρι και... 58.000!

Με δεδομένο ότι ο ενεργός στρατιωτικός πληθυσμός στα γεωγραφικά όρια του 404 ΓΣΝ ανέρχεται σε περίπου17.000 άτομα, προκύπτει ότι η πλειοψηφία των ασθενών που εξυπηρετεί το νοσοκομείο είναι πολίτες, ως επί το πλείστον βέβαια απόστρατοι και οι οικογένειές τους, αλλά υπάρχει και ένας καθόλου ευκαταφρόνητος αριθμός περιστατικών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, ιδιαίτερα τα διαστήματα που καίρια μηχανήματα του κοντινού νοσοκομείου παρουσιάζουν βλάβες. Ολόκληρο αυτόν τον όγκο δουλειάς φέρνουν σε πέρας μόλις 21 γιατροί, μετά τις παραιτήσεις που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν με το ξέσπασμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, καθώς μόνο μεταξύ των συγκεκριμένων γιατρών είναι κι εκείνοι που καλούνται να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες του Κέντρου Φιλοξενίας στο Κουτσόχερο, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, πόσο μάλλον που ετοιμάζεται ήδη και δεύτερο Κέντρο στο Κυψελοχώρι.

Μαθαίνουμε μάλιστα ότι γιατροί είναι αναγκασμένοι να παρίστανται στα Κέντρα Φιλοξενίας ακόμα και τις μέρες που αυτά... απλά κατασκευάζονται!

Έχοντας λοιπόν να αντιμετωπίσουν τον συγκεκριμένο φόρτο εργασίας και τις υπερωρίες, οι γιατροί του 404 ΓΣΝ, έμαθαν προ ημερών ότι θα πρέπει να μειωθούν κατά 6, μετά τις μεταθέσεις που ανακοινώθηκαν. Εξυπακούεται ότι πλέον οι εναπομείναντες επιστήμονες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη νέα κατάσταση, με φυσιολογική συνέπεια τις μειώσεις των ραντεβού ή τον επαναπρογραμματισμό των χειρουργείων.

Ορατός είναι, με άλλα λόγια, ο κίνδυνος οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του 404 ΓΣΝ να υποβαθμιστούν σε επίπεδο ενός Κέντρου Υγείας.

Θα πρέπει παράλληλα να τονιστεί ότι γιατροί εξαιρετικής ικανότητας και εξειδίκευσης σπαταλούνται σε υπηρεσίες ή μονάδες όπου δεν χρειάζονται, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι γιατρός μετατέθηκε σε παιδικές κατασκηνώσεις στη Χαλκιδική. Το πρόβλημα έχει εγγράφως επισημανθεί στη διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ μαθαίνουμε ότι απασχολεί και την κοινότητα των απόστρατων της περιοχής, για ευνόητους λόγους. Μένει να φανεί αν οι αρμόδιοι δώσουν τις απαραίτητες λύσεις.

Εφ. Ελευθερία (Μενέλαος Κατσαμπέλας)

(thessalianews.gr)

5 σχόλια:

 1. Ενισχύονται με μόνιμο ιατρικό προσωπικό τα Νοσοκομεία της Λάρισας. Ήδη είναι σε εξέλιξη δύο προκηρύξεις με συνολικά δέκα οκτώ (18) θέσεις ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οκ ανώνυμε. .. Η ψήφος σου έχει καταγραφεί. . Περνα από την τ.ο. σύριζα για την εξαργύρωση. .

   Διαγραφή
 2. http://www.larissanet.gr/2016/06/15/proslipseis-18-giatron-se-pgnl-kai-gnl/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μasturbator τα πολιτικα νοσοκομεια πιθανόν.Το link δεν εμφανιζεται
   στον η/υ αναρτησε τη σελιδα αν μπορεις στο διαδικτυο.Τα στρ/κα νο σοκομεία επανδρώνονται με γιατρους απο τη ΣΣΑΣ.Αν δεν κατάλαβες
   πήγαινε για εμφύτευση μικροτσιπ.

   Διαγραφή
  2. Μasturbator τα πολιτικα νοσοκομεια πιθανόν.Το link δεν εμφανιζε ται στον η/υ αναρτησε τη σελιδα αν μπορεις στο διαδικτυο.Τα στρ/κα νοσοκομεία επανδρώνονται με γιατρους απο τη ΣΣΑΣ.Αν δεν κατά λαβες πήγαινε για εμφύτευση μικροτσιπ.

   Διαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ