Αρχική » , , » «Αρετή και τόλμη» στο πλατό

«Αρετή και τόλμη» στο πλατό


Η Σοφία, η Ιλιάνα και ο Συμεών μίλησαν στη «δημοκρατία» για την εκπομπή-έκπληξη.
Η Αλεξία Τασούλη και ο Τάσος Μπιρσίμ με τους στρατιωτικούς στο στούντιο της εκπομπής.


Πέμπτη βράδυ και η «δημοκρατία» βρέ­θηκε στην Κηφι­σιά, στο Star, εκεί όπου γυρίζεται η εκπομπή «Με αρετή και τόλμη», η τηλεοπτική παραγωγή για τη δράση των Ενόπλων Δυνάμεων, που προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 11.30 από την ΕΡΤ1 κατα­γράφοντας υψηλή τηλεθέαση.

Η μεγάλη έκπληξη για εμάς ήταν τα τρία παιδιά που υπηρε­τούν στον Ελληνικό Στρατό και τα οποία με χαρά δέχθηκαν να παρουσιάσουν μία από τις πα­λαιότερες εκπομπές της ελλη­νικής τηλεόρασης. Η εκπο­μπή προβάλλεται ξανά από τις 5 Μαρτίου 2017, μετά το «μαύ­ρο» που έπεσε στην ΕΡΤ, ύστερα από πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Η «δημοκρατία» συναντά πρώτα στο κοντρόλ τον σκηνο­θέτη που έγραψε ιστορία στην ελληνική μικρή οθόνη, τον Τά­σο Μπιρσίμ, ο οποίος επιμελεί­ται με πολύ μεγάλη χαρά αυτήν την εκπομπή. 0 ίδιος μάς κατεβάζει στα καμαρίνια για να γνω­ρίσουμε τους παρουσιαστές και μετά μας ξεναγεί στο πλατό.

Στο μακιγιάζ συναντάμε την αρχισμηνία της Πολεμικής Αε­ροπορίας και φοιτήτρια στο Οι­κονομικό Πανεπιστήμιο, την 27χρονη Σοφία Κορμά.

«Η καταγωγή μου είναι από την Καλαμάτα και οι γονείς μου είναι αστυνομικοί. Άρα στις πα­νελλαδικές η πρώτη μου επιλο­γή ήταν η ΣΤΥΑ. Υπηρετώ τον Ελληνικό Στρατό με χαρά και ως σμηνίας τοποθετήθηκα στο αε­ροδρόμιο της Ελευσίνας. Η ειδικότητά μου είναι η διαχείριση και η μεταφορά υλικού σε όλες τις μονάδες εφοδιασμού για τα αεροσκάφη F-16» αναφέρει η γλυκύτατη Σοφία και συμπλη­ρώνει: «Όταν με επέλεξαν για την εκπομπή, ένιωσα μεγάλη τι­μή. Οι προκλήσεις που δέχεται η Ελληνική Αεροπορία από την τουρκική είναι μεγάλες. Αλλά η Αεροπορία μας είναι σε ετοιμό­τητα και πρέπει όλοι οι Έλληνες να νιώθουμε σιγουριά και ασφά­λεια».

Η 20χρονη αρχικελευστής του Πολεμικού Ναυτικού και φοιτήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά Ιλιάνα Μπουραντά δέχεται τη φροντίδα της κομμώτριας του Star και κάθε φορά την ευχαριστεί για το αποτέλεσμα: «Η καταγωγή μου είναι από τη Βοιωτία, αλλά με­γάλωσα στην Αθήνα. Ο πατέρας μου τελείωσε τη Σχολή Ικάρων. Άρα είχα μια στρατιωτική ανα­τροφή, αν και η μητέρα μου, η οποία ήταν φιλόλογος, ήθελε να ασχοληθώ με τη φιλοσοφία. Ωστόσο, η πρώτη μου επιλογή ήταν το Πολεμικό Ναυτικό. Για εξίμισι χρόνια ήμουν μέσα στα πλοία του Στόλου ως ηλεκτρο­λόγος. Έχω κάνει ένα ταξίδι με φρεγάτα του Πολεμικού Ναυ­τικού που κράτησε 45 ημέρες και είχα να δω 10 μέρες στεριά. Στο πλοίο ήμασταν οκτώ κο­πέλες και 100 άνδρες» αναφέ­ρει η όμορφη Ιλιάνα και τονίζει: «Μπορεί να φαντάζει "βρόμι­κη" δουλειά για μια γυναίκα να ασχολείται με τα ηλεκτρολογικά του πλοίου, αλλά ο Στρατός έχει ταλαιπωρία και πρέπει να είσαι δυνατός. Όταν με επέλεξαν για την παρουσίαση της εκπομπής, ο πατέρας μου ως στρατιωτικός δάκρυσε».

Στο στούντιο της εκπομπής ο σοβαρός ανθυπασπιστής του Στρατού Ξηράς Συμεών Λαδό­πουλος εστίασε στην αξία της εκπομπής «Αρετή και Τόλμη», η οποία παρουσιάζει την 24ωρη κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κοινωνικός ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ παρουσιάστρια της εκπομπής Αλεξία Τοσούλη, με ει­κοσάχρονη δημοσιογραφική πορεία στο Mega και διαπιστευμένη στο ρεπορτάζ του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών, τονίζει: «Νιώθω μεγάλη τιμή που μου ανατέθηκε από το υπουρ­γείο Άμυνας η παρουσίαση της εκπομπής ‘’ Με αρετή και Τόλμη’’ καθώς είμαι κόρη αντιστράτηγου Ε.Α του Στρατού Ξηράς. Έχουμε γυρίσει ήδη εννέα επεισόδια και θα συνεχίσουμε και μέσα στο καλο­καίρι. Σκοπός μου είναι μέσα από την εκπομπή να αναδείξω τον κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στις πιο ακριτικές και δύσβα­τες περιοχές της χώρας, και μάλιστα σε δύσκολα καιρικά φαινόμενα Οι στρατιωτικοί ιατροί της χώρας δίνουν μεγάλη μάχη στα νησιά μας» αναφέρει η Αλεξία και καταλήγει: «Με 140 εναέριες παραβιά­σεις σε καθημερινή βάση από τους Τούρκους, όλοι ανησυχούν για ένα θερμό επεισόδιο, αλλά το ηθικό του ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψηλό. Μέσα από την εκπομπή βγαίνουν αρκετές αποκλειστικότητες, όπως η συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη για τη σημασία της βάσης στη Σούδα».

Μαρία Ανδρέου-mandreou@dimokratianews.gr
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-26/05/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

1 σχόλια:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ