Αρχική » , , » Λεφτά υπάρχουν: Όμως όχι για τα αστυνομικά μετάλλια-παράσημα;;;

Λεφτά υπάρχουν: Όμως όχι για τα αστυνομικά μετάλλια-παράσημα;;;Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Είναι γνωστή η αξία της επιβράβευσης του αστυνομικού και η τεράστια σημασία που έχουν οι ηθικές αμοιβές (π.δ. 622/1985) και διαμνημονεύσεις. Δυστυχώς το θέμα αυτό είναι αρκετά υποβαθμισμένο στην Ελληνική Αστυνομία. Αντιμετωπίζεται με γραφειοκρατική διάθεση και περίπου ως αγγαρεία. Δεν του αποδίδεται η σοβαρότητα που του αρμόζει (θυμίζω ότι Αμερικανός αξιωματικός αυτοκτόνησε, όταν αντιλήφθηκε, ότι κατά λάθος «φόρεσε» παράσημο, που δεν του είχε απονεμηθεί).

2. Αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι... «δεν παίρνουμε κανένα μετάλλιο, μόνο στα χαρτιά λαμβάνουμε γνώση του π.δ., σε αντίθεση με κάποιους που τα πήρανε, ενώ είναι στα γραφεία. Στον Στρατό, στο Λιμενικό και στην Πυροσβεστική τα παίρνουνε κανονικά. Είναι ντροπή για την Ηγεσία να επικαλείται έλλειψη χρημάτων, όταν δαπανούνται μεγάλα ποσά για έξοδα ασφαλείας, δημόσιες σχέσεις, γιορτές κ.λ.π.».

3. Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζουν, όσοι δικαίως διαμαρτύρονται, ότι το πρόβλημα δεν είναι σημερινό και επομένως δεν οφείλεται μόνο στην δημοσιονομική-οικονομική κρίση. Είναι πρόβλημα «κουλτούρας» και ιεράρχησης των προτεραιοτήτων-αναγκών. Το πρόβλημα με τη διαχείριση των απορρήτων δαπανών-μυστικών κονδυλίων (έχουμε γράψει στο παρελθόν για την «κατάρα» του μαύρου χρήματος) είναι επίσης γνωστό.

4. Πιστεύουμε όμως, ότι η σημερινή Ηγεσία, με τις διακηρυγμένες θέσεις της για το ανθρώπινο δυναμικό, μόλις πληροφορηθεί το πρόβλημα, θα βρει τρόπους να το αντιμετωπίσει και να το επιλύσει!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ