Αρχική » , , , , , » Το ΥΠΟΙΚ δεν καταβάλει πρόσοδα από χρήση πολεμικών αεροδρομίων στο ΜΤΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ-ΦΕΚ)

Το ΥΠΟΙΚ δεν καταβάλει πρόσοδα από χρήση πολεμικών αεροδρομίων στο ΜΤΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ-ΦΕΚ)

O Βουλευτής ΝΔ Μπουκώρος Γεωργίου Χρήστος, κατέθεσε ερώτηση προς ΥΠΕΘΑ (Αρ. Πρωτ. 653/11-03-2016) με θέμα: «Σχετικά με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας». Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση:

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

1 σχόλια:

 1. Σμχος ε.α Βασίλης Διαμαντίδης19 Μαρ 2016, 8:28:00 π.μ.

  Σχετικά με το θέμα της ερώτησης στην Βουλή
  Η υποχρέωση καταβολής είναι το ΥΠΑ .
  Στην κατωτέρω πρώτη περίπτωση μεταφοράς πίστωσης σε άλλο υπουργείο η φορέα που διαμεσολαβητής είναι το ΥΠ. Οικονομικών μετά από σχετική αλληλογραφία του υπόχρεου προς καταβολή Υπουργείου .
  Οι τυχόν καταβολές από το ένα Υπουργείο η φορέα σε άλλο Υπουργείο η Φορέα πραγματοποιείται με δυο τρόπους :
  1 Με αλληλόχρεος μέσω Π/Υ του ενός υπόχρεου Υπουργείου στο άλλον με την υπόδειξη του δεχόμενου από φορέα η Υπουργείου τον κωδικό πίστωσης που επιθυμεί να μπουν οι πιστώσεις με μεταφορά από τον έναν Π/Υ του Υπουργείου στον άλλο (στην περίπτωση του ΓΕΑ) με διαμεσολαβητή το ΥΠ. Οικονομικών .
  Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε την αύξηση κωδικού του φορέα η Υπουργείου που απαιτεί το ποσό .

  2 Με τιμολόγηση και έκδοση τιμολογίου από το Υπουργείο η Φορέα που απαιτεί (στην περίπτωση μας είναι το ΓΕΑ και κατά επέκταση ως η μονή αρμόδια υπηρεσία έκδοσης τιμολογίων είναι ο ΟΛΚΑ / Λογιστικό ) και η απαίτηση με χρηματική καταβολή του αντίστοιχου ποσού από το υπόχρεο Υπουργείο ή Φορέα .
  Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή και με τον πρώτο τρόπο, όμως δεν μπορούν να μεταβιβαστούν τα ποσά σε ΝΠΔΔ όπως είναι το ΜΤΑ.
  Το ΜΤΑ σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχειά λαμβάνει ποσά από αυτήν την απαίτηση μέσω ΓΕΑ/ΟΛΚΑ/Λογιστικό που έχει αυτήν την αρμοδιότητα και από τα στοιχεία του Απολογισμού κάθε έτους εμφανίζονται τα αντίστοιχα έσοδα πχ για το ετος 2015 είναι μονο 4000 € (Σήμα Το ποσό είναι πολύ μικρό σχετικά με τα λοιπά έσοδα)
  Πως είναι δυνατόν να γίνεται ερώτημα στην Βουλή χωρίς στοιχεία και χωρις να γνωρίζουν αν λαμβάνει η όχι το ταμείο μέσω απολογιστικών στοιχείων .
  .
  Μπορεί η τιμή μερίσματος να έχει μειωθεί αλλά ηταν από άλλες συγκυρίες και παράγοντες που μέσα σε αυτά ηταν το PSI , η μεγάλη φυγή στρατιωτικών από την ενεργή υπηρεσία (λογω ίσως πολιτικών σκοπιμοτήτων με την αβεβαιότητα του μισθολογίου –εφάπαξ κλπ) η μη μίσθωση ακινήτων κλπ .
  Συνεπώς από την στιγμή που εμφανίζεται ποσό (4000€ ) για το 2015 της συγκεκριμένης περίπτωσης η ΥΠΑ καταβάλει προς το ΓΕΑ/ ΟΛΚΑ και αυτό τα αποδίδει στο Ταμείο .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ