Ηχηρά «μηνύματα» από την 8η Μ/Π ΤΑΞ


Άσκηση-απάντηση στις βλέψεις του Έντι Ράμα
Οι βολές των Ελληνικών αρμάτων ακούστηκαν και στην άλλη πλευρά των συνόρων, ως συνέχεια της δήλωσης του Δημήτρη Βίτσα ότι «τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν κινδυνεύουν από κανέναν»

Σκληρή ρητορική ανθελληνισμού επιλέγει ο εθνικοσοσιαλιστής Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα (θέτει θέμα Τσάμηδων και Τσαμουριάς και εξόντωσης της ελληνικής μειονότητας), που είναι και ο «άνθρωπος» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Βαλκάνια.

«Κανείς να μην τολμήσει να σκεφτεί καν ότι μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι της συζήτησης για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Άρα, ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι ήρεμος και σίγουρος ότι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν κινδυνεύουν επ’ ουδενί, ό,τι και να λένε, όποιος και να το λέει», απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας. Όμως, την καλύτερη απάντηση, σε όσους εποφθαλμιούν ελληνικά εδάφη αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία, έδωσε η 8η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Ηπείρου. Επισημαίνουμε ότι πρόσφατα, σε μια σεμνή τελετή, έγινε η παράδοση της Πολεμικής Σημαίας στην 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, της ιστορικής 8ης Μεραρχίας της Ηπείρου, που έγραψε το έπος του 1940 στα Βουνά της Πίνδου και της Αλβανίας.

Ακολούθησε (πριν από λίγες μέρες) η επιχειρησιακή αξιολόγηση της 8ης Ταξιαρχίας, που έχει έδρα τα Ιωάννινα, κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής στρατιωτικής άσκησης. Στο πλαίσιο της τακτικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης, οι Αρματιστές της Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (8η Επιλαρχία Αναγνωρίσεως) σφυροκόπησαν το πεδίο βολής και ασκήσεων με ό,τι πυρομαχικά διέθεταν στο οπλοστάσιό τους. Οι βολές τους ακούστηκαν και στην άλλη πλευρά των ελληνοαλβανικών συνόρων. Η 8η Ταξιαρχία έχει ως αποστολή τη διαφύλαξη των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων επί της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Οι διαχρονικά επίδοξοι και επίβουλοι σφετεριστές της ακεραιότητας της ελληνικής επικράτειας ας μελετήσουν πρώτα πολύ προσεκτικά το βίντεο με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της 8ης Ταξιαρχίας, που έχει αναρτήσει το ΓΕΣ στο διαδίκτυο, και μετά να επαναδιατυπώσουν, αν το θεωρήσουν σκόπιμο, τις αναθεωρητικές και ανθελληνικές απόψεις τους. Και, κυρίως, η αλβανική κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει την εχθρική συμπεριφορά της προς την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας.

Ο σφετερισμός των περιουσιών των Ελλήνων της Αλβανία, συνιστά κατάφωρη παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας, των συμφωνιών και συνθηκών, που προστατεύουν τα μειονοτικά δικαιώματα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συναινέσει στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ όταν η αλβανική κυβέρνηση περιφρονεί το νομικό πλαίσιο, αλλά και τον νομικό πολιτισμό της Ευρώπης, που έχει ιστορικό προστασίας των μειονοτήτων ειδικά στα «ευαίσθητα» Βαλκάνια.

Η αλβανική ηγεσία συγχέει την εσφαλμένη αντίληψη που έχει για την ιστορία με τις δεσμεύσεις της Αλβανίας, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, για την προστασία την ελληνικής εθνικής μειονότητας που είναι γηγενής με κατοχυρωμένα δικαιώματα.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 12/11/2016 – ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ