Αρχική » , , , , » Μειώσεις «ΣΦΑΓΕΙΟ» στα Ειδικά Μισθολόγια. «Θύματα» τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ

Μειώσεις «ΣΦΑΓΕΙΟ» στα Ειδικά Μισθολόγια. «Θύματα» τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ


Ειδικά μισθολόγια: Έρχεται νέο «μαχαίρι» για Στρατιωτικούς και Σώματα Ασφαλείας

«Παράθυρο» για μειώσεις στα ειδικά μισθο­λόγια και περικοπές επιδομάτων στους στρατιω­τικούς και σε άλλες κατηγορίες υπαλλήλων, που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, ανοίγει η κυ­βέρνηση με το επικαιροποιημένο μνημόνιο, κά­νοντας πράξη αυτό που για πολύ καιρό αρνείτο ότι θα υλοποιήσει.

Στρατιωτικοί, πανεπιστημιακοί, ιερείς, για­τροί, ειδικοί επιστήμονες, δικαστικοί κ.λπ., που συνιστούν μια με­γάλη «δεξαμενή» περίπου 180.000 υπαλλήλων, μπαίνουν στο στόχαστρο των αλλαγών στα ειδι­κά μισθολόγια, οι οποίες είχαν «πα­γώσει» τον τελευ­ταίο ενάμιση χρόνο. Στο κείμενο του μνημονίου υπάρχει ήδη ξεκάθαρη πρόβλεψη, ότι στον τομέα της άμυνας το 2018 θα κοπούν κατά 7 εκατ. ευρώ μια σειρά από επιδόματα, όπως το επίδομα επικινδυνότητας και της αποζημίωσης απόσπασης στο εξωτερικό, που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί. Συγ­κεκριμένα για την Άμυνα, στο μνημόνιο προβλέπεται ως προαπαιτούμενο η μείωση επιδομάτων στον στρατιωτικό τομέα με προβλεπόμενη από­δοση 7 εκατ. ευρώ το 2018. Οι μειώσεις θα προέλθουν:

1. Από την αλλαγή των κριτηρίων επιλεξιμότητας και του τρόπου υπολογισμού των επιδομά­των επικίνδυνων λειτουργιών.

2. Από τον εξορθολογισμό της αποζημίωσης που παρέχεται σε όσους αξιωματικούς υπηρε­τούν εκτός Ελλάδας, με τη μείωση των θέσεων και τη διάρκεια των αποσπάσεων στο εξωτερικό.

Ως προαπαιτούμενο παράλληλα προβλέπεται ότι θα υπάρξει «νομοθεσία για την ολοκλήρωση του εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων με βάση την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποι­ήθηκε για το ενιαίο μισθολόγιο». Στο «κάδρο» μπαίνουν οι δικαστικοί, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι πανεπιστημιακοί αλλά και οι Στρατιωτικοί, οι Λι­μενικοί, τα λοιπά Σώματα Ασφαλείας, οι οποίοι με τη μείωση του αριθμού των ειδικών μισθολογίων (από 22 σε 8) ή με τη μεταφορά τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου θα δουν τις αποδοχές τους να «παγώνουν» ή να μειώνονται έως και 15%-20%.

Οι μισθοί θα πρέπει να υπολογιστούν εκ νέ­ου, οι απολαβές όσων εντάσσονται πλέον στα ει­δικά μισθολόγια θα είναι χαμηλότερες περίπου 15% μεσοσταθμικά, ενώ θα υποστούν και περαι­τέρω μείωση λόγω της αύξησης των ασφαλιστι­κών εισφορών, με την κυβέρνηση να επιδιώκει να προστατεύσει τους παλιούς εργαζομένους μέ­σω της δημιουργίας «προσωπικής διαφοράς».

«Φρένο» Βίτσα για τις ΕΔ

Κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να γί­νουν μειώσεις στα στελέχη των Ενόπλων Δυνά­μεων εμφανίστηκε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα. Ωστό­σο, όπως είπε, οι όποιες αναπροσαρμογές σε μι­σθολόγια θα αφορούν τους νέους αξιωματικούς, που θα αποφοιτήσουν από τη ΣΣΕ μετά από τέσ­σερα χρόνια

Κ.
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-13/05/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


7 σχόλια:

 1. Η αριστερή κυβέρνηση των παπατζήδων μέσα σε 2,5 χρόνια έφερε 2 μνημόνια !!! στον ελληνικό λαό, και συνολικά μέτρα ύψους 14,2 δις ευρώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΕΝΟΣ ΑΞΚΟΥ) ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θύματα εκτιμώ ότι θα είναι όλοι, απλά γιατί όλοι θα αρχίσουν να προσφέρουν σύμφωνα με αυτά που πληρώνονται.Τέρμα το φιλότιμο, το τελείωσαν.Αλλωστε επαγγελματικό στρατό δεν θέλουν?Αυτόν τον στρατό θα έχουν.Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

   Διαγραφή
 4. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
  ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ερμηνευτικά σημαίνει το σύνολο σημαντικών αλλαγών σε έναν τομέα, οι οποίες αποσκοπούν στη λύση προβλημάτων, την εύρυθμη λειτουργία του, επιδιώκοντας πάντα προς το καλύτερο την προσαρμογή του σε ρυθμό νέων ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
  ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ μνημονιακά σημαίνει ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ σε όλους τους τομείς που αποσκοπούν σε απολύσεις, σε ΜΕΙΩΣΕΙΣ μισθών και συντάξεων με παράλληλες ΑΥΞΗΣΕΙΣ στο σύνολο των υλικών αγαθών, επιδιώκοντας πάντα προς το χειρότερο την ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ τους σε ρυθμό νέων ΥΦΕΣΙΑΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
  ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΙΣ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΕΥΘΑΡΣΩΣ Ο ENAΣ ΩΣ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ «ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» ΔΗΛΑΔΗ (ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ).
  ΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΑΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μειώσεις «ΣΦΑΓΕΙΟ» ναι, αλλά με καλύτερες ευρωπαικές συνθήκες σφαγής!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ