Αρχική » , , , , , , » Γιατί απέτυχε ο διαγωνισμός των 1.000 ΟΒΑ στις ΕΔ παρά την υψηλή ανεργία

Γιατί απέτυχε ο διαγωνισμός των 1.000 ΟΒΑ στις ΕΔ παρά την υψηλή ανεργία


Σε αποτυχία οδηγήθηκε η πρώτη προκήρυξη 1.000 θέσεων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις, παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που εμφανίζονται στους νέους έως 29 ετών.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν πολύ λιγότερες από αυτές που υπολογίζονταν αρχικά, με αποτέλεσμα ο Στρατός Ξηράς και οι Ειδικές Δυνάμεις να βγουν με δεύτερη προκήρυξη μέσα στον ίδιο μήνα, ζητώντας 348 Οπλίτες, με προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 20 Ιουνίου.

Το θέμα της αποτυχίας του πρώτου διαγωνισμού έφτασε μέχρι την Βουλή, έπειτα από ερώτηση του πρώην Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη.

Με μισθούς χαμηλότερους από τους ΕΠΟΠ, της τάξης των 600 έως 650 ευρώ καθαρά και χωρίς την προοπτική μονιμοποίησής τους, οι ΟΒΑ θα κληθούν να υπηρετήσουν μακρυά από το σπίτι τους, συνεπώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβιώσουν οικονομικά.

Πάντως για όσους θέλουν να διεκδικήσουν τις θέσεις Οπλιτών και Εφέδρων για ανακατάταξη ή επανακατάταξη στον Στρατό Ξηράς για βραχεία περίοδο δύο ετών µε δυνατότητα παράτασης ενός έτους θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως την 20 Ιουνίου 2017.

Η προκήρυξη αφορά οπλίτες που δεν έχουν συμπληρώσει το 28ο έτος της ηλικίας τους, έχουν σωματική ικανότητα κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2) και ανάστημα τουλάχιστον ενός μέτρου και εξήντα εκατοστών (1,60μ.).

1 σχόλια:

 1. ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 28( εικοστό όγδοο), στην προκηρυξη της ΕΦ της ΚΥΠΡΟΥ το 32( τριακοστό δεύτερο) και με τριπλάσιες αποδοχές.
  ΕΡΩΤΗΜΑ:
  Γιατί στην Ελλάδα 28 ετών και με πτυχία στην πλάτη,θεωρείται καποιος νέος μεγάλος και οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη πολύ μικρός??
  Το ίδιο ισχύει και στις Αεροσυνοδούς?
  Εχει πετάξει κανείς με τις ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΕΣ-SAS κλπ να δει ιδίοις όμασι τις ηλικίες των Αεροσυνοδών.
  Σας πληροφορώ ότι οι περισσότερες πρέπι να είναι γιαγιές με εγγόνια. Το άκρως αντίθετο με αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα...
  Τα συμπεράσματα δικά σας.....και για το όποιο μέλλον αυτής της Νεολαίας.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ