Αρχική » , , , » Αλλαγή Τρόπου Υπολογισμού Οικονομικής Ενίσχυσης ΕΚΟΕΜΣ (ΦΕΚ-ΠΙΝΑΚΕΣ)

Αλλαγή Τρόπου Υπολογισμού Οικονομικής Ενίσχυσης ΕΚΟΕΜΣ (ΦΕΚ-ΠΙΝΑΚΕΣ)


Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπ’αρίθμ. Φ.951.1/105/Σ.923351/Σ.6781/12 Οκτ. 16 Απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας «Τροποποίηση των διατάξεων των άρθρων 4 και 6 καθώς και των παραγράφων 1, 3 και 4 του άρθρου 10 της υπ’αριθμ. Φ.951.1/53/452801 (ΦΕΚ Β΄ 223/1997) υπουργικής απόφασης,όπως ισχύει» (ΦΕΚ 3395 ΤΒ΄ 21 Οκτ. 16):Επί της πρώτης παρ. του άρθρου 3 αυτής καθορίζεται νέος τρόπος υπολογισμού της οικονομικής ενίσχυσης ΕΚΟΕΜΣ βάσει των δικαιούμενων μεριδίων στο ΜΤΣ. Ειδικότερα ορίζεται ότι «Η πλήρης ετήσια οικονομική ενίσχυση του Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ. υπολογίζεται με βάση τα δικαιούμενα από τον κάθε μερισματούχο μερίδια για τα οποία λαμβάνει μέρισμα υπό του ΜΤΣ, επί τη τιμή του μεριδίου της οικονομικής ενίσχυσης του Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ.»

Ενώ επί του άρθρου 5 διευκρινίζεται, ότι η ως άνω τροποποίηση «...καταλαμβάνει όλους τους μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού τους προερχομένους από το Στρατό Ξηράς, επιφέροντας, στις περιπτώσεις που απαιτείται, τη σχετική μεταβολή, επί της χορηγούμενης οικονομικής τους ενίσχυσης, από την ημερομηνία της έναρξης ισχύος της, χωρίς δικαίωμα λήψης αναδρομικών διαφορών.»

Κατόπιν των ανωτέρω γνωστοποιείται, ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού θα εφαρμοστεί από την οικονομική ενίσχυση μηνός Δεκ. 16 με ημερομηνία καταβολής 29 Νοε. 16.

Για τη διαμόρφωση των νέων δικαιούμενων ανά περίπτωση μικτών μηνιαίων ποσών έχει αναρτηθεί στο σύνδεσμο ΕΔΩ:ο νέος Πίνακας Οικονομικής Ενίσχυσης, ενώ αναλυτικότερη δυνατότητα υπολογισμού του μηνιαίου μικτού ποσού σε υπολογιστικό φύλλο excel έχει αναρτηθεί στο σύνδεσμο ΕΔΩ.

Τέλος, για τη διαμόρφωση των νέων πληρωτέων ποσών υπάρχει η γνωστή δυνατότητα ενημέρωσης μέσω του συνδέσμου ΕΔΩ. Τα εν λόγω αναλυτικά φύλλα μηνός Δεκ. 16 θα αναρτηθούν στις 24 Νοε. 16 ημέρα Πέμπτη.

Τχης (Ο) Απόστολος Πανοτάκος
Δντής ΕΚΟΕΜΣ

ΠΑΛΑΙΟΣ Αναλυτικός Πίνακας, με την κατά βαθμό και έτη μετοχικής σχέσης, μηνιαία μικτή οικονομική ενίσχυση, υπάρχει στο σύνδεσμο ΕΔΩ:
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Διατήρηση τιμής μεριδίου ΕΚΟΕΜΣ (ΑΠΟΦΑΣΗ-ΠΙΝΑΚΑΣ)

2 σχόλια:

  1. Kαμμενε εβαλες το χερακι σου για μειωσεις ,εχεις να φας μαυρο, μονο τη δικη σου ψηφο θα βρεις στη καλπη , να το θυμασαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κατέθεσα τα ανάλογα έγγραφα σε δικηγορικό γραφείο προκειμένου να προβούν στη κατάθεση ατομικής αγωγής για τη διεκδίκηση συμπληρωματικού εφάπαξ, μετά την πρόσφατη χορήγηση του εφάπαξ από το ΕΛΟΑΣ (κόστος 35 ευρώ και κατόπιν ποσοστό 4% επί του ποσού που θα επιδικασθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου). Όπως είναι ήδη γνωστό, οι Ειδικοί Λογαριασμοί Αλληλοβοηθείας Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας χορηγούν στους συνταξιοδοτούμενους μειωμένο Εφάπαξ Βοήθημα, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4093/2012, συνεπεία του οποίου μειώθηκε ο μισθός τους ως εν ενεργεία στελέχη από 01-08-2012, σε συνδυασμό με το Ν.4307/2014.Ωστόσο, με τις υπ’ αριθ. 2192/2014 έως 2196/2014 αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ αλλά και με απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κρίθηκε ότι οι διατάξεις του ως άνω νόμου αντίκεινται σε θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και συνακόλουθα γεννάται το δικαίωμα δικαστικής διεκδίκησης χορήγησης ολοκλήρου του συμπληρωματικού Εφάπαξ Βοηθήματος που αναλογεί με τον υπολογισμό του με βάση τις αποδοχές, χωρίς τις περικοπές των ως άνω νόμων. Η άσκηση ομαδικής αγωγής είναι επιτρεπτή και απευθύνεται στο αρμόδιο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ