Αρχική » , , , , , , » Αρρυθμίες προκαλεί στις Ε.Δ. ο μεγάλος αριθμός αποστρατειών στελεχών

Αρρυθμίες προκαλεί στις Ε.Δ. ο μεγάλος αριθμός αποστρατειών στελεχών


Γραπτή Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν και συνυπέγραψαν ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Τομεάρχης Εθν. Άμυνας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπλ. Τομεάρχης Εθν. Άμυνας της ΝΔ, Αν. Δημοσχάκης, σχετικά με το μεγάλο αριθμό αποστρατειών Ανώτατων και Ανώτερων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και των άλλων δύο Κλάδων.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται και στην Γραπτή Ερώτηση δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα σε αυτούς που τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολεία της Στοιχειώδους ή της Μέσης Εκπαίδευσης, καθόσον μεσούσης της εκπαιδευτικής περιόδου δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους και η μετεγγραφή τους σε αυτά όπου οριστικά θα διαμείνουν μετά των οικογενειών τους.

Επίσης, δυσκολεύονται τα στελέχη που αποστρατεύτηκαν να επανέλθουν ομαλά στον πολιτικό βίο, έχοντας «ανοιχτές» κάποιες εκκρεμότητες που σχετίζονται με την υπηρεσιακή τους ζωή.

Οι δύο Βουλευτές ερωτούν τους δύο Υπουργούς για τις αθρόες αποστρατείες  στελεχών της Π.Α., τους λόγους που επέβαλαν αυτές, για τυχόν ύπαρξη συστήματος ομαλής μετάβασης τους στον πολιτικό βίο, καθώς και για τις τακτικές μεταθέσεις των εν ενεργεία στελεχών κατά παράβαση του σχετικού Κανονισμού!

Αναλυτικά η Γραπτή Ερώτηση:

Στις ετήσιες τακτικές κρίσεις του Μαρτίου 2017 το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους Ανώτατους και Ανώτερους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι τη λήξη του έτους θα αποστρατευτούν και άλλα στελέχη όλων των βαθμών είτε με αίτησή τους, είτε λόγω ορίου ηλικίας κλπ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία το Π.Δ.  της αποστρατείας τους, κατόπιν πρότασης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, εκδίδεται σε ύστερο χρόνο δηλαδή περί την καλοκαιρινή περίοδο. Αυτό συμβαίνει προκειμένου τα στελέχη που κρίθηκαν αποστρατευτέα να επανέλθουν ομαλά στον πολιτικό βίο, έχοντας «κλείσει» όλες τις εκκρεμότητες που σχετίζονται με την υπηρεσιακή τους ζωή, όπως διευθέτηση κατοικίας, φοίτηση σε σχολεία των παιδιών τους ή συμμετοχή σε πανελλαδικές εξετάσεις, εργασία συζύγων κ.α.

Ιδιαίτερα προβλήματα δημιουργούνται σε αυτούς που τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολεία της Στοιχειώδους ή της Μέσης Εκπαίδευσης, καθόσον μεσούσης της εκπαιδευτικής περιόδου δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους και η μετεγγραφή τους σε αυτά όπου οριστικά θα διαμείνουν μετά των οικογενειών τους.

Επιπλέον, αίσθηση προκαλεί ο μεγάλος αριθμός των αποστρατειών στις φετινές κρίσεις, ειδικά σε μια περίοδο που τα στελέχη των Ε.Δ. δεν ανανεώνονται στο βαθμό που αυτό συνέβαινε παλαιότερα, λόγω μείωσης του αριθμού των εισακτέων στις παραγωγικές Στρατιωτικές Σχολές.

Συνεπώς, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
 1. Πως δικαιολογείται η αποστρατεία τόσο μεγάλου αριθμού στελεχών στην Πολεμική Αεροπορία, όσο και στους άλλους δύο κλάδους, στο Σ.Ξ. και στο Π.Ν.;
 2. Υπάρχει πρόβλεψη/μέριμνα για την ομαλή μετάβαση των στελεχών στον πολιτικό βίο με μετακόμιση της οικίας τους σε εύλογο χρόνο και σίγουρα μετά το τέλος της σχολικής περιόδου;
 3. Υπάρχει πρόβλεψη για την οικονομική διευκόλυνση των στελεχών και τη χορήγηση του εφάπαξ έως ότου εκδοθεί η πράξη απονομής σύνταξης από τον ΕΦΚΑ;
 4. Ποιο είναι το κόστος όλων των αποστρατειών του έτους 2017 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;
 5. Γιατί μετατίθενται το σύνολο, σχεδόν, των στελεχών της Π.Α. που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης (Διοικητές Μοιρών, Σμηναρχιών, Πτερύγων, κ.α) με την υπηρέτηση μόνο ενός έτους και όχι δύο ως είθισται για την εκάστοτε θέση; Ποιο είναι το κόστος αυτών των μεταθέσεων – μετακινήσεων;
 6. Έχει προβλεφθεί η κάλυψή του κόστους από τον προϋπολογισμό των Γενικών Επιτελείων όλων των προαναφερομένων αποστρατειών και μεταθέσεων;

13 σχόλια:

 1. Ο ΠΙΠΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΔ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΜΕ
  ΟΛΟΙ ΑΠΟ "ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ".Ο ΑΛΛΟΣ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΗΣ ΑΓΑΠΑ
  ΚΙ'ΑΥΤΟΣ ΤΙΣ ΕΔ ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΜΠΟΥΛΗ" ΤΟ
  ΤΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΦΙΚΤΑ
  ΓΚΑΛΙΑΣΜΑ ΤΟΥΣ.ΟΥΣΤ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ
  ΑΓΑΠΗΣΑΤΕ.ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΠΙΠΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
  ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  ΣΤΡΚΩΝ Ε.Ε ΚΑΙ Ε.Α ΚΙ'ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΘΛΙΒΕΡΕ
  ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΙΚΙΛΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΗΚΩΣΕΙ ΨΗΛΑ
  ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ
  ΨΗΦΙΣΕΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. το μνημόνιο 4 πρέπει να σε αρέσει πολύ εσένα, γι' αυτό κελαιδάς, φάε τώρα τα νέα μέτρα αφορολόγητα, συντάξεις μείον, εκτός και αν δεν τα πήρες χαμπάρι ή νομίζεις ότι δεν σε αφορούν, καλά κρασιά

   Διαγραφή
 2. capatian marc : αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι Γεωργιάδη για τα απόστρατα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων υπάρχει τρόπος , όπως η κατανομή τους σε θέσεις της κεντρικής διακυβέρνησης του κράτους ανάλογα την ειδικότητα και την ηλικία τους, η μη μείωση των συντάξεων τους , η δικαίωση τους στην πράξη από το ΣΤΕ, η θεσμοθέτηση μειωμένης τιμής εισιτηρίων σε όλα τα ΜΜΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΘΟΣ (Σε όλες τις χώρες του κόσμου τις ένοπλες δυνάμεις όχι μόνο τις σέβονται άλλα και τις στηρίζουν, τα δε στελέχη γίνονται ανάρπαστα παντού λόγω πρώτα του ήθους τους της τιμιότητάς τους της οργάνωσης τους, της εργατικότητας τους, την ικανότητα τους στην άσκηση διοίκησης και φυσικά στην πολύχρονη εκπαίδευση τους)Αλλά εδώ είναι Ελλάδα και τα πάθη και τα κόμπλεξ κυριαρχούν παντού..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
   "ΠΙΠΗΣ 'Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ" ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ
   ΤΙΣ ΕΔ;ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ...

   Διαγραφή
  2. ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΧΟΝΔΡΟΣ Ο ΠΑΝΟΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ 50 %, ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ Ο ΧΟΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 50 % ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΣ ΑΠΟ ΤΟ 2100 Μ.Χ. ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ, ΦΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΝΗΝΟΜΙΟ 4 ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

   Διαγραφή
  3. ΤΑ ΨΕΚΑΣΜΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΑΛΑΤΑ, το ΔΝΤ και οι Γερμανοί συμφώνησαν ότι το Ταμείο θα είναι «υπερ-επόπτης» του Προγράμματος από δω και μπρός…
   (Σημειωτέον ότι ο Σαμαράς είχε βγει στις αγορές το 2014 δύο φορές ΧΩΡΙΣ ποσοτική χαλάρωση – που τότε δεν υπήρχε!

   Είμαστε ήδη τρία χρόνια αργότερα, και δεν κατάφερε ο Τσίπρας

   --ούτε να πάρει ποσοτική χαλάρωση για να βγει στις αγορές, έστω και «δοκιμαστικά»

   --ούτε να πάρει θετική έκθεση βιωσιμότητας για το χρέος – που τότε είχε πάρει ο Σαμαράς

   --ούτε να σταθεροποιήσει τα spreads των ελληνικών ομολόγων εκεί που τα είχε κατεβάσει ο Σαμαράς το καλοκαίρι του 2014…

   Πριν λίγες μέρες υποχώρησαν κοντά σε εκείνα τα επίπεδα, όταν ο Τσίπρας πανηγύριζε πρόωρα για το… too good to be true! Κι ύστερα ανέβηκαν πάλι…)

   Η διαφωνία ΔΝΤ-Ευρωπαίων παραμένει…

   Το ΔΝΤ λέει πως τα μέτρα ανακούφισης χρέους που είχαν υποσχεθεί οι Ευρωπαίοι το 2012, προσέξτε:

   Επί Σαμαρά ΔΕΝ χρειάζονταν, αλλά τώρα ΔΕΝ φτάνουν!

   Χρειάζονται κι άλλα!

   Διαγραφή
  4. ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ-ΤΟΞΟΒΟΛΟ ΤΟΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ
   ΠΟΥ ΩΣ ΥΕΘΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΩΣ ΥΠΟΙΚ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ
   ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΡΚΩΝ;ΝΑΙ ΑΥΤΟΝ
   ΠΟΥ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΧΑΙΡΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕ
   ΔΡΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡ
   ΓΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ.ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΧΡΙ
   ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
   ΤΟΥ ΓΛΚ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΙΣ
   ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΦΟΥ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΗ
   ΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥ.Η ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΕΙ
   ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ "ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ"ΓΡΑΦΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΑ
   ΜΕ ΑΝΟΗΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ
   ΑΠΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΚΟΜΗ.

   Διαγραφή
  5. ΣΥΝΤΡΟΦΕ, πες τις πικρές αλήθειες …………

   Ο Σαμαράς παρέλαβε το αφορολόγητο όριο στις 5 χιλιάδες………….
   Και το πήγε στις 9,5 χιλιάδες !
   Ο Τσίπρας με τον Πάνο, με τη σειρά τους, παρέλαβαν το αφορολόγητο όριο στις 9,5 χιλιάδες και το πήγε στις 8,6 μέχρι στιγμής και τώρα το πάνε από το 2020 στις 5,7 χιλιάδες !
   Πέστε το κάποτε !
   Τόσο απλά, τόσο καθαρά ……………………..

   Αυτή η δραματική μείωση του αφορολόγητου ορίου σημαίνει, ότι οι φτωχότεροι θα κληθούν να πληρώσουν αναλογικά περισσότερα απ’ όλους τους άλλους.
   Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέστρεψαν τα φτωχότερα στρώματα ………………

   Διαγραφή
  6. Από το Σαμαρά η Τρόϊκα ΔΕΝ ζητούσε νέες περικοπές κυρίων συντάξεων το Νοέμβριο του 2014. Όταν συζητούσαν την οριστική έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνια…………………
   Το μόνο που ζητούσαν τότε ήταν να ΜΗΝ αυξηθούν οι κύριες συντάξεις την επόμενη διετία. Ακούς ; Να μην αυξηθούν !
   (Υπάρχει και μπορείς να το επιβεβαιώσεις στην «αλληλογραφία» που οδήγησε στο email Χαρδούβελη – και που έχει δημοσιευτεί πλέον και υπάρχει στο διαδίκτυο).
   Οι Τσίπρας και Καμμένος, με τη σειρά τους, έκοψαν ήδη μεσοσταθμικά 15% από τις κύριες συντάξεις (των καινούργιων συνταξιούχων).
   Έκοψαν κι από τις συντάξεις όλων επιπρόσθετο 2% (πρόσθετη κράτηση για την Υγεία από το καλοκαίρι του 2015).
   Έκοψε και από όλες τις «επικουρικές» ένα πρόσθετο 6% (επίσης για Υγεία, από το καλοκαίρι του 2015).
   Και τώρα κόβει μέχρι και 18 % από τις κύριες συντάξεις όλων των παλαιών συνταξιούχων και αυτών που θα βγουν στη σύνταξη μέχρι του χρόνου, από 01/01/2019, μετά τον επαναυπολογισμό των συντάξεων με τον νέο νόμο Κατρούγκαλου ……… Συντρόφια αυτό δεν έχει γίνει ποτέ στα 40 χρόνια, πάντοτε όταν γινόταν νέος ασφαλιστικός νόμος εφαρμόζονταν από αυτούς σταδιακά που έβγαιναν στη σύνταξη μετά την ψήφιση του νόμου και οι συντάξεις υπολογίζονταν αθροιστικά ……………..
   Κόβει και από το 2018 με κατάργηση της έκπτωσης 1,5 % που γίνονταν στον φόρο εισοδήματος.
   Τους ………….. «πρόκοψε» τους συνταξιούχους !!!

   γι' αυτά θα γράψεις τίποτα παπαγαλάκι ;

   Διαγραφή
 3. Πριν λίγες μόλις μέρες, ο Τσίπρας και οι Ψεκασμένοι ανακοίνωσαν «περιχαρής»,

  πως τα νέα για το Eurogroup της 22ας Μαϊου ήταν «τόσο καλά»,

  που οι και οι ίδιοι δεν μπορούσαν να τα πιστέψουν!


  Θα βρισκόταν, λέει, «ικανοποιητική λύση» για το Ελληνικό χρέος,

  ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ…

  Too good to be true, παρατήρησε ο… ασυγκράτητος «αγγλομαθής»!

  Πλην, έγινε το Eurogroup την 22ας Μαϊου και «άνθραξ ο θησαυρός»!

  «Τζίφος η κατάσταση»…..........................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ, μια κυβέρνηση που φορολογεί (δηλαδή που «απομυζά») το 55% του ΑΕΠ της χώρας κάθε χρόνο και δαπανά το 51,5% του ΑΕΠ, βγάζει πλεόνασμα 3,5%...

  Αλλά και μια κυβέρνηση που φορολογεί το 45% του ΑΕΠ της χώρας και δαπανά το 41,5% κι αυτή βγάζει πλεόνασμα 3,5%…

  Κι οι δύο κυβερνήσεις το ίδιο πλεόνασμα βγάζουν.

  Αλλά η πρώτη δεν πάει μακριά.

  --Διότι όταν απομυζάς το 55% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, δεν αφήνεις τη χώρα να αναπτυχθεί. Την καταδικάζεις στη στασιμότητα και στην ύφεση…

  --Ενώ όταν της παίρνεις πολύ λιγότερα, την αφήνεις να αναπτυχθεί, και σε λίγο, από μεγαλύτερο ΑΕΠ θα μπορείς να βγάζεις περισσότερα (ποσά), «απομυζώντας» ακόμα λιγότερο (ποσοστό)…


  --Η πρώτη κυβέρνηση, που πνίγει στη φορολογία την οικονομία της, πάει «στα βράχια». Μπαίνει σε «φαύλο κύκλο» και οδηγεί στη χρεοκοπία.

  --Η δεύτερη κυβέρνηση, που ξεκινά με το ίδιο πλεόνασμα αλλά αφήνει περιθώρια για ανάπτυξη, μπαίνει σε «ενάρετο κύκλο» και απογειώνεται…


  --Ο πρώτος δρόμος είναι ο δρόμος του κρατισμού! Φορολογεί το κράτος πολλά, ξοδεύει πολλά και δεν αφήνει την οικονομία να ανασάνει.

  Είναι ο δρόμος που ακολουθήθηκε τις περασμένες δεκαετίες…

  Είναι ο δρόμος στον οποίο επανέφερε την Ελλάδα ο Τσίπρας!


  --Ο άλλος δρόμος, φέρνει την ανάπτυξη,

  μέσα από την ιδιωτική οικονομία,

  το νοικοκύρεμα του δημοσίου και την ανταγωνιστικότητα της Παραγωγής.

  Ο δρόμος στον οποίο άρχισε να βάζει την Ελλάδα ο Σαμαράς!

  Και τον σταμάτησαν το Γενάρη του 2015…


  Δεν το λέω εγώ αυτό. Όπως θα δείτε πιο κάτω, το λένε τα επίσημα νούμερα των δανειστών (και του Υπουργείου Οικονομικών)….............................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτός ο «ζουρλομανδύας» των ψεκασμένων δεν αντέχεται για πολύ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΣΑΝΟ !!!

  Ο Σαμαράς βρήκε βαθιά ύφεση και έβγαλε τη χώρα στην Ανάπτυξη…
  Ο Τσίπρας βρήκε ανάπτυξη και ξανά-βούλιαξε τη χώρα στην ύφεση…
  -- Ο Σαμαράς βρήκε τα «φέσια» του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα - τις «ληξιπρόθεσμες οφειλές» - στα 9 δισεκατομμύρια. Και μέσα σε δυόμιση χρόνια τα μείωσε στα 3 δισεκατομμύρια!
  -- Ο Τσίπρας βρήκε τα «ληξιπρόθεσμα» στα 3 δισεκατομμύρια, και μέσα σε δυο χρόνια τα εκτίναξε στα 8,4 δισεκατομμύρια (αφού δανείστηκε κι άλλα 3,7 δισεκατομμύρια για να πληρώσει «ληξιπρόθεσμες οφειλές»…)
  Δηλαδή κάνει ουσιαστικά στάση πληρωμών.
  Κι ένα τελικό συμπέρασμα, ιστορικού χαρακτήρα:
  Οι κυβερνήσεις πέφτουν – και τα καθεστώτα συντρίβονται και οι αυτοκρατορίες καταρρέουν – όταν επιβάλουν υψηλούς φόρους!
  Αυτός είναι «σιδερένιους νόμος» της Ιστορίας που ισχύει σε όλες τις εποχές.
  Από την εποχή του Ναβουδονόσορα και του Σόλωνα, μέχρι την Αρχαία Ρώμη, την Αυτοκρατορική Ρώμη (Διοκλητιανός), τη Γαλλική Επανάσταση και την Αμερικανική Επανάσταση…
  Κι ακόμα, στους «νεωτερικούς χρόνους» οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν διογκώνονται τα χρέη τους προς του πολίτες τους.
  Ο Τσίπρας κάνει και τα δύο ταυτόχρονα!
  --Φορολογεί τους πάντες (και τους φτωχούς πλέον),
  --διογκώνει τις «ληξιπρόθεσμες οφειλές» του κράτους
  και χάνει συνεχώς χρόνο και ευκαιρίες ανάπτυξης.
  Το τέλος του είναι «προδιαγεγραμμένο».
  Αλλά αυτά όλα (και πολλά ακόμα) πρέπει να λέγονται συνεχώς:
  Να επαναλαμβάνονται με νούμερα με στοιχεία και απ’ όλους…
  Ο Τσίπρας κάνει τα αντίθετα απ’ όσα έλεγε. Το ξέρουμε πια…
  Προσκυνάει εκεί που έφτυνε πριν! Το εμπεδώσαμε…
  Έλεγε και εξακολουθεί να λέει συνεχώς μόνο ψέματα…
  Το ξέρουμε, το εμπεδώσαμε.
  Αλλά το ψέμα πολεμιέται με ένα τρόπο μόνο:
  Με την αλήθεια!
  Πείτε την αλήθεια, λοιπόν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ