Ενιαία Σχολή Υπαξιωματικών ΠΑ


ΘΑ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ.

«Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας» (ΣΜΥΑ) είναι και επισήμως το όνο­μα της νέας, ενιαίας σχολής υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Οργανισμός Λειτουργίας της οποίας, που αποτελεί και το «αλφαβητάρι» της λειτουργίας της, δημοσιεύτηκε πλέον στην Εφη­μερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Νο.70/19-5-2017) και αποτελεί νόμο του κράτους.

Πρόκειται για παραγωγική σχο­λή υπαξιωματικών της ΠΑ, που ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως, διοικητικώς υπάγεται στη Διοίκη­ση Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως (ΔΑΕ) και εδρεύει στην ιστορική Αεροπορική Βάση Δεκελείας στο Τατόι, ενώ η διάρκεια φοιτήσεως είναι τριετής. Οι απόφοιτοι της ΣΜΥΑ, άνδρες και γυναίκες, ονομάζονται μόνιμοι σμηνίες και λαμ­βάνουν αντιστοίχου κατευθύνσεως ειδικότητα.

Οι μαθητές της σχολής λαμβά­νουν ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση, ενώ αυτοί της ειδικότητος των ραδιοναυτίλων λαμβά­νουν και πτητική εκπαίδευση. Επί­σης, στον Οργανισμό Λειτουργίας της σχολής καθορίζεται όπως την 27η Ιουλίου κάθε έτους θα εορτάζεται η «Ημέρα της Σχολής», καθώς την ημέρα αυτή το 2016 αποφασίστηκε η δημιουργία της νέας ενιαί­ας σχολής υπαξιωματικών της ΠΑ. Πρώτος διοικητής της ΣΜΥΑ θα είναι ο μέχρι τώρα διοικητής της ΣΤΥΑ, Ταξίαρχος (I) Γεώργιος Φασούλας.

Του Λ.Σ ΜΠΛΑΒΕΡΗ-lsblav@gmail.com
(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_SECRET-27/05/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ