Αρχική » , , , , , » Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες (BINTEO-ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΛ.ΑΣ.)

Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες (BINTEO-ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΛ.ΑΣ.)


Ένα βίντεο που στόχο έχει την ενημέρωση των πολιτών για τηλεφωνικές απάτες, ανήρτησε η Ελληνική Αστυνομία στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, αλλά και σε όλα τα social media που διαθέτει (YouTube, Facebook, Τwitter). Το βίντεο, διάρκειας 38 δευτερολέπτων, δημιουργήθηκε για να αναπαραχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στα social media.

Το βίντεο ξεκινάει με την προειδοποίηση πως «κάποια τηλεφωνήματα κοστίζουν ακριβά» και περιλαμβάνει «συνομιλία» ηλικιωμένης γυναίκας με άγνωστο άτομο, που δηλώνει αστυνομικός και ζητάει δήθεν 10.000 ευρώ για να βοηθήσει τον γιο της, που σκότωσε σε τροχαίο ένα παιδί, προκειμένου να μην πάει φυλακή.

Ένας από τους αστυνομικούς που εμφανίζεται στο βίντεο και τονίζει: «Σας λέει ψέματα. Μην τον πιστέψετε. Είναι απάτη. Κάποιοι τηλεφωνούν για να αποσπάσουν χρήματα. Να σας εξαπατήσουν. Προσποιούνται αστυνομικούς ή άλλους κρατικούς λειτουργούς. Πολλές φορές προσποιούνται ότι είναι το ίδιο σας το παιδί. Μην τους πιστέψετε. Ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία. Καλέστε το 100».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος τύπος απάτης, τείνει να γίνει μάστιγα το τελευταίο διάστημα ειδικά σε άτομα της τρίτης ηλικίας.

Το βίντεο:


ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ (κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση):


(astynomia.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ