Αρχική » , , , , , » Συνάντηση ΕΑΑΣ με ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Συνάντηση ΕΑΑΣ με ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)


Η Ε.Α.Α.Σ. ανακοινώνει στα Μέλη της ότι την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Υ.ΕΘ.Α συνάντηση αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Α.Σ. με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, κατόπιν αιτήματός μας.

Στη συνάντηση διάρκειας μίας ώρας και 15 λεπτών, συζητήθηκαν θέματα που μας απασχολούν και συμμετείχαν από πλευράς ΥΠ.ΕΘ.Α εκτός του κ. Υ.ΕΘ.Α οι:

Απτχος (Ι) ε.α Θεολόγος Συμεωνίδης, Διευθυντής του Γραφείου του κ. Υπουργού
Αντγος ε.α Άγγελος Παπαλεξόπουλος και
Υπτγος ε.α Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος, σύμβουλοι του κ. Υπουργού.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Α.Σ οι:

Υπτγος ε.α Ευάγγελος Ν.Δανιάς, Πρόεδρος
Σχης ε.α Νικόλαος Καίσαρης, Διευθύνων Σύμβουλος
Αντγος ε.α Θωμάς Καρανίσας, μέλος Δ.Σ προερχόμενος από το Δικαστικό σώμα
Αντγος ε.α Ηλίας Παρασκευόπουλος, μέλος Δ.Σ προερχόμενος από την ΕΛ.ΑΣ και
Ταξχος ε.α Δημήτριος Χατσίκας, μέλος Δ.Σ υπεύθυνος Παραρτημάτων.

Θέματα που ετέθησαν επιγραμματικά:

Η επάνδρωση της Ε.Α.Α.Σ με κατάλληλο προσωπικό

Διεξήχθη εκτενής και λεπτομερειακή συζήτηση κατά την οποία τέθηκε το θέμα της μη διαθέσεως προσωπικού από το Γ.Ε.Σ, καθώς και η απροθυμία των συναδέλφων να προσφέρουν εθελοντικά, αλλά πλέον και με αμοιβή, καθότι με τα νέα φορολογικά μέτρα θα έχουν περικοπή κατά 60% στην σύνταξή τους. Τέθηκε επίσης και η διαφορετική επί του θέματος αντιμετώπιση με τις άλλες Ενώσεις, Ε.Α.Α.Ν και Ε.Α.Α.Α. Κατόπιν της συζητήσεως ο κ. Υπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα και έδωσε εντολή για την άμεση διάθεση τεσσάρων στελεχών εκ των οποίων ο ένας της πληροφορικής.

Εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε

Τονίσαμε την αδικία και των εμπαιγμό που αισθάνονται τα εν αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ και των Σ.Α από την μη εφαρμογή στο ακέραιο της σχετικής απόφασης, δεδομένου όντως ότι το Σ.τ.Ε έκρινε ότι τα στελέχη εντάσσονται στον σκληρό πυρήνα του Κράτους.

Ο κ. Υπουργός ήταν απολύτως ενήμερος και μας τόνισε για μία ακόμη φορά ότι έχει εξεύρει τα σχετικά κονδύλια και πιέζει στο να διατεθούν για την εφαρμογή της απόφασης του Σ.τ.Ε. Επισημάνθηκε στον κ. Υπουργό ότι τα κονδύλια αυτά αφορούν τα εν ενεργεία στελέχη και όχι τα εν αποστρατεία. Μας διαβεβαίωσε ότι δεν κάνει κανένα διαχωρισμό και ότι μας βλέπει το ίδιο, μάλιστα δε ανέφερε ότι έχει δώσει σχετική εντολή στον καθ’ ύλη αρμόδιο φορέα του ΥΠ.ΕΘ.Α.

Ειδικό Μισθολόγιο

Τονίσαμε την επιτακτική ανάγκη διατήρησης του ειδικού μισθολογίου και τούτο γιατί τα στελέχη των Ε.Δ & Σ.Α ασκούν τα καθήκοντά τους κάτω από ειδικές και εν πολλοίς αντίξοες συνθήκες σε αντίθεση με όλους τους άλλους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επακόλουθο του ειδικού μισθολογίου είναι και η διατήρηση της σχέσης της σύνταξης με το μισθό και όχι η αποσύνδεσή της.

Παραμονή στο Δημόσιο

Τονίσαμε την παραμονή τόσο των εν ενεργεία όσο και εν αποστρατεία στο δημόσιο, όπως ίσχυε μέχρι τώρα και όχι υπαγωγή μας στον Ε.Φ.Κ.Α διότι δεν ασκούσαμε επάγγελμα αλλά λειτούργημα. Υπηρετήσαμε και υπηρετούμε την Πατρίδα ευόρκως και απαιτούμε αντιμετώπιση με βάση την προσφορά μας.

Μ.Τ.Σ

Έγινε διεξοδική συζήτηση σχετικά με την μη επικουρικότητα του Μ.Τ.Σ την εξεύρεση πόρων κ.λπ., στην συζήτηση του θέσαμε υπ’ όψιν την αγωγή της PICAR κατά του Μ.Τ.Σ που είναι σχετική με την μείωση του ανταλλάγματος που η συγκεκριμένη εταιρεία οφείλει να καταβάλλει στο Μ.Τ.Σ, καθώς και τον αποκλεισμό της Ε.Α.Α.Σ όταν ζητήσαμε ως έχοντες έννομο συμφέρον να παρέμβουμε. Ο κ. Υπουργός δεν είχε καμία ενημέρωση και έδωσε εντολή για την πλήρη ενημέρωσή του και την λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων.

Τέλος του θέσαμε θέματα σχετικά με κατά καιρούς υποβληθέντα αιτήματά μας όπως:

Πληρωμή εισιτήριου για την είσοδό μας στις λέσχες. (Να πούμε ότι ήταν αρνητικός με την επιβολή εισφοράς για Λέσχες στα ε.α. στελέχη). Ο κ. Υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση διακοπή των σχετικών απαιτήσεων.

Προβλήματα που προκύπτουν απ’ την εφαρμογή της σύμβασης με την τράπεζα Πειραιώς.

Το Δελτίο Ταυτότητος και η κάρτα μέλους της Ε.Α.Α.Σ να ισχύουν ως δελτία εισόδου στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που συναλλάσσονται τα ε.α. στελέχη και τα μέλη αυτών. (Φαρμακεία, ΚΑΑΥ, Σ.Π, ΠΟΝ ΚΕΔΑ κ.λπ.) και ζητήσαμε την ικανοποίησή τους.

Εκ της Ε.Α.Α.Σ

2 σχόλια:

 1. Μπράβο σας!!! Η τακτική "συνάντησή" σας με τον "κύριο υπουργό" προκειμένου αυτός να ξανασαλπίσει νομή και να μοιράσει τον καθιερωμένο σανό στα ζωντανά (εα στρατιωτικούς). Για μια ακόμη φορά του δώσαμε την ευκαιρία να πει πόσο καλός είναι αυτός αφού μερίμνησε να βρει τα λεφτά ενώ οι κακοί είναι οι άλλοι που όμως ο ίδιος κρατάει στην εξουσία με τα τσιράκια του. Και πάλι μπράβο στο θλιβερό θίασο της ΕΑΑΣ για την εξαιρετική παράσταση στο ρόλο της γλάστρας του Καμμένου και στο πέρασμα της πιο αισχρής προπαγάνδας του ψεκασμένου υπουργού.
  ΥΓ Ευτυχώς από τον θίασο απουσίαζαν άνθρωποι που εκτιμώ γιατί δεν θα άντεχα να γελοιοποιούνται κατ' αυτόν τον τρόπο.
  ΥΓ2 Καλώ τους εα στρατιωτικούς να αναρωτηθούν αν από τις εκλογές είχε προκύψει πρόεδρος ο Στρατηγός Φαραντάτος θα παρακολουθούσαν αυτό το κακής ποιότητας θέατρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάποια μαθήματα επιβίωσης

  http://tolmwnnika.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ