Αρχική » , , , , » Οι συντάξεις Δημοσίου θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα

Οι συντάξεις Δημοσίου θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα


Σαφάρι για παράνομες συντάξεις του Δημοσίου
Με απόφαση του Γ. Χουλιαράκη θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι με στόχο να εντοπιστούν παρατυπίες στην καταβολή συντάξεων του Δημοσίου
ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ξεκινούν άμεσα και προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους

Δειγματοληπτικούς ελέγχους στις συντάξεις του Δημοσίου ξεκινά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με στόχο να εντοπιστούν περιπτώσεις παρανόμως καταβληθεισών συντάξεων του Δημοσίου, μεταβολές η καταβολή προκαταβολής σύνταξης η οποία τελικά δεν εγκρίθηκε για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Με απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης δίνονται οδηγίες για τους ελέγχους και περιγράφονται το δείγμα και τα κριτήρια επικινδυνότητας, τα οποία προσδιορίζουν τους συνταξιούχους οι οποίοι τελικά θα ελεγχθούν.

Σύμφωνα με την απόφαση προκύπτει ότι θα γίνουν έλεγχοι:

1. Από τις συνταξιοδοτικές πράξεις που έχουν εκδοθεί από τις Διευθύνσεις Κανονισμού και Εντολής Πληρωμής Πολιτικών Συντάξεων και Συντάξεων Υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και Ειδικών Κατηγοριών, καθώς και από τις συνταξιοδοτικές πράξεις που έχουν εκδοθεί από τη Διεύθυνση Κανονισμού και Εντολής Πληρωμής Στρατιωτικών και Πολεμικών Συντάξεων και για τις οποίες έχει δοθεί εντολή πληρωμής από 1/1/2015 έως 31/12/2015, σε ποσοστό:

3%, επιλεγμένο με τυχαίο τρόπο, από πληθυσμό στρωματοποιημένο ανά Διεύθυνση και Τμήμα Κανονισμού Συντάξεων και ανά είδος συνταξιοδοτικής πράξης (κανονιστικές, τροποποιητικές, μεταβιβάσεις λόγω θανάτου).
10%, επιλεγμένο με τυχαίο τρόπο από πληθυσμό στοχευμένο, βάσει παραγόντων κινδύνου (πράξεις εκτός σχεδιασμού Πληροφοριακού Συστήματος, απόλυση λόγω καταδίκης ή απόταξης).

2. Από το πλήθος των μεταβολών που διενεργήθηκαν στις καταβαλλόμενες συντάξεις, στο διάστημα από 1/1/2015 έως 31/12/2015, θα γίνουν έλεγχοι σε ποσοστό:

2%, επιλεγμένο με τυχαίο τρόπο, επί του συνόλου των μεταβολών με οικονομικά αποτελέσματα στρωματοποιημένο.
3%, επιλεγμένο με τυχαίο τρόπο, από πληθυσμό μεταβολών στοχευμένο βάσει συγκεκριμένων χαρακτηριστικών (αφορολόγητα αναδρομικά, αναδρομικά που χορηγήθηκαν από τον ίδιο εισηγητή στο ίδιο πρόσωπο περισσότερες από μια φορές, μεταβολές από εισηγητές που δεν ανήκουν στη Διεύθυνση Μεταβολών).

3. Από τις περιπτώσεις καταβολής προκαταβολής σύνταξης, για τις οποίες εκδόθηκαν τελικά απορριπτικές πράξεις συνταξιοδότησης ή πράξεις με μελλοντική ημερομηνία πληρωμής, θα ελεγχθεί ποσοστό 10%, ως προς την αναζήτηση και επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Οι διαδικασίες ελέγχων ξεκινούν αμέσως και προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους.

Οι πληρωμές

Επισημαίνεται ότι στις 29 Ιουνίου θα πληρωθεί η σύνταξη του Ιουλίου στους υπαλλήλους των υπουργείων Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, πρώην ΥΕΝ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού, στους υπαλλήλους Βουλής, ΕΥΠ, κύριου προσωπικού ΝΣΚ, ΓΓΤΠ, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ΕΘΙΑΓΕ, ΑΠΠΔ, ΕΡΤ, υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εθνικής Άμυνας, στους υπαλλήλους ΕΛΣΤΑΤ, ΜΤΠΥ, ΡΑΕ, πολιτικού και εκπαιδευτικού προσωπικού ΑΣΕΙ, στους υπαλλήλους υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ΥΠΕΚΑ, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στους υπαλλήλους Εθνικού Τυπογραφείου, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ΥΠΑ, ΟΚΧΕ, Α.Α. Συν. του Πολίτη, ΑΣΕΠ, ΕΣΔΥ, ΟΠΑΔ, στους υπαλλήλους νοσοκομείων, ΟΤΑ, παιδικών σταθμών και στους ιερείς.

Στο εξής οι συντάξεις του Δημοσίου θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

(ΕΘΝΟΣ 17/06/2016 – ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΡΓΑΝΑ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

4 σχόλια:

 1. TA ΔΙΚΑ ΣΑΣ <> ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΑΛΗΤΕΣ ΟΧΙ ΤΑ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Tην φοροδιαφυγη-φοροαποφυγη θα τη πιασουν ποτε ,μπα υψηλοι στοχοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΟΥ ΤΖΟΥΛΗ (ΚΑΜΕΝΟΥ) >ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ YOUTUBE KAI ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Όλες οι κωλοτούμπες του Καμμένου σε ένα βίντεο: Ούτε νεκρός, δε θα ….
  http://www.pentapostagma.gr/2016/06/%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CF%89%CE%BB%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CE%BD.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29
  Όλες του οι πολιτικές κωλοτούμπες σε ένα βίντεο που πρέπει να το δείτε. Ίσως πρέπει να το δει και ο ίδιος:
  – Δε θα συγκυβερνήσουμε ποτέ με το ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε διαφορές στα εθνικά θέματα
  – Ούτε νεκρός δε συνεργάζομαι με όσους έχουν ψηφίσει μνημόνιο
  – Δε θα ανέβει ο ΦΠΑ στα νησιά
  – Ο Μουζάλας θα φύγει- TA ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΚΑΛΑ ΑΠΟ (Ε) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Πάνος Τσούλης τους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες τους ειπε Ελληνικούς ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ και για το ονομα "Μακεδονία" και την στημένη διαμάχη με τον κ Μουζάλα ο Πανος Τσούλης "διόρθωσε" και ειπε "ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΛΕΚΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ".
  Δεν μπορεί ενα Κόμμα του 2% που αμφιβάλλω πώς μπείκε στην Βουλή Πάνος Τσούλης -Κουίκ και ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ να κάνουν οτι θέλουν στις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ γιατί ΕΦΕΤΟΣ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ απο το 2010.
  Τα εξοπλιστικά τα εχουν "σαλαμοποιήσει" τα ΤΥΛΙΓΟΥΝ ΜΕ ΝΑΥΛΟΝ (αρματα -ελικόπτερα -αεροσκάφοι) και οι χειριστές κάθονται εως 60 χρόνων και ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΠΤΗΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΜΕ 5%.
  Οι κολωτούμπες του Πάνου Τσούλη για γέλια και πάντα βρίσκουν στην επικαιρότητα εναν "taliban" να στρέψουν την προσοχή του κόσμου να μην "ακούγονται" τα "οικονομικά".
  ΠΑΝΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
  https://www.youtube.com/watch?v=3knPYYSUyLQ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ