Αρχική » , , , , , , , » Καμμένος: «Ούτε 1 € μείωση στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και θα δοθούν 19,5 εκ. € για μέρος απόφασης ΣτΕ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Καμμένος: «Ούτε 1 € μείωση στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και θα δοθούν 19,5 εκ. € για μέρος απόφασης ΣτΕ» (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Καμμένος χθες (18/05/2017) στη ΒτΕ ευχαρίστησε την ΠΟΕΣ, συνεχάρη τον Στρατηγό Πρασσάκη και όλα τα στελέχη της ΓΔΟΣΥ. Στη συνέχεια είπε ότι το νέο μισθολόγιο χωρίς να επιβαρύνει το ΥΠΟΙΚ, χωρίς να επιβαρύνει τον Π/Υ της Χώρας, καταφέρνει όχι να μειώσει έστω και για 1 ευρώ 1 μισθό στελέχους ΕΔ-ΣΑ, αλλά αντίθετα να δοθούν 19,5 εκ. ευρώ  ως ένα μέρος από την οφειλόμενη προς τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ αποκατάσταση από την απόφαση του ΣτΕ.

Τόνισε, επίσης, πως για πρώτη φορά τα στελέχη των ΕΔ θα δικαιούνται να παίρνουν νυχτερινά, καθώς και να θεσπιστεί το επίδομα παραμεθορίου.

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ:

5 σχόλια:

 1. Οι κ κ Τόσκας , Καμμένος ας κοιτάξουν καί τούς απόστρατους που έχουν πετσοκόψει οι προηγούμενοι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ τις συντάξεις.Ειδικά είτε με την κατάργηση της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ είτε καταργώντας αλλές μειώσεις με Νόμους ΠΑΡΑΛΟΓΟΥΣ.
  Υπάρχει μείζον πρόβλημα με το ποσοστό αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης. Με δεδομένο ότι ένας δημόσιος υπάλληλος εγκαταλείπει τον εργασιακό βίο μόνο με αίτησή του ή με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του,ενώ ο στρατιωτικός κρίνεται κατ ‘ έτος ,έχει όριο ηλικίας σε κάθε βαθμό και πάντοτε αποστρατεύεται χωρίς τη θέλησή του πολύ νωρίτερα από τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του .Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ανταποδοτική σύνταξη του στρατιωτικού να υπολείπεται κατά πολύ αυτής του δημοσίου υπαλλήλου.(πχ στρατιωτικός με 40 συντάξιμα χρόνια έχει ποσοστό αναπλήρωσης 42,80% ενώ δημόσιος υπάλληλος με 47 χρόνια 56,80 % ήτοι 32,71% μεγαλύτερη ανταποδοτική σύνταξη.)
  Οτι μόνο η κύρια σύνταξη των στελεχών των Ε.Δ εντάχθηκε στον Ε.Φ.Κ.Α ,ενώ τα άλλα ταμεία τους παρέμειναν στην αρμοδιότητα του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, αφήνει περιθώριο για επανεξέταση του όλου θέματος. Εδώ θέλω να σημειώσω,με έμφαση,ότι ΜΟΝΟΣ αρμόδιος να τοποθετηθεί για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό των στελεχών των Ε.Δ είναι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ουδείς έτερος.Θα ήταν λάθος η εμπλοκή οποιουδήποτε άλλου Υπουργού .
  Tα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ΟΥΔΕΠΟΤΕ εντάχθηκαν στην κοινωνική ασφάλιση αλλά υπήγοντο διαχρονικά και μέχρι την ψήφιση του νόμου 4387/2016 σε ειδικό συνταξιοδοτικό καθεστώς.
  Το καθεστώς της κοινωνικής ασφάλισης που ισχύει στη χώρα μας σύμφωνα με το οποίο η κοινωνική ασφάλιση αποτελείται από δύο φορείς, ένα φορέα κύριας σύνταξής και έναν επικουρικής σύνταξης.Έτσι κάθε απασχολούμενος στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ασφαλίζεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και στους δύο αυτούς φορείς.
  Συνακόλουθα μέχρι σήμερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχουν ασφαλιστεί σε φορέα επικουρικής σύνταξης.
  Αίφνης με το Ν 4687/2016 τα στελέχη των Ε.Δ εντάχθηκαν στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α) χωρίς η σύνταξή τους να έχει κοινωνικό χαρακτήρα και μάλιστα σε μειονεκτική θέση έναντι των άλλων ασφαλισμένων. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του νόμου 4387/2016 γιατί η σύνταξή τους δεν έχει κοινωνικό χαρακτήρα Αυτό γίνεται γιατί στερούνται συνδικαλιστικής εκπροσώπησης καθόσον η φύση της αποστολής τους δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο καθώς και για τους λόγους που διαλαμβάνονται στο σκεπτικό της υπ’ αριθμόν 2192/2014 αποφασεως της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας,που νομίζω παρέλκει να αναφέρω.
  β.Οι αποδοχές των στελεχών των Ε.Δ δεν αποτελούν προιόν συλλογικών διαπραγματεύσεων όπως αυτό συμβαίνει με τους άλλους εργαζόμενους, αλλά καθορίζονται μονομερώς υπό της πολιτείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι Τόσκας-Καμμένος πέταξαν τους αποστράτους στον ΕΦΚΑ και τώρα τάζουν μηδέν μειώσεις και ψίχουλα αυξήσεις στους εν ενεργεία, οι οποίοι ανησυχούν περισσότερο για το μέλλον τους παρά για το παρόν τους βλέποντας την κατάντια των αποστράτων.
   Πετώντας και το μπαλάκι στον Χουλιαράκη κι απαλλαγμένοι απο το βάρος των ευθυνών τους τώρα το παίζουν και ήρωες απέναντι στα εξοργισμένα στελέχη που ανησυχούν.

   Διαγραφή
  2. σωστή ανάλυση, αλλά διαβάζει κανένας από το ΥΠΕΘΑ

   Διαγραφή
 2. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΩΣ ΤΑ 58;
  ΤΟ ΕΘΑΨΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ;
  ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 20 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.
  ΟΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΕΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΔΡΑ.(Π.Χ.ΒΛΕΠΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ).
  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΟΠΩΣ Π.Χ ΤΟΥ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΑΣΙΕΣ.
  ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ; ΜΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ