Αρχική » , , , , » Μέτρα εξοικονόμησης πόρων και εξορθολογισμού δαπανών ΥΠΕΘΑ έτους 2017 (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Μέτρα εξοικονόμησης πόρων και εξορθολογισμού δαπανών ΥΠΕΘΑ έτους 2017 (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Με έγγραφο της, η ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ, ενημερώνει το ΥΠΟΙΚ, ότι ενόψει κατάρτισης εισηγητικής έκθεσης προϋπολογισμού (Π/Υ) έτους 2017 [ο οποίος ανέρχεται στο ποσό των 3.030 εκατ. € (μειωμένος κατά 100,40 εκατ. € από το έτος 2016)], το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), σε περίοδο ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας, διαρκώς επαναξιολογεί τους επιτακτικούς δημοσιονομικούς περιορισμούς, προς επίτευξη μέγιστης αποτελεσματικότητας του επιχειρησιακού, αμυντικού και κοινωνικού του έργου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο προσπάθειας εξοικονόμησης πόρων και εξορθολογισμού των δαπανών ΥΠΕΘΑ έτους 2017, έχουν ήδη επικαιροποιηθεί, αναληφθεί, ή/και δρομολογηθεί δράσεις/παρεμβάσεις που αφορούν σε σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες από τα ΓΕ, οι οποίες συνοψίζονται στο παρακάτω έγγραφο:

2 σχόλια:

 1. Φαίνεται στο ΙΧ Υπουργείο του ΓΕΕΘΑ κάποιοι παίζουν με τον πόνο του κόμου ενώ οι Προέδροι των ενώσεων και υπεύθυνοι κανουν τον Αλέκο. Θα πρέπει να διαχωριστούν οι μειώσεις των εξοπλισμών και των ανταλλακτικών και...ΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ του ΓΕΕΘΑ που είναι ΜΕΤΡΟ ΕΓΥΓΙΑΝΣΗΣ και οικονομίας απο τις ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ που απαιτει ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ και έχουμε πλήρως αποδεχτεί. Πρέπει να ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ κάποιοι οτι ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ θα γίνει είτε με την υπάρχουσα μορφή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ και που ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ είτε με το ΕΤΟΙΜΟ απο Σεπτ 2014 αναθεωρημένο σχέδιο Ν3883/2010 Διατηρητέος υπό προαγωγή.
  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του pronews.gr κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης που θέλησε να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά του είπε : "Αντιλαμβανόμαι ότι οι δικαστές δεν νιώθουν την αγωνία του ελληνικού λαού.Οι Δικαστές όπως ΤΑ Σωμ Ασφαλέιας και Ενοπλες Δυνάμεις ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ
  Οι μισθοί και οι συντάξεις τους με... δικές τους αποφάσεις, έχουν αποκατασταθεί στα προ μνημονίων επίπεδα. Και μάλιστα θα πάρουν και αναδρομικά ότι τους περιέκοψαν.
  http://www.pronews.gr/portal/20161027/politics/kyvernisi/102208/apisteyti-kai-protofani-epithesi-tis-kyvernisis-kata-toy-ste
  Το Κουαρτέτο κάνει παρατήρηση για μείωση Μισθολογικού κόστους σε όλο το Στενό Δημόσιο Τομέα που αυξάνεται 1.5% ετησίως 140 εκατ ευρώ (όσο οι Μισθολογικές προαγωγές κάθε τρία χρόνια ) και έφτασε στα 400 εκατ ευρώ Ετησίως συνεχώς αυξανόμενο.
  Τρόικα : Aπολύστε Δημ Υπαλλήλους και καταργείστε τα ειδικά Μισθολόγια.
  http://www.pentapostagma.gr/2016/11/%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CF%85.html
  Ετοιμο σχεδ Αναθεωρημένου Ν3883/2010 Διατηρητέος υπό προαγωγή.
  Η μόνη διαφορά με τον υφιστάμενο Νόμο3883/2010 είναι στη σελ 22 άρθρο 25 οι Βαθμοί Προαγωγής Αποστρατείας .
  http://www.onalert.gr/userfiles/IERARXIA_PROAGOGES.pdf
  Πάγιο αίτημα των Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι όποιο κατεχόμενο Βαθμό Ιεραρχίας έχει ένα στέλεχος με αυτόν τον Βαθμό να συνταξιοδοτείται και όχι τον Μισθολογικό.
  Μισθολογικές προαγωγές ΤΕΛΟΣ! Το γράφει ξεκάθαρα στο Μνημόνιο! Αναστολή συνταξιοδοτικού δικαιώματος 2 χρόνια σε όλους Δείτε το απόσπασμα (Φωτογραφία).

  http://www.enstoloi.gr/2013/02/blog-post_14.html

  Ενώ στη χώρα μας «τιμωρείται» η απασχόληση αποστράτων με περικοπή 60% της σύνταξης,
  σε «άλλες χώρες κι άλλα μέρη» προσλαμβάνουν αποστράτους (και μέλη των οικογενειών τους) αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες ικανότητες και αξίες τους (τεχνογνωσία, εμπειρία, πειθαρχία,οργανωτικό πνεύμα,ομαδικότητα,δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων,απόδοση σε εργασία υπό πίεση προθεσμιών…).ΗΠΑ
  https://www.linkedin.com/pulse/what-weve-learned-from-hiring-10000-veterans-hilton-chris-nassetta
  Στα 63 θα φεύγουν οι ΕΠΥ από την Εθνική Φρουρά ΚΥΠΡΟΣ
  http://kranosgr.blogspot.gr/2016/11/63.html
  ΤΙ ΑΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ? ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΣΟΚΟΜΑΤΑ Ανώνυμος17 Νοε 2016, 7:40:00 μ.μ

  ''ΤΟ ΓΟΡΓΟΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ'' ΕΔΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΙ

  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ...ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΠΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ

  ΠΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑΙΣΕΤΕ...

  Ανεκμετάλλευτες παραμένουν οι δυνατότητες αξιοποίησης των ιαματικών πηγών της χώρας για την αύξηση των τουριστικών εσόδων και την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.

  http://www.kathimerini.gr/883113/opinion/oikonomia/epixeirhseis/tziro-300-ekat-mporoyn-na-apoferoyn-oi-iamatikes-phges-apo-3enoys-ta3idiwtes

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ