Αρχική » , , , , » ΑΣΣΥ: Τροπολογία σχετικά με χρόνο έναρξης τριετούς φοίτησης

ΑΣΣΥ: Τροπολογία σχετικά με χρόνο έναρξης τριετούς φοίτησης


Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ορίζεται πλέον ότι η τριετής φοίτηση στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) αρχίζει από το ακαδημαϊκό έτος 2015 -2016 και καταλαμβάνει δε τους εισαχθέντες στις ΑΣΣΥ κατά το εν λόγω ακαδημαϊκό έτος

Όπως αναφέρει η τροπολογία (υπ' αρ. 459/7 31-5-2016) βούληση των Γενικών Επιτελείων αποτελεί η έναρξη της τριετούς φοίτησης να ισχύσει από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος και ειδικότερα να αφορά τους πρωτοετείς σπουδαστές, που κατατάχθηκαν στις ΑΣΣΥ, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Ωστόσο η εν λόγω ρύθμιση, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο της προαναφερόμενης Απόφασης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς με τον τρόπο αυτό, θα προσδιδόταν αναδρομική ισχύς σε αυτήν, χωρίς να παρέχεται ρητή νομοθετική εξουσιοδότηση προς τούτο.

Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω προτείνεται η σχετική διάταξη, με την οποία ρυθμίζεται ρητά η έναρξη της τριετούς φοίτησης των ΑΣΣΥ, από το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016, με σκοπό να ρυθμίσει με τρόπο ενιαίο και ομοιόμορφο την έναρξη της νέας διάρκειας φοίτησης και να εναρμονίσει τις διατάξεις, που ισχύουν για τις Σχολές Υπαξιωματικών των Γενικών Επιτελείων, δεδομένου ότι ορισμένες εξ αυτών, ήδη έχουν τροποποιήσει τα κανονιστικά κείμενα που διέπουν τη λειτουργία τους, προβλέποντας την τριετή διάρκεια φοίτησης για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

Επισημαίνεται επίσης ότι με την προτεινόμενη διάταξη, διασφαλίζεται η προστατευόμενη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, καθώς δεν θίγονται δικαιώματα, που έχουν ήδη περατωθεί, καθώς αφορά μόνον όσους σπουδαστές διανύουν το πρώτο και όχι το δεύτερο έτος σπουδών και εύλογα αναμένουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους εντός των προσεχών μηνών.

Αναλυτικά η τροπολογία:

2 σχόλια:

  1. Για να κανω τον...δικηγόρο του διαβόλου αν τα χρόνια αποφοίτησης γινουν 4-5 τι θα αλλάξει ? ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΑ 2,7 ΕΑΚΤ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ-ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΚΑΤΑΘΕΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ A 111 - 08.06.2016 ΕΔΩ: http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFHp_31M9ESQXdtvSoClrL8cQSZ2LcahYN5MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx9hLslJUqeiQfp6I2xZPtu7HOMQmSymNRAuOzFAeWUMGYv8TSEIGH5Y.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ