Αρχική » , , , , » Επιστολή ΠΑΣΕΔ στον ΥΕΘΑ για Συνταξιοδοτικό Στρατιωτικών

Επιστολή ΠΑΣΕΔ στον ΥΕΘΑ για Συνταξιοδοτικό ΣτρατιωτικώνΑξιότιμε κ. Υπουργέ

1. Στα πλαίσια της ψήφισης του Ν.4387/2016, η ημερομηνία εφαρμογής των ειδικών ρυθμίσεων για τον υπολογισμό της συντάξεως για τους στρατιωτικούς άρχεται από 1 Ιουλίου 2016.

2. Για το λόγο αυτό με την υπ’ αριθμ. 69/13-5-2016 επιστολή του Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α, είχαμε αιτηθεί να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος για την εφαρμογή των διατάξεων αυτών ώστε να...

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

6 σχόλια:

 1. Στις 14 Αυγούστου 2015 ψηφίστηκε ο Νόμος 4336/2015 που ανέφερε (σελίς 931)
  « 4. α. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα υ- ποχρεούνται σε αποχώρηση από την υπηρεσία, όπως ει- δικότερα θα ρυθμιστεί νομοθετικά, πριν από τη συμπλή- ρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους.
  http://www.minfin.gr/sites/default/files/financial_files/N.4336.pdf
  Ομως μετά απο δύο μήνες στις 17 Οκτωβρίου 2015 ψηφίστηκε ο Νόμος 4337/2015 οπου στην σελίδα 1170 αναφέρει οτι «καταργούνται»
  6. Οι διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 1 του ν. 4336/ 2015 (Α΄94) καταργούνται από της ισχύος τους και από την ίδια ημερομηνία επανέρχονται σε ισχύ οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 20 του ν. 3865/2010, όπως αυτές ίσχυαν πριν την αντικατάστασή τους.
  Στον Δημόσιο τομέα το Κράτος δίνει την δυνατότητα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι με αναφορά τους να ζητήσουν επιπλέον (5) χρόνια την παραμονή τους ενώ στους Αξιωματικούς προερχόμενους απο Σχολές Υπαξιωματικών ο Νόμος 4337/2015 (Αρθρο 1 παραγρ 6.) ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΒΙΑΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 52-54 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ.
  Διευρύνεται χρονικά η δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν ακόμα και πέντε χρόνια αργότερα υπάλληλοι στο Δημόσιο οι οποίοι με αίτησή τους θα ζητήσουν την παραμονή τους στην υπηρεσία μέχρι τη συμπλήρωση του 67 έτους
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ κ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ οπως και του ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ κ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΙΤΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΜΕΣΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΥ 4337/2015 ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΒΙΑΙΑ ΜΟΝΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΞ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ.
  ΕΝΩ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 58 -60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΥ «ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ» ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.
  ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ η ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ διότι η ηλικία 52-54 χρόνων ειναι απαγορευτική ηλικία συνταξιοδότησης για την Ευρωπαική Ενωση.
  ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ «ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ» ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ «ΚΤΥΠΑΕΙ» ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΞ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ρε φίλε που τα είδες αυτά, κάθε χρόνο στις τακτικές κρίσεις αποστρατεύονται αξιωματικοί σε ηλικίες 50, 51 και 52 ετών, όπως έγινε και φέτος

   Διαγραφή
  2. ΚΟΙΤΑ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΒΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΝΟΜΟ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ-ΓΕΜΙΣΑΝ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ ΟΧΙ ΙΚΑΡΩΝ ΝΑΥΤ ΔΟΚΙΜΩΝ ΜΕ ΠΛΕΥΣΙΜΑ-ΔΕΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

   Διαγραφή
 2. Για τον ανώνυμο που εγραψε οτι κάθε χρόνο αποστρατεύονται Αξιωματικοί 50-51-52 χρόνων του γράφω οτι ΟΣΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 58 ΧΡΟΝΙΑ.
  Ο ΝΟΜΟΣ 4337/2015 στο Αρθρο 1 υποπαράγραφο 6 που καταργησε την μη υποχρέωση αποστρατείας κάτω απο τα 58 χρόνια που οριζε ο Νόμος 4336/2015 (Aρθρο 1 υποπαράγραφος 7.4α) ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ κατά 95% συνήθως Τεχνικού Κλάδου.
  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΒΙΑΙΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΙς ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ 52-54 ΧΡΟΝΩΝ.
  ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ η ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ διότι η ηλικία 52-54 χρόνων ειναι οντως απαγορευτική ηλικία συνταξιοδότησης για την Ευρωπαική Ενωση και μάλιστα ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΩΣ ΤΑ 58 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ.
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ κ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ οπως και του ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ κ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΙΤΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΜΕΣΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΒΙΑΙΕΣ "ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ" ΣΤΑ 52-54 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δεν ισχύει αυτό που λες φέτος αποστρατεύθηκαν αξιωματικοί της αεροπορίας στρατού, αλεξιπτωτιστές, κτλ, σε ηλικίες 51 και 52 ετών, βιαίως στις τακτικές κρίσεις

   Διαγραφή
  2. ISXYEI ΔΕΣ ΤΟ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΣ ΤΑ ΜΙS ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΕΤΗΡΙΔΕΣ ΑΞΚΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΙΑΙΩΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΗΚΕ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ-ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΤΟΤΕ =ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΓΑΙ ΕΠΟΠ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ κλπ ΕΧΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

   Διαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ