Αρχική » , , , , » Κύριοι, έχετε ένα προβληματάκι με τον κ. Τόσκα

Κύριοι, έχετε ένα προβληματάκι με τον κ. Τόσκα

«Δεν υπάρχουν κρατικοί καταυλισμοί, αλλά μια σειρά καταυλισμών πιο πίσω. Προτρέπουμε τους πρόσφυγες να παραμείνουν σε αυτήν τη στοιχειώδη στέγη»

Πρέπει να ομολογήσω ότι παρά τον σεβασμό που νιώθω υποχρεωμένος να έχω στον ΣΤΡΑΤΗΓΟ Νίκο Τόσκα λόγω της προϋπηρεσίας του στο στράτευμα, ως... υπουργός αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη έχω αρκετές επιφυλάξεις για το πώς κάνει τη δουλειά του. Διότι, πραγματικά, δεν είναι φράση υπεύθυνου ανθρώπου, στρατηγού, υπουργού, σπουδασμένου ανθρώπου ότι «θα μοιράσουμε προκηρύξεις στους πρόσφυγες στην Ειδομένη που θα τους λέμε ότι θα πρέπει να μας εμπιστευθούν».

Ο Νίκος Τόσκας αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, τη Σχολή Πολέμου και την Σχολή Εθνικής Άμυνας αλλά και από το Σχολείο Τεθωρακισμένων των ΗΠΑ. Υπηρέτησε περισσότερο από 30 χρόνια σε στρατιωτικές μονάδες τεθωρακισμένων σε περιοχές του Έβρου, της Μακεδονίας και του Αιγαίου, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, σε θέσεις επιχειρησιακές, πληροφοριών και αμυντικής πολιτικής.

Επίσης υπηρέτησε στη θέση του διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), υπεύθυνος για τον συντονισμό κύριων εργασιών του Επιτελείου, διοίκησε την 25η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στην Ξάνθη, υπηρέτησε στο Διεθνές Επιτελείο του ΝΑΤΟ. Ήδη όλα αυτά συνιστούν μια εντυπωσιακή στρατιωτική πορεία, μια αξιοσημείωτη καριέρα, αναμφισβήτητη. Και εκεί, έρχονται οι τελευταίες εξελίξεις που με κάνουν να... ξανασκέφτομαι τις επιχειρησιακές του ικανότητες ΕΚΤΟΣ στρατεύματος.

Ενώ αποστρατεύθηκε τον Μάρτιο του 2005 με τον βαθμό του υποστρατήγου, από το 2006 συνεργάσθηκε με τον τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, κάτι που σημαίνει ότι ήταν από πολύ νωρίτερα ενταγμένος σε πολιτικό κόμμα εξουσίας και σε νοοτροπία που όλοι γνωρίζουμε ποια ήταν. Επίσης, συνεργάστηκε από το 2008 και με το ΙΣΤΑΜΕ ως μέλος του επιστημονικού του συμβουλίου για θέματα άμυνας. Οι περισσότεροι θυμόμαστε το ΙΣΤΑΜΕ από τα «καλά του χρόνια», ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση» (Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών «Ανδρέας Παπανδρέου») με μεγάλη ισχύ και παρεμβατικότητα, που ο στρατηγός το «πρόλαβε» στα... τελευταία του.

Βέβαια από τον Νοέμβριο 2009 ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας, αρμόδιος για έλεγχο των στρατιωτικών θεμάτων, απ’ όπου παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2011 όταν ακόμη υπουργός ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου. Και δεν είχε προλάβει να παραιτηθεί όταν, «βλέποντας προφανώς μπροστά», πλησίασε στον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο πολιτεύτηκε τον Ιανουάριο του 2015 και εξελέγη ως βουλευτής Επικρατείας.

Όλα αυτά δεν συνιστούν φυσικά κάτι το... μεμπτόν, αντιθέτως, δείχνουν έναν άνθρωπο που μπορεί να προβλέπει και να περιμένει. Χθες έμαθα ότι με όλες τις τελευταίες εξελίξεις, μιλώντας στο ραδιόφωνο, ο κ. Τόσκας τόνισε την αδυναμία να πειστούν οι πρόσφυγες πως τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας είναι ερμητικά κλειστά και είπε:

«Οι ίδιοι οι άνθρωποι θα πειστούν, θα τους μοιράσουμε κάποια χαρτιά, κάποιες προκηρύξεις που θα τους λέμε ότι για να μπορέσουμε να τους υποστηρίξουμε θα πρέπει να μας εμπιστευθούν, δηλαδή να πάνε στους καταυλισμούς τούς οργανωμένους. Δεν υπάρχουν κρατικοί καταυλισμοί, αλλά μια σειρά καταυλισμών πιο πίσω. Προτρέπουμε τους πρόσφυγες να παραμείνουν σε αυτή τη στοιχειώδη στέγη».

Από εκεί και πέρα, αποδεικνύοντας ότι δεν «το έχει», δήλωσε: «Θα πάμε κόσμο και προς την Ήπειρο και τη Θεσσαλία και σε άλλους χώρους για να μην υπάρχουν μεγάλες ομάδες προσφύγων και υπάρχουν προβλήματα. Στην Ήπειρο, όπως έχει ανακοινωθεί, θα γίνουν καταυλισμοί σε κάποια στρατόπεδα».

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 11/03/2016 – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ