Αρχική » , , , , , , , » Απάντηση Καμμένου σε Δαβάκη για καταβολή συντάξεων όσων αποστρατεύθηκαν τον Μάρτιο 2016

Απάντηση Καμμένου σε Δαβάκη για καταβολή συντάξεων όσων αποστρατεύθηκαν τον Μάρτιο 2016


Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 618/24-10-2016) με θέμα: «Καταβολή συντάξεων στελεχών που αποστρατεύθηκαν στις κρίσεις Μαρτίου 2016»

Φ.900α/971/15187/8 Νοεμβρίου 2016

Σε απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Αθανάσιος Π. Δαβάκης, με θέμα «Καταβολή συντάξεων στελεχών που αποστρατεύθηκαν στις κρίσεις Μαρτίου 2016» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχήν η αρμοδιότητα για τη συνταξιοδοτική αποκατάσταση των στελεχών των ΕΔ, την εφαρμοζόμενη πολιτική και τη σύνταξη των οικείων νομοσχεδίων, καθώς και για την έκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων, ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στο Υπουργείο Οικονομικών, τα οποία την εξειδικεύουν με ειδικούς νόμους, με βάση την εκάστοτε ακολουθούμενη δημοσιονομική πολιτική.

Επιπρόσθετα σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν.4151/13 (ΦΕΚ Α’ 103), προβλέπεται ρητά η κατά μήνα προκαταβολή ποσού έναντι σύνταξης, σε ποσοστό 50% του δικαιούμενου Βασικού Μισθού και του τυχόν Επιδόματος Χρόνου Υπηρεσίας.

Τέλος η αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΕΘΑ, ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ, κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο προβαίνει σε ενέργειες  για την υπαγωγή των στρατιωτικών στη σχετική διάταξη δεδομένου ότι απαιτείται έκδοση απόφασης του Υπουργού Οικονομικών.

(mod.mil.gr)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ