Αρχική » , , , , » Επίδομα ανεργίας και σε όσους διέκοψαν λόγω της θητείας τους

Επίδομα ανεργίας και σε όσους διέκοψαν λόγω της θητείας τους


ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να λαμβάνουν το υπολειπόμενο επίδομα ανεργίας μέχρι τη συμπλήρωση της 12μηνης παροχής του έχουν οι άνεργοι, ακόμη και αν μεσολαβεί στρατιωτική θητεία ή προσωρινή εργασία.

Αφορμή στάθηκε η έγκριση από τον ΟΑΕΔ αιτήματος ενδιαφερομένου ανέργου να του χορηγηθεί επίδομα ανεργίας για δύο μήνες, μετά το τέλος της στρατιωτικής θητείας του. Ο άνεργος νέος είχε προσφύγει στον Συνήγορο του Πολίτη για να δικαιωθεί, καθώς η αίτησή του απορρίφθηκε από το αρμόδιο ΚΠΑ και την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ, επειδή το αίτημα για συνέχιση του επιδόματος ανεργίας υποβλήθηκε δύο χρόνια μετά την αρχική έγκριση χορήγησής του.

Η καταβολή του επιδόματος ανεργίας του ενδιαφερομένου είχε ανασταλεί δύο φορές από την έγκρισή του, την πρώτη λόγω ανάληψης εργασίας και τη δεύτερη λόγω στράτευσης. Υπήρχε, όμως, ένα υπόλοιπο του αρχικά εγκεκριμένου επιδόματος ανεργίας, 28 ημερών, που δεν του δόθηκε.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, προβλέπεται ρητά ότι η επιδότηση συνεχίζεται οπωσδήποτε για ένα δίμηνο μετά την αποστράτευση, έστω και αν παρήλθε διάστημα μεγαλύτερο της διετίας ή αν ο υπόλοιπος χρόνος επιδότησης είναι μικρότερος του.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 29/11/2016)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ