Αρχική » , , , , , , » Ξεκίνησε η διαδικασία για την απόκτηση 70 KIOWA από τις ΗΠΑ

Ξεκίνησε η διαδικασία για την απόκτηση 70 KIOWA από τις ΗΠΑ


Μας τα δίνουν δωρεάν.

Ξεκίνησε η επίσημη διαδικα­σία για την τυπικώς δωρεάν απόκτηση 70 μεταχειρισμέ­νων ελικοπτέρων αναγνωρίσεως τύπου OH-58D (Kiowa Warrior) από τα αποθέματα της Αεροπορίας του αμερικανικού Στρατού, με την ανάρτη­ση στον ιστότοπο της «Διαύγειας» σχε­τικής ανακοινώσεως από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Με τίτλο: «Προμήθεια 70 μεταχειρι­σμένων ελικοπτέρων αναγνωρίσεως τύπου OH-58D (Kiowa Warrior)» η σχετική ανάρτηση της ΓΔΑΕΕ σηματοδοτεί τη συγκρότηση της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων και Τεχνοοικονομικής Αξιολόγησης Σχεδίου Επιστο­λής Αποδοχής (LOA), που αποτελεί και την τυπική διαδικασία ενάρξεως του προγράμματος, το οποίο αναμέ­νεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέ­ρον από την Αεροπορία Στρατού, κα­θώς θα ανανεώσει σε μεγάλο βαθμό τον στόλο των ελικοπτέρων της, προσδίδοντάς της ταυτοχρόνως νέες, πολύ μεγαλύτερες επιχειρησιακές δυνατό­τητες και ευελιξία.

Το συνολικό πρόγραμμα, εκτός των 70 ελικοπτέρων, περιλαμβάνει την απόκτηση πλήρους γραμμής εκπαιδεύσεως, συντηρήσεως και ανταλλακτικών, εξομοιωτές πτήσεως για την εκπαίδευση των πιλότων, καθώς και εξομοιωτές συντηρήσεως για τους τεχνικούς κ.λπ., που ανεβάζουν το συνολικό κόστος του προγράμμα­τος στα περίπου 50 εκατ. δολάρια, το οποίο επιμερίζεται σε περίπου 650.000 ευρώ ανά ελικόπτερο, «όσο περίπου και ένα πολύ ακριβό αυτο­κίνητο», όπως μας έλεγε χαρακτηριστικώς ανώτατο στέλεχος της Αερο­πορίας Στρατού για να μας δείξει το χαμηλό κόστος.

Του Λ.Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ lsblav@gmail.com
(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_SECRET-06/05/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

1 σχόλια:

  1. OH-58D Kiowa Warrior (OH-58F Fox) Armed Reconnaissance Helicopter | Thai Military and Asian Region
    https://thaimilitaryandasianregion.wordpress.com/2015/10/29/bell-oh-58-kiowa/comment-page-1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ