Αρχική » , , , , , , , , » Χωρίς ούτε 1 ευρώ (!) άφησε το ΥΠΟΙΚ τους αποστρατευόμενους Στρατιωτικούς

Χωρίς ούτε 1 ευρώ (!) άφησε το ΥΠΟΙΚ τους αποστρατευόμενους Στρατιωτικούς


Εμπαίζουν (πάλι) τους αποστράτους.
Το κενό μετά τις διατάξεις Κατρούγκαλου και οι κινήσεις Καμμένου.

Εμπαιγμός με τις συ­ντάξεις των στρατιωτι­κών, καθώς η κυβέρ­νηση, αφού προχώρη­σε στην κατάργηση της χορήγησης των τρίμηνων αποδοχών στους αποστράτους, τώρα δεν καταβάλλει ούτε την προκαταβο­λή σύνταξης που δικαιούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Εντείνοντας όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν το αίσθημα του αδιεξόδου και της εξαπάτησης, οι στρατιω­τικοί που αποστρατεύτη­καν από τις ετήσιες κρί­σεις του 2016 και με­τά δεν έχουν λάβει ού­τε σύνταξη ούτε εφάπαξ λόγω αδυναμίας υπολο­γισμού των συντάξεών τους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εξαιτίας του νέου τρόπου υπολογισμού βάσει του νόμου Κατρούγκαλου.

Αντιμέτωποι με το οικονομι­κό αδιέξοδο και χωρίς πόρους για την επιβίωσή τους, οι απόστρατοι περιμένουν στην «ουρά» του ΕΦΚΑ για την απονομή των 100.000 και πλέον συντάξεων που εκκρεμούν, χωρίς καμία στήριξη έπειτα από τόσα χρόνια υπηρεσίας.

Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με αίτη­μά του προς το υπουργείο Οικο­νομικών πρότεινε να καταβάλλε­ται η προκαταβολή έναντι σύντα­ξης από το ίδιο το υπουργείο (και όχι από το ΓΛΚ) στους αποστρά­τους των Ενόπλων Δυνάμεων, μέχρι την οριστική απόφαση απονο­μής σύνταξης. Η πρωτοβουλία του κ. Καμμένου σχετικά με τα απο­στρατευόμενα στελέχη αναφέρεται στην καταβολή της προκαταβολής έναντι σύνταξης από τους φορείς μισθοδοσίας του ΥΠΕΘΑ αμέσως μετά την παύση της μισθοδοσίας τους.

Η συγκεκριμένη προ­καταβολή θα αναγρά­φεται στο Φύλλο Διακο­πής Μισθοδοσίας και εν συνεχεία θα συμψηφί­ζεται με τη δικαιούμενη σύνταξη που θα εξάγεται από τον ΕΦΚΑ.

Με τον τρόπο αυτόν θα εξα­σφαλίζεται η αναγκαία ρευστότητα για τους μόνιμους στρατιωτικούς που απομακρύνονται από την υπη­ρεσία τους και θα παρέχονται σε αυτούς τα μέσα για την αντιμετώ­πιση των αναγκών τους μέχρι την οριστική απονομή της σύνταξής τους. Υπενθυμίζεται πως με από­φαση του Γιώργου Χουλιαράκη, με αναδρομική ισχύ από 1/1/2017, οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμε­ων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα παίρνουν με βάση τα στοιχεία του φακέλου τους προκαταβολή σύντα­ξης αντί της χορήγησης των τρίμη­νων αποδοχών. Συνεπώς ο στρα­τιωτικός που αποχωρεί από την υπηρεσία του λόγω συνταξιοδότησης θα λαμβάνει μέχρι την ημερο­μηνία έναρξης πληρωμής της ορι­στικής σύνταξής του προκαταβολή σύνταξης, στο ύψος του 50% του βασικού μισθού του κατά τον χρό­νο της αποχώρησής του.

Η προκαταβολή αυτή θα συμ­ψηφίζεται με τα ποσά της οριστι­κής σύνταξης που θα πληρωθούν αναδρομικά με την πρώτη καταβο­λή της σύνταξης.

Πάντως οι περικοπές μισθών και συντάξεων που επέβαλε η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης για τους Έλληνες στρατιωτικούς τα τελευταία έτη ήταν οι μεγαλύτερες που υπέστη το σύνολο των δημο­σίων υπαλλήλων και κρατικών λει­τουργών (ειδικά μισθολόγια).

Αγγελική Μαρίνου - dmannou@dimokratianews.gr
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-05/5/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


3 σχόλια:

  1. Πρώτη φορά είναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ, θα μάθουν που θα πάει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΠΑΙΤΕΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. ΟΜΩΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ, ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΛΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ Ε.Δ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ Ε.Δ ΨΗΛΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ