Αρχική » , , , , , » Τι ψηφίστηκε για τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ. Ποιοι θάχουν απώλειες (ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)

Τι ψηφίστηκε για τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ. Ποιοι θάχουν απώλειες (ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)


Στρατιωτικός με 20 έτη με επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών, έγγαμος με ένα παιδί, θα παίρνει μεικτά 2.155 αντί 2.203 ευρώ.
Ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ Γιάννης Κατσιαμάκας προειδοποιεί για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Χάνουμε έως και έναν μισθό!». Με τη φράση αυτήν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννης Κατσιαμάκας αναλύει το νέο πακέτο μέτρων, που επηρεάζει τις απολαβές των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, και το­νίζει ότι «θα φτάσουμε έως τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια».

Πάνω από 160.000 εργαζόμενοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, πανεπιστημιακοί καθηγητές, καθηγητές των ΤΕΙ, ιατροί του ΕΣΥ, διπλωματικοί υπάλληλοι, ερευνητές και αρχιερείς, φοβούνται ότι θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα. «Με τα νέα μέτρα οι αποδοχές μας θα είναι μικρότερες», τονίζουν και σημειώνουν ότι «το ύψος των αποδοχών μας πλέον θα είναι χαμηλότερο». Ειδικότερα οι αλλαγές για τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ θα έχουν ως εξής:

1. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κατατάσσονται σε τέσσερις μισθολογικές κατηγορίες. Αυτό ανάλογα με την προέλευσή τους, τον διοικητικό βαθμό και τα έτη υπηρεσίας.

2. Καταργούνται τα επιδόματα: χρόνου υπηρεσίας, εξομάλυν­σης, ειδικής απασχόλησης, επιτελικής ευθύνης και ειδικών συν­θηκών. Στον βασικό μισθό ενσωματώνεται το χρονοεπίδομα.

3. Θα χορηγείται το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας. Όμως θα διαφέρει ανά διοικητικό βαθμό και θα αυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των στελεχών.

4. Έρχεται επίδομα θέσης ευθύνης κλιμακούμενο ανά βαθμό από τον βαθμό του Ταγματάρχη και άνω.

5. Στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που αποδεδειγμένα εργάζεται κατά τις νυκτερινές ώρες χορηγείται ειδική αποζημίωση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των δύο ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (2,77 €) ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης.

6. Μπαίνει τέλος στο καθεστώς των μισθολογικών προαγω­γών.

Η προσωπική διαφορά

Αν από τις ρυθμίσεις των διατάξεων του νόμου αυτού προκύπτουν τακτικές μηνιαίες αποδοχές χαμηλότερες από αυτές που δι­καιούνταν ο λειτουργός ή υπάλληλος στις 31/12/2016, η διαφο­ρά διατηρείται ως προσωπική. Για τον υπολογισμό της προσωπι­κής διαφοράς δεν λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή παροχή. 

Ένοπλές Δυνάμεις: Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, το μηνιαίο επίδομα των 100 ευρώ, το οποίο χορηγείται στα στελέχη που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένα στον Νομό Έβρου και στους Νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Σαμοθρά­κης, καθώς και στο ένστολο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στη Σκύρο. Επίσης δεν λαμβάνονται υπόψη τα επιδόματα αναπηρίας και κινδύνου (πτητι­κό, πτώσεως αλεξιπτωτιστών, καταδυτικό, υποβρύχιων καταστροφέων, δυτών, εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, ΕΚAM, ΕΜΑΚ, ΜΑΤ, ανιχνευτών, εξουδετερωτών βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών, συνοδών σκύλων που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών και άλλων ελέγχων, ειδική αποζημίωση πυροτεχνουργών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, γραφείου λόγω ανικανότητας ένεκα παθήματος στην υπηρεσία) που παρέχονται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ποιοι θα έχουν απώλειες

1. Στρατιωτικός με 30 έτη με επίδομα ιδιαίτερων συν­θηκών, έγγαμος με τρία παιδιά, σε θέση ευθύνης θα ει­σπράττει μισθό μεικτά 3.255 αντί 3.414 ευρώ.

2. Στρατιωτικός με 28 έτη με επίδομα ιδιαίτερων συν­θηκών, έγγαμος με τέσσερα παιδιά, θα εισπράττει μεικτά 2.905 αντί 3.036 ευρώ.

3. Στρατιωτικός με 22 έτη με επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών, έγγαμος με δύο παιδιά, θα παίρνει μεικτά 2.315 αντί 2.350 ευρώ.

4. Στρατιωτικός με 20 έτη με επίδομα ιδιαίτερων συν­θηκών, έγγαμος με ένα παιδί, θα παίρνει μεικτά 2.155 αντί 2.203 ευρώ.

5. Στρατιωτικός 14 έτη με επίδομα ιδιαίτερων συνθη­κών, έγγαμος, θα παίρνει μεικτά 1.695 ευρώ αντί 1.855 ευρώ.

6. Στρατιωτικός με 12 έτη με επίδομα ιδιαίτερων συν­θηκών, έγγαμος με ένα παιδί, θα παίρνει μεικτά 1.439 αντί 1.659 ευρώ.

Του Γιώργου Αυτιά
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-20/05/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΔ-ΣΑ:

1 σχόλια:

  1. ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΓΓΑΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΕ 34 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΙΚΤΑ 3080 ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 1280 ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ 1800. ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ, ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ 3.255 ΜΕΙΚΤΑ ΑΝΤΙ 3.414 ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡATOYN ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΜΙΛΑΤΕ; ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ