Αρχική » , , , , , , » Ο ΣΑ/ΣΣΑΣ απαντά στο «ΠΟΤΑΜΙ» για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ θέση του: «Παύση Λειτουργίας των ΣΣΑΣ & ΣΑΝ»

Ο ΣΑ/ΣΣΑΣ απαντά στο «ΠΟΤΑΜΙ» για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ θέση του: «Παύση Λειτουργίας των ΣΣΑΣ & ΣΑΝ»

Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


5 σχόλια:

 1. ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΣΑΣ.
  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ.

  8000 ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΙΣ ΕΔ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ 8 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ..

  Η ΣΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΙΣ ΕΔ ,ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΦΕΥΡΕΘΕΙ..
  ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΜΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΣ..ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ....
  Η ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΔ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ...
  Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν ειναι ακριβώς ετσι οπως τα γράφετε γιατί το Πτυχίο της Ιατρικής γενικά στο Κράτος (για πολίτες Ιατρούς) κοστίζει 98.000 euros.Τα αλλ που γράφετε για εκαπιδεύσεις και μετεκαπιδεύσεις αυτά αφορούν και τους Στρατιωτικούς Ιατρούς που τουλάχιστον οταν μετατάσσονται στις Μονάδες ειναι ανιειδίκευτοι και οσοι ασθενείς πηγαίνουν στις Μονάδες απλά υπογράφουν "το χαρτάκι" για Νοσοκομείο να τους δεί πιό εμπειρο προσωπικό.
  Στους πολίτες Ιατρούς που ηταν στο Ι.Κ.Α και γενικά στον Κρατικό Τομέα ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ.
  ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ?
  Τα ιδια και οι ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ -ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ κλπ.
  Τέλος ο πολίτης Ιατρός βλέπει καθημερινά στο Ιταρείο του Ι.Κ.Α δεκάδες ασθενείς ενω ο Στρατιωτικός Ιατρός τουλάχιστον στις μεγάλες Μονάδες ανατε να δεί 10-15 ατομα ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
  Να υποθέσουμε οτι οι κύριοι που πληρώνονται ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΜΕ 5% ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΙΚΡΟ -ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ" ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ?
  Μην πάτε να συγκρίνετε και να διαχωρίσετε τους Ιατρούς γιατί στην θςσσαλονίκη στα ιδια θρανία "καθόμαστε".
  Η κύρια αιτία και ΔΙΑΦΟΡΑ εγκειτε οτι ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΝΩ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ.
  Αυτό ειναι οντως "διαφορά και διαφθορά".
  Αρθρο 27 ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΑΡΘΡΟ 3.α
  "Κατεξαίρεση" νιμίζω αυτό τα λέει ολα σχεδόν σε ολους τους Αξιωματικούς απαρεύετε η "αμοιβόμενη ασκηση εργου" και ΚΑΤΕΞΑΙΡΕΣΗ επιτρέπετε στους Ιατρούς και Νοσηλευτικής κλπ.
  ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ αλλά με "εξαιρέσεις" ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ και μετά μασ φταίνε οι ξένοι?
  Το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί ιατροί και μουσικοί των ΕΔ έχουν το δικαίωμα να εργάζονται και εκτός υπηρεσίας, με τους πρώτους να διατηρούν ιατρεία και τους δεύτερους να παίζουν σε ορχήστρες εκτός στρατεύματος είναι θέμα που ειδικά μετά από το ξέσπασμα της κρίσης προκαλεί εντάσεις.
  http://www.onalert.gr/stories/ta-eytrapela-tis-anatheorisis-tou-nomou-peri-katastaseos-stratiotikon/35410

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Συνάδελφε" από 7 Μαρ 2016, 11:21:00 μ.μ. σε λυπάμαι για το κόμπλεξ στο σχόλιό σου, που στην τελική δεν αφορά και το θέμα του άρθρου. Αφού σε καίει τόσο το θέμα του ιατρείου πρέπει να ξέρεις ότι ο στρατιωτικός γιατρός πληρώνεται ανάλογα με το βαθμό του σαν στρατιωτικός, άρα αρκετά λιγότερα από τον πολίτη γιατρό. Επίσης δεν πληρώνεται τις εφημερίες. Και εκτός από τα ιατρικά καθήκοντα έχει και στρατιωτικά, με επιπλέον υποχρεώσεις, ευθύνες και δυσκολίες που δεν φαντάζεσαι. Με το ιδιωτικό ιατρείο σαν να σου λέει ο στρατός "δεν μπορώ να σε πληρώσω για αυτά που προσφέρεις, πήγαινε δούλεψε μόνος σου, στράγγιξε κάθε υπόλοιπο ελεύθερου χρόνου και αντοχής, αν θέλεις να βγάλεις ένα εισόδημα αντίστοιχο του κόπου που έκανες και κάνεις σαν γιατρός".
  Αλλά το λες και μόνος σου ότι το θέμα προκαλεί εντάσεις ειδικά μετά το ξέσπασμα της κρίσης, γιατί ως γνωστό η κρίση φέρνει γκρίνια. Αν νιώθεις ότι απειλείται το ιατρείο σου από γιατρούς που δουλεύουν ιατρείο μόνο απογεύματα και σαββατοκύριακα και κάθε λίγα χρόνια μετατίθενται σε άλλη πόλη μάλλον εσύ κάτι δεν κάνεις καλά.
  Όσο για τα 10-15 άτομα τη βδομάδα και τα χαρτάκια, πήγαινε σε οποιοδήποτε στεπ να δεις ότι τα νούμερα είναι πολλαπλάσια, και όχι δεν είναι μόνο για χαρτάκι. Να μην επεκταθώ για σκηνάκια, ασκήσεις, χοτσποτ, αποστολές σε βραχονησίδες, κόσοβο και πολλά άλλα που ούτε στον εφιάλτη σου δε θες να τα δεις. Τα δε νοσοκομεία δουλεύουν όπως οποιοδήποτε άλλο σε νούμερα ασθενών, με πολύ πίεση και με λίγο προσωπικό σε σχέση με τις ανάγκες (βλέπεις εγώ δεν έχω ανάγκη να πω κάτι του στυλ ότι οι πολίτες συνάδελφοι δε δουλεύουν για να φανώ καλός, τουναντίον σε κάθε ευκαιρία υπερασπίζομαι τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους, διότι θεωρώ ότι όλοι οι γιατροί στο ίδιο καζάνι βράζουμε σε αυτή τη χώρα).
  Λες ότι στη Θεσσαλονίκη στα ίδια θρανία καθόμαστε. Ξεχνάς μάλλον ότι μετά τα θρανία που πήγαινες για καφεδάκι (και πολύ καλά έκανες), ο ΣΣΑΣίτης πήγαινε στη σχολή για εκπαίδευση, σκοπιά κλπ. Σε τελική ανάλυση η ΣΣΑΣ ιατρική υπήρχε και στο δικό σου μηχανογραφικό. Γιατί δεν τη δήλωσες, και αντ' αυτού θέλεις να καταργηθούν κάποια δικαιώματα που ήξερες ότι υπάρχουν; Ή μήπως τη δήλωσες και δεν έφτασες τα μόρια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Eπουδενι δεν μπορουμε να κατανοήσουμε τη συνάφεια των ανωνυμων (ως συνηθως) σχολιων, για τα ιδιωτικά ιατρεία με το συγκεκριμένο άρθρο. Η ΣΣΑΣ πάντως οφειλουν να γνωρίζουν οι "επαίοντες" σχολιαστές, εχει ορκισει Αξκους 8 (οκτω) διαφορετικών επιστημονικών ειδικοτήτων.
  Όσο για τα ιδιωτικά ιατρεία των στρ. ιατρων, καταγραφω τα παρακάτω :
  -Ενα μεγάλο μέρος των στρατιωτικων ιατρων και οδοντιάτρων υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές, τοσο της ηπειρωτικής χώρας όσο και της νησιωτικής. Αυτες οι περιοχές χαρακτηρίζονται από έλλειψη ιατρων, ιδιαιτερα ειδικευμενων.
  -Οι στρατιωτικοι ιατροι, ασκούν τα καθήκοντα τους σε στρατόπεδα και στρατιωτικα νοσοκομεία, όπου μονο ενας συγκεκριμένος αριθμος δικαιούχων ασθενών εχει πρόσβαση. Χάρη στο ελεύθερο επάγγελμα, καθε πολιτης εχει πρόσβαση στο στρατιωτικό ιατρό, ενώ χωρις το ελεύθερο επάγγελμα οι μη δικαιούχοι ασθενείς δε θα μπορούσαν να επιλέξουν να δέχονται τις παροχές του στρατιωτικού ιατρου, κατι που αποτελεί παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής ιατρου.
  -Οι ασκούντες ιδιωτικο επάγγελμα στρατιωτικοι ιατροι συνεισφέρουν πολλαπλά στην οικονομία, καθώς απασχολούν προσωπικο (νοσηλευτικό, γραμματειακό), ενοικιάζουν γραφεια, πληρώνουν φόρους, χωρις να κοστίζουν στην πολιτεία, καθώς ασκούν το επάγγελμα στον ελεύθερο χρονο τους.
  -Η δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού επαγγέλματος λειτουργεί αντισταθμιστικά στις κατα γενικη ομολογία χαμηλές αποδοχες των στρατιωτικων ιατρων, δεδομένης της φύσης του έργου τους και της εκπαιδευςης τους. Εκτιμάται οτι χωρις τη δυνατότητα ιδιωτικού επαγγέλματος και με τις υπάρχουσες μη ελκυστικές αποδοχες, μια κρίσιμη μάζα ικανών στρατιωτικων ιατρων θα αποφάσιζε να μεταπηδήσει στην πρόωρη αποστρατεία. Ταυτοχρονα, το επάγγελμα του στρατιωτικου ιατρου θα γινόταν λιγότερο ελκυστικό στους υποψήφιους, με οτι αυτο συνεπάγεται στο επίπεδο των στρατιωτικων σχολών.
  -Η ασκηση ελεύθερου επαγγέλματος αποτελεί δυναμική διαδικασία εκπαιδευσης του στρατιωτικου ιατρου, καθώς διαχειρίζεται νεα περιστατικά και περισσότερα σε όγκο, αυξάνοντας την εμπειρια του, προς όφελος και της Υπηρεσιας. Με άλλα λόγια, η ασκηση ελεύθερου επαγγέλματος αποτελεί δωρεάν συνεχιζόμενη εκπαίδευση για τον στρατιωτικό ιατρο.
  -Η αλλαγη του ισχύοντος νομικού πλαισίου και η διακοπή του δικαιώματος του στρατιωτικου ιατρου να ιδιωτεύει θα αποτελούσε μονομερή μεταβολή βασικής εργασιακής παραμέτρου, με ο,τι αυτο συνεπάγεται σε νομικο και δικαστικο επίπεδο για την Πολιτεία. Ειναι γνωστο οτι ενα απο τα κίνητρα των στρατιωτικων ιατρων να εισέλθουν σε αυτήν την σταδιοδρομία ειναι η παράλληλη δυνατότητα άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος. Κανείς από τους στρατιωτικούς γιατρούς ΔΕΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ,αλλά μπήκε στη σχολή με διαφανείς διαδικασίες-πανελληνιες εξετάσεις.
  -Αν κάποιος έχει στοιχεία για παρατυπιες στον τρόπο λειτουργίας των στρατιωτικών νοσοκομείων,καλά θα έκανε να εμπιστευτεί τη Δικαιοσύνη
  Η Υπηρεσία δεν έχει την δυνατότητα να απαγορεύσει την ασκηση του λειτουργήματος στον ελευθερο χρόνο,διοτι η υγεια είναι κοινωνικο αγαθο,και δεν περιοριζεται.
  -Ακόμα και η πρόταση πρόσληψης στρ. ιατρων πτυχιουχων, στις Ε.Δ., κρινεται και οικονομικά ασύμφορη για τη Δημόσια Διοικηση, γιατι εκτός από την αδυναμια άμεσης προσαρμογής & την ελλειπη εκπαιδευση που θα έχουν και για να αποκτήσουν θα απαιτηθεί επιπλέον κόστος, ήδη έχουν δαπανηθεί για αυτούς στον βαθμό που τους αναλογεί, οι αντίστοιχες παροχές της δωρεάν πανεπιστημιακής παιδείας και εκπαιδεύσεως
  -Ο μισθός τους, όπως και των υπόλοιπων στρατιωτικών, είναι ο χαμηλότερος απόλα τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου εν αντιθεσει με χωρες της Ε.Ε. & του ΝΑΤΟ

  Ι.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ