Αρχική » , , , » Και οι Στρατιωτικοί στην Αθηναϊκή Λέσχη

Και οι Στρατιωτικοί στην Αθηναϊκή Λέσχη

Το κλειστό κλαμπ ανοίγει για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό ΓΕΝ

Η ανακοίνωση είναι λιτή και πανομοιότυπη κάθε φορά που γίνεται εκλογή νέων μελών. Επίσης, όπως όλη η γραπτή επικοινωνία της Αθηναϊκής Λέσχης, έχει συνταχθεί σε... άπταιστη καθαρεύουσα: «Συμφώνως προς τα Άρθρα 5 και 7 του καταστατικού, την 16ην Μαρτίου 2016, ημέραν Τετάρτην, θα ενεργηθεί από της 5ης ώρας μέχρι τις 7.30 μ.μ. εις την Λέσχην ψηφοφορία προς εκλογήν ως τακτικών μελών των κάτωθι αναγραφομένων...». Έως εδώ τίποτε το αξιομνημόνευτο. Τα «περίεργα» αρχίζουν όταν διαβάζει κανείς δυο ονόματα στον κατάλογο των προτεινόμενων μελών: του ναυάρχου Ευάγγελου Ευ. Αποστολάκη, αρχηγού ΓΕΕΘΑ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας), και του Γεώργιου X. Γιακουμάκη, αρχηγού ΓΕΝ (Γενικό Επιτελείο Ναυτικού).

Η υποψηφιότητα εν ενεργεία στρατιωτικών στην πλέον αριστοκρατική λέσχη της χώρας είχε εκλείψει εντελώς τις τελευταίες δεκαετίες και η αιτία πρέπει να αναζητηθεί στις κατακλυσμιαίες πολιτικές αλλαγές που επέφερε η Μεταπολίτευση.

Βρισκόμαστε στα τέλη του 1974 και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πληροφορείται σχέδια των «σταγονιδίων» της χούντας για ανατροπή του. Η αντίδρασή του είναι αστραπιαία και βίαιη. Αποστρατεύει τους ύποπτους αξιωματικούς και δίνει το σύνθημα για συστηματική περιθωριοποίηση του Στρατού από το εθνικό προσκήνιο. Έως τότε, οι στρατιωτικοί ανήκαν στην εμπροσθοφυλακή του Έθνους, είχαν υψηλή κοινωνική αποδοχή και ανάλογες οικονομικές απολαβές.

Άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα θεωρούν ότι το άνοιγμα της Λέσχης προς τον Στρατό οφείλεται εν μέρει ή συνολικά στον νέο πρόεδρο, Κυριάκο Κουκουλομμάτη, σμήναρχο εν αποστρατεία. Ο «Κούλης», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, υπήρξε γραμματέας του οίκου του βασιλιά επί Βασιλευομένης Δημοκρατίας και συμμετείχε ενεργά στο αντικίνημα του Κωνσταντίνου κατά των συνταγματαρχών.

Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι τους δυο ανώτατους αξιωματικούς προτείνει ο καθηγητής Γρηγόριος Δ. Σκαλκέας, τον οποίο οι περισσότεροι θυμόμαστε ως θεράποντα ιατρό του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ωνάσειο.

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-SECRET 11/03/2016)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ