Αρχική » , , » Τα παιδιά της Ελλάδας

Τα παιδιά της Ελλάδας

Η Βουλή στηρίζει τις οικογένειες των τριών πιλότων που έπεσαν στη νήσο Κίναρο «υιοθετώντας» τα ορφανά τους

Τα τρία ανήλικα παιδιά των ηρώων πιλότων του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν στη νήσο Κίναρο πριν από έναν μήνα αποφάσισε να... «υιοθετήσει» η Βουλή. Ο πρόεδρός της Νίκος Βούτσης, θέλοντας να στηρίξει τις μητέρες των παιδιών, προχώρησε στη λήψη αυτής της απόφασης, που θα δώσει μια μεγάλη ανακούφιση στον πόνο των οικογενειών.

Οι άτυχοι πιλότοι, υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, 37 ετών, υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς, 34 ετών, και ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου, 36 ετών, έπεσαν την ώρα του καθήκοντος και βύθισαν σε βαρύ πένθος τις οικογένειές τους.

Το νεογέννητο

Ο Κωνσταντίνος Πανανάς είχε ήδη ένα αγοράκι 4,5 ετών και πριν από περίπου μία εβδομάδα η σύζυγός του γέννησε τον δεύτερο γιο τους, ο οποίος θα πάρει το όνομα του μπαμπά του. Ο Ελευθέριος Ευαγγέλου άφησε πίσω του ένα κοριτσάκι 8 ετών, ενώ ο τρίτος δεν είχε παιδιά.

Η Βουλή την τελευταία 20ετία έχει υιοθετήσει 70 παιδιά Ελλήνων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που χάθηκαν για την πατρίδα. Την πρώτη απόφαση για την υιοθεσία των ορφανών των αξιωματικών πήρε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, όταν επί προεδρίας του εισηγήθηκε να «υιοθετήσει» η Βουλή όλα τα ανήλικα παιδιά των πιλότων των αεροσκαφών που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, από το 1996 (Ίμια) και εντεύθεν.

Τότε η Βουλή δικαιολόγησε την απόφασή της υποστηρίζοντας ομόφωνα ότι η συμβολική υιοθεσία αυτών των παιδιών από τη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που με αυταπάρνηση και αφοσίωση στο καθήκον έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την πατρίδα, αφήνοντας πίσω τους όχι μόνο συζύγους αλλά και ανήλικα τέκνα. Η Βουλή έχει την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους, και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό αυτό αρχίζει από 8.000 ευρώ για κάθε παιδί.

(ESPRESSO 04/03/2016 – ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ)

1 σχόλια:

  1. ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΓΝΩΣΤΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΟΛΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ 2ου ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ Κωνσταντίνου Πανανά ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ-ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΤΑΡΑΚΟΥΝΙΣΜΑ-ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ ΜΠΡΑΒΟΣ ΣΑΣ-ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΥΝ ΑΓΕΕΘΑ ΝΑΥΑΡΧΟ ΕΥΑΓΓ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ -ΝΑΥΑΡΧΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΥΚ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ