Αρχική » , , , , , , » ΒΕΡΥΚΙΟΣ: «Νοσηρό κλίμα και φαινόμενα διαφθοράς στο βασίλειο των “χακί” γιατρών»

ΒΕΡΥΚΙΟΣ: «Νοσηρό κλίμα και φαινόμενα διαφθοράς στο βασίλειο των “χακί” γιατρών»

Επί υπουργίας Αβραμόπουλου φτιάχτηκε Τμήμα «Φυσικοθεραπείας στο ΣΝ Πεντέλης, αλλά εξακολουθούν να στέλνουν περιστατικά στα ιδιωτικά κέντρα, ενώ τις εγκαταστάσεις τις χρησιμοποιούν για βελονισμό!
Υπάρχουν εν ενεργεία στρατιωτικοί γιατροί που είναι μεγαλύτεροι 2 έως 5 τάξεις από τον αρχηγό του οικείου επιτελείου τους! Οι ελεγκτές του Καμμένου επισκέπτονται τους στρατιωτικούς γιατρούς προς το παρόν μόνο για να εξεταστούν

ΟI ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ γιατροί ως «παιδιά ενός ανώτερου Θεού» που φοιτούν και μετεκπαιδεύονται εντελώς δωρεάν ήταν... πάντα οι προνομιούχοι της ιατρικής συντεχνίας, καθώς είναι η μοναδική περίπτωση δημοσίων υπαλλήλων που επιτρέπεται επισήμως να ασκούν το επάγγελμά τους και ιδιωτικά. Ακόμη και σε τούτα τα δίσεκτα χρόνια της κρίσης που κατά καραβάνια οι Έλληνες γιατροί παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς, οι στρατιωτικοί γιατροί εξακολουθούν να διατηρούν τα εξόφθαλμα προνόμιά τους «σερφάροντας» στα μανιασμένα κύματα του ιδιωτικού τομέα χρησιμοποιώντας ως «μαξιλαράκι» τα στρατιωτικά νοσοκομεία μέσω των οποίων εξυπηρετούν ένα μέρος της πελατείας τους.

Κανείς δεν... ακουμπάει τη «λευκή μπλούζα»

Η ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ με τους στρατιωτικούς γιατρούς επί μία και πλέον τριακονταετία μπορεί να χαρακτηριστεί ως «σκοτσέζικο ντους». Σαφώς και αναγνωρίζω το πολύτιμο έργο που προσφέρουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, και όχι μόνο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορώ να παραβλέπω και τα κακώς κείμενα που διαιωνίζονται στο άβατο της στρατιωτικής ιατρικής... Για παράδειγμα χρόνια τώρα οι καταγγελίες για «χακί» γιατρούς που χρηματίζονται δεν σταματούν, αλλά κανείς δεν ασχολείται σοβαρά. Το σύστημα έχει πάθει ανοσία. Κανείς δεν τους «ακουμπάει», ούτε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ούτε οι «αδιάφθοροι ράμπο» του Καμμένου, ούτε και εμείς οι δημοσιογράφοι. Προφανώς μας σκιάζει όλους η «λευκή μπλούζα» που μπροστά της καθόμαστε προσοχή και την αντιμετωπίζουμε με δέος προσδοκώντας να μας δώσει ξανά το πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε, την υγεία μας! Γι΄ αυτό και όλοι μας κάνουμε τα στραβά μάτια και μπροστά μας φαντάζει ως κάτι το φυσιολογικό και το αναμενόμενο ένας φτασμένος στρατιωτικός γιατρός να εξακολουθεί να ζει πολυτελώς με μεζονέτα και τζιπ με κοτσαδόρο...

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ στα χρόνια της ευημερίας οι στρατιωτικοί γιατροί, όταν συμπλήρωναν τα συντάξιμα και είχαν ήδη ολοκληρώσει τον βασικό κύκλο μετεκπαίδευσής στο εξωτερικό με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου, άφηναν στα «κρύα του λουτρού» την υπηρεσία και ξεκινούσαν τη χρυσοφόρο καριέρα στα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Τώρα όμως που η κρίση έπληξε και την ιδιωτική νοσοκομειακή περίθαλψη οι στρατιωτικοί γιατροί έκαναν κράτει... Διατηρούν ως «στανταράκι» τη θέση στο στρατιωτικό νοσοκομείο και είτε το μετατρέπουν σε δικό τους «κέντρο περίθαλψης και νοσηλείας» είτε το διατηρούν ως «μαξιλαράκι» αν στην πορεία κάτι στραβώσει με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Γι΄ αυτό και βάζουν «δόντι» θεούς και δαίμονες για να μην αποστρατευτούν και ας έχει ξεκληριστεί ολόκληρη η «σειρά» των μάχιμων αξιωματικών συμμαθητών τους...

ΦΟΒΑΜΑΙ ότι αυτό το νοσηρό κλίμα και το καθεστώς «Βατικανού» που επικρατεί στον χώρο της στρατιωτικής ιατρικής γεννάει διαρκώς ακραία φαινόμενα διασπάθισή δημοσίου χρήματος. Αυτόν τον φόβο ήρθε να μου τον ενισχύσει μια καταγγελία για διάφορα που συμβαίνουν στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασής το οποίο εγκαινιάστηκε το 2012 με υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Και ενώ έχει εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο το Τμήμα Φυσικοθεραπείας στη Διεύθυνση Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης υπάγεται στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, έναν χρόνο μετά -το 2013- το οργανόγραμμα του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών αρχίζει να δημιουργεί θέσεις φυσιάτρων! Όπερ σημαίνει ότι η Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΣ, αντί να ενισχύσει με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό το νεοσύστατο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής στην Πεντέλη, κρατάει επί της Κατεχάκη στο 401 ΓΣΝΑ παθολόγους, ορθοπεδικούς, νευρολόγους...

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, μελετώντας ένα εξώδικο της προϊσταμένης του εν λόγω Τμήματος Φυσικοθεραπείας που υπάγεται στη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας «καρφώνεται» το μάτι μου σε δύο καταγγελίες που κάνει προς την πολιτική ηγεσία του υπ. Άμυνας ότι δηλαδή από τον Αύγουστο του 2015 το Τμήμα Φυσικοθεραπείας ουσιαστικά απορροφάται από το Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του 401 ΓΣΝΑ, με αποτέλεσμα να γίνονται προμήθειες αναλώσιμων υλικών για το Τμήμα Φυσικοθεραπεία, χωρίς να λαμβάνονται υπ' όψιν οι πραγματικές ανάγκες τον Τμήματος, ενώ οι φυσίατροι του 401 «εισβάλλουν» στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας εφαρμόζοντας σε εξωτερικούς ασθενείς ιατρικές πράξεις άσχετες με τις φυσικοθεραπείες, όπως για παράδειγμα βελονισμό!

Πέντε ερωτήματα για το Κέντρο Φυσικοθεραπείας

ΚΑΙ ΕΔΩ τίθενται καίρια ερωτήματα:

Μήπως δεν έπρεπε να είχε δημιουργηθεί το Κέντρο Φυσικοθεραπείας στην Πεντέλη που ανήκει στη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας; Είχε προηγηθεί μελέτη σκοπιμότητας; Πόσο κόστισε;

Τι ποσά πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο σε ιδιωτικά κέντρα για την αποκατάσταση στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών;

Ποιος γνωματεύει και ποιος θεωρεί τις γνωματεύσεις, ώστε οι ένστολοι να αποστέλλονται σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης;

Αληθεύει ότι ετησίως μπορεί να δαπανηθούν έως και τριάντα χιλιάδες ευρώ για την αποκατάσταση ενός ασθενούς με εγκεφαλικό ή ανεύρυσμα, ακρωτηριασμό ή πολλαπλά τραύματα σε τροχαίο ή στον στίβο μάχης;

Γιατί από το 2013, ύστερα από σύσκεψη στον Δ' Κλάδο ΓΕΣ στο πλαίσιο της μείωσης θέσεων προϊσταμένων, κόπηκαν μόνο θέσεις πολιτικού προσωπικού; Γιατί δεν κόπηκαν οι 6 από τους 12 αντιστράτηγους, οι 12 από τους 24 υποστράτηγους;

ΣΕ «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ» μετατρέπονται συγκεκριμένες κλινικές στρατιωτικών νοσοκομείων κατά τις περιόδους των εορτών και των διακοπών, όπου οι δικαιούχοι «παρκάρουν» τους ανήμπορους γέροντες α’ βαθμού συγγένειας που χρειάζονται ειδική φροντίδα.

( ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 20/03/2016 – ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ - demos@pegasus.gr)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

4 σχόλια:

 1. Ο Βερύκιος κάτι μας είπε τώρα!Ας κάνει μιαν έρευνα να δει ποιοί χρησιμοποιουν τον μαγνητικό τομογράφο στο ΝΝΑ πλην των εν ενεργεία και οι αποστρατοι διωχνονται σαν την τριχα απο το γιαούρτι!οι ουρολογοι του ΝΝΑ που εχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ από την δεύτερη μέρα του μήνα εχουν 200 στα 200 ραντεβού τυχαίο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. BERYKIE, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ.ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ {ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ} ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ.
  ΟΙ ΧΑΚΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤ ΕΠΙΦΑΣΗ ΜΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΛΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ9, ΕΙΝΑΙ 2 ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΤΑ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΣΤΙΣ ΕΔ.
  ΚΑΙ ΟΙ 2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΕΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΟΡΑΝΕ ΠΛΕΡΕΖΕΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΝ-ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΟΦΕΡΟΤΗΤΑ.ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΔ,ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ,ΜΕ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οταν αποστρατεύονται οι χακί-γιατροί φοράνε πλερέζα γιατί ευτυχώς εδώ και λίγα
  χρόνια δεν μπορούν να καταλάβουν θέση στο ΕΣΥ ,όπως παλιότερα, που έψαχναν να βρούνε θέση Διευθυντού ΕΣΥ,εκμεταλλευόμενοι την προϋπηρεσία από την ηλικία των 18 ετών στο Δημόσιο και τα διάφορα άλλα δήθεν προσόντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η Στρατιωτική Ιατρική κάποτε θα πρέπει να κλείσει ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ.
  Εχει γίνει πρόταση απο το Ποτάμι αλλά πετάχθηκαν οι «@@@@@@» και κατηγορούσαν τους πάντες λές και ειναι μοναδικοί που τελείωσαν Σχολή.
  @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@.
  Μην σας κακοφαίνονται αυτά τα πράγματα διότι «ζούμε στην ιδια Ιερουσαλήμ» και βλέπουμε «τι πάιζει» ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΑ «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ» ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ και ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΠΩΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ.
  Ο αλλος /αλλη φεύγει για το Εξωτερικό και χρειάζετε Πιστοποιητικό για τα ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΣΗΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΑΡΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ (μην πέσει απο την καρέκλα οι χαραμοφάηδες).
  ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ –ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ –ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ –ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ.
  @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@22
  Να εξηγήσει στο κόσμο κάποιος @@@@@@@@@@@@@ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΟΡΟΣ «ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ» ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ.
  Το ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΝ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ η επι το λαικότερον θέλει η τατιάνα να κρυφθεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει.
  Υπουργέ Εθνικής Αμυνας κ Πάνο Καμμένο?
  Αυτά είναι τα ευτράπελα του αναθεωρημένου νόμου περί κατάστασης στρατιωτικών
  AΡΘΡΟ 27
  ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
  http://www.onalert.gr/stories/ta-eytrapela-tis-anatheorisis-tou-nomou-peri-katastaseos-stratiotikon/35410

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ