Αρχική » , , , » Θητεία τριών χρόνων τώρα για τους αρχηγούς των ΕΔ

Θητεία τριών χρόνων τώρα για τους αρχηγούς των ΕΔ

ΣΤΟΝ καθορισμό θητείας τριών χρόνων με δικαίωμα παράτασης για ακόμη έναν όσον αφορά τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και δυο χρόνων με δικαίωμα... παράτασης ενός επιπλέον για τους αρχηγούς των τριών Γενικών Επιτελείων των Κλάδων προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με σχέδιο νόμου που έθεσε χθες σε δημόσια διαβούλευση (opengov.gr).

Η θητεία των αρχηγών θα μπορεί, ωστόσο, να τερματίζεται νωρίτερα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ κατόπιν εισήγησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας «για σοβαρούς λόγους».

Δυσαρέσκεια

Σήμερα δεν υπάρχει επί της ουσίας συγκεκριμένη θητεία για τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και καθένας μπορεί να αποστρατεύεται με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ανά πάσα στιγμή.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα στον Στρατό Ξηράς, όπου τα τελευταία χρόνια καθέναν ή ενάμιση χρόνο είχαμε αλλαγή αρχηγού, γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια στον Κλάδο, αφού, προτού καν ξεκινήσει το έργο του, έβλεπε την πόρτα της εξόδου.

Με το ίδιο σχέδιο νόμου, μεταξύ άλλων, δημιουργείται Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στην Πολεμική Αεροπορία, συστήνεται Μονάδα Μελετών και Κατασκευών που θα λειτουργεί σε συνδυασμό με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, συστήνεται Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στους ΕΜΘ και στους ΕΠΟΠ, ύστερα από συγκεκριμένα χρόνια υπηρεσίας, να γίνονται μόνιμοι υπαξιωματικοί.

Το σχέδιο νομού περιλαμβάνει επίσης και άλλες ρυθμίσεις όσον αφορά θέματα σταδιοδρομίας, αλλά και οικονομικά ζητήματα.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 29/03/2016 –forapartida-forapartida.blogspot.gr)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ