Αρχική » , , , » Το 251 ΓΝΑ δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από όλα τα άλλα νοσοκομεία

Το 251 ΓΝΑ δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από όλα τα άλλα νοσοκομεία


Πολλά τα τηλέφωνα που πήραμε για τις καταγγελίες που δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο φύλλο μας (20-11-2016) για το 251 ΓΝΑ, το Νοσοκομείο της Πολεμικής μας Αεροπορίας. (κλικ στην παρακάτω φωτό για μεγέθυνση)


Η αλήθεια είναι ότι προβληματιστήκαμε, γι’ αυτό και κάναμε μια επιτόπια έρευνα και τα συμπεράσματά μας είναι τα εξής:

Από το σύνολο των νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών που ανήκουν στην ΠΑ εν γένει το 20% υπηρετεί σε θέσεις εκτός νοσοκομείου κυρίως λόγω: α) κάλυψης οργανικών θέσεων, β) υπαγωγής στον νόμο που προβλέπει τη συνυπηρέτηση στελεχών και γ) κοινωνικών κριτηρίων, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και θεσμικά κείμενα (π.χ., πενταετής μετάθεση στον τόπο επιθυμίας μετά τη γέννηση τέκνου).

Οι τοποθετήσεις όλου του στρατιωτικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των νοσηλευτών στις μονάδες της ΠΑ, προβλέπονται από θεσμικά κείμενα της ΠΑ. Σημειωτέον ότι στον παιδικό σταθμό υπηρετεί μία αξιωματικός νοσηλεύτρια.

Οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις για υψηλόβαθμους αξιωματικούς Υγειονομικού στον βαθμό του σμηνάρχου αφορούν θέσεις διευθυντών και αναπληρωτών διευθυντών κλινικών, τμημάτων και εργαστηρίων του νοσοκομείου, κατ’ εφαρμογή αντίστοιχου ΦΕΚ. Οι εκτός 251 ΓΝΑ προβλεπόμενες θέσεις για ανώτερους αξιωματικούς Υγειονομικού είναι ελάχιστες, ο χρόνος μετάθεσης τουλάχιστον 2 έτη, και επομένως δεν είναι εφικτή η κυκλική εναλλαγή στις θέσεις αυτές του συνόλου του ιατρικού προσωπικού της ανωτέρω κατηγορίας.

Η μείωση των εκπαιδεύσεων του προσωπικού σχετίζεται με την ισχύουσα δημοσιονομική πολιτική των τελευταίων ετών. Σε ό,τι αφορά τις μετεκπαιδεύσεις εξωτερικού του υγειονομικού προσωπικού, αντισταθμιστική διαδικασία αποτελεί η χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας και η συμπλήρωση του χρόνου εκπαίδευσης με έμμισθη θέση από νοσοκομεία του εξωτερικού.

Για το σύνολο των αξιωματικών Υγειονομικού, φάκελοι ατομικών στοιχείων στους οποίους αποτυπώνεται μεταξύ άλλων και η επιστημονική εξέλιξη (ειδικότητα, εκπαιδεύσεις, μετεκπαιδεύσεις, διδακτορικά, μεταπτυχιακά κ.λπ.), προβλέπονται από σχετικά θεσμικά κείμενα της ΠΑ και τηρούνται σε αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του νοσοκομείου.

Σχετικά με τις χειρουργικές επεμβάσεις, δεν καταγράφονται καθυστερήσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς, καθώς επείγοντα και έκτακτα χειρουργεία πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και καθ’ όλη την εβδομάδα. Ως προς τον λοιπό προγραμματισμό, το εν ενεργεία προσωπικό της ΠΑ προηγείται σε όλες τις διαδικασίες, ενώ για τους λοιπούς δικαιούχους δεν έχουν καταγραφεί καθυστερήσεις που επιφέρουν κίνδυνο ή επιβάρυνση της κατάστασης υγείας, ενώ οι επεμβάσεις γίνονται μέσα σε αποδεκτά χρονικά όρια.

Ειδικότερα για το θέμα των επεμβάσεων καταρράκτη, το πλήθος των επεμβάσεων της κατηγορίας αυτής τα τελευταία δύο χρόνια έχει διπλασιαστεί, με αποτέλεσμα να ανέρχονται σε περίπου 90 επεμβάσεις τον μήνα, δηλαδή στο 15% του συνόλου των χειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται στο νοσοκομείο. Σχετικά με τις επεμβάσεις χολοκυστεκτομής, το συγκεκριμένο είδος επέμβασης πραγματοποιείται ούτως ή άλλως μετά την υποχώρηση της φλεγμονής, επομένως η παρέλευση κάποιου χρονικού διαστήματος θεωρείται εύλογη.

Οι επισκέψεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του 251 ΓΝΑ τα τελευταία χρόνια παρουσίασαν σημαντική αύξηση, της τάξεως του 25%, εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν στον χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Οι όποιες καθυστερήσεις επομένως στα ραντεβού είναι αναμενόμενες, με δεδομένο ότι ο αριθμός του προσωπικού έχει παραμείνει ο ίδιος ή και έχει μειωθεί.

Από το 2013 και μετά η κάλυψη θέσεων διευθυντών και αναπληρωτών διευθυντών κλινικών και εργαστηρίων του νοσοκομείου γίνεται βάσει διαδικασίας μοριοδότησης, που προβλέπεται αναλυτικά από θεσμικά κείμενα και είναι κοινή για το σύνολο του Υγειονομικού των ΕΔ.

(ΠΑΡΟΝ 28/11/2016)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Το 251 ΓΝΑ υποφέρει...

1 σχόλια:

 1. ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΔ ΕΙΧΑ ΠΡΙΝ 15 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΠΟΥ ΕΧΑΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΟΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
  {ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ....ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ}.
  ΑΠΟ ΟΣΑ ΑΣΧΗΜΑ ΘΥΜΑΜΑΙ,ΕΙΣΗΧΘΗ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΟΥ 251 ΓΝΑ ΜΕ ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ..
  ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Ο ΤΟΤΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕ -ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,ΩΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ Η ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ ΜΗΤΕΡΑ ΔΙΕΜΕΝΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟ,ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΕ 2-3 ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΥΣΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
  Ο ΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ... ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΑΡΡΟΕΣ, ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΕΠΛΑΓΗ,ΤΟΥ ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΗ....ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΧΕΙ ΤΑΞΕΙ(???) ΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ(??) ΕΔΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΥΠΟΘΕΤΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ..
  ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΕ ΤΟΝ ΜΑΤΑΙΟ ΑΥΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ...
  ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ.
  ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΓΕΝΙΚΕΥΩ,ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ -ΓΙΑΤΡΟΙ,ΛΑΜΠΡΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ 251 ΓΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ.
  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ...ΤΟΤΕ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ