Αρχική » , , , , , » Προσλήψεις ιδιωτών γιατρών και προσωπικού στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία για ένα χρόνο (ΦΕΚ)

Προσλήψεις ιδιωτών γιατρών και προσωπικού στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία για ένα χρόνο (ΦΕΚ)


Το εξήγγειλε ο Δ.Βίτσας κηρύσσοντας το 26ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων

Την πρόσληψη αριθμού επικουρικού προσωπικού για την κάλυψη επειγουσών επιχειρησιακών αναγκών για τα νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων, ιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων, εξήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 26ου Ιατρικού Συνεδρίου των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος, σε άλλο σημείο της εναρκτήριας ομιλίας του γνωστοποίησε την αναβάθμιση των δυνατοτήτων της υφιστάμενης Μονάδος Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που λειτουργεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, που αναβαθμίζεται σε Διακλαδική και ενισχύεται με προσωπικό, ιατρούς και νοσηλευτές, όλων των Κλάδων των ΕΔ και θα παρέχει τις υπηρεσίες της στο σύνολο του προσωπικού των ΕΔ.


Πιο συγκεκριμένα, ο ΑΝΥΕΘΑ μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «Είναι σε εξέλιξη η ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης επικουρικού υγειονομικού προσωπικού, για την ενίσχυση των  στρατιωτικών νοσοκομείων. Και μαθαίνοντας από τις δυσλειτουργίες του παρελθόντος επεκτείναμε το μέτρο, ώστε εφεξής να αφορά και ιατρούς, οι οποίοι θα καλύπτουν τις επιτακτικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία» ανέφερε σχετικώς.

Συμφώνως με τις πληροφορίες θα αφορά επικουρικό υγειονομικό προσωπικό και οι ιατροί θα είναι ιδιώτες με σύμβαση εργασίας ενός έτους βάσει του άρθρου 56 του νόμου 4407/16 (ΦΕΚ Α’/134/27-6-2016),ενώ το λοιπό επικουρικό υγειονομικό προσωπικό θα αφορά πάλι ιδιώτες για ένα έτος επίσης, βάσει του άρθρου 3 του νόμου 4211/2013 (ΦΕΚ Α’/256/28-11-2013).Ο Δ. Βίτσας εξήρε το πολύπλευρο και αναντικατάστατο έργο που προσφέρει το Υγειονομικό Σώμα των ΕΔ λέγοντας χαρακτηριστικώς: «Φέρνετε σε πέρας την αποστολή σας, με εξαιρετική επιτυχία, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, ξεπερνώντας πολλές φορές τον εαυτό σας και τα όρια σας. Παρέχετε υψηλού επιπέδου ιατρονοσηλευτική φροντίδα σε όλους τους δικαιούχους νοσηλείας», ενώ αναφέρθηκε στη συνεργασία του Υγειονομικού Σώματος των ΕΔ και του ΥΠΕΘΑ με το Υπουργείο Υγείας η οποία προβλέπει:

-- Την παροχή υπηρεσιών υγείας από στρατιωτικούς και οπλίτες ιατρούς σε περιφερειακά νοσοκομεία, κέντρα υγείας του ΕΣΥ, όπως η στελέχωση, του δυτικότερου Περιφερειακού Ιατρείου της χώρας, που καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων στους Οθωνούς. Σημείωσε επίσης ότι από τον Φεβρουάριο του 2016 το ΥΠΕΘΑ παρέχει οπλίτες-ιατρούς, οι οποίοι ταυτοχρόνως με τη στρατιωτική τους θητεία εκπληρώνουν και το αγροτικό τους, «εφόσον οι επιχειρησιακές ανάγκες  επιτρέπουν», όπως σημείωσε.
-- Τη διάθεση πτητικών μέσων των ΕΔ για τις αεροδιακομιδές και την  προσφορά αίματος από τις εθελοντικές αιμοδοσίες στελεχών και οπλιτών που διεξάγονται κατά περιόδους στις μονάδες των ΕΔ.
-- Τις επισκέψεις σε τακτά χρονικά διαστήματα του Πλοίου Γενικής Υποστηρίξεως «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» σε ακριτικά νησιά, στελεχωμένο με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των τριών Κλάδων για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβαθμίου περιθάλψεως στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών.

Ο κ. Βίτσας πρόσθεσε ότι στα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν  πλέον πρόσβαση όλοι οι πολίτες στα εξωτερικά ιατρεία και διατίθεται καθημερινώς αριθμός απλών κλινών και κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο ΕΣΥ. Κάτοικοι ακριτικών νησιών νοσηλεύονται και στα τρία στρατιωτικά νοσοκομεία των Αθηνών.

(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ.)


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: 26ο Ιατρικό Συνέδριο των Ενόπλων Δυνάμεων (ΙΣΕΔ)

1 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΑΝ ΟΙ ΕΑ ΣΤΡΚΟΙ
    ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΤΡΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΘΩΣ
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣ
    ΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ