Αρχική » , , , » Εκκλησιασμός στο πομακοχώρι Ωραίο Ξάνθης στον Ι.Ν. Αγ. Στυλιανού (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Εκκλησιασμός στο πομακοχώρι Ωραίο Ξάνθης στον Ι.Ν. Αγ. Στυλιανού (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)


Γράφει: Ο Υποστράτηγος ε.α.Γεώργιος Γεωργιάδης
Πρόεδρος Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης

Τελέστηκε την 26η Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγ. Στυλιανού, με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό, Πανηγυρικός εκκλησιασμός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, στο Πομακοχώρι Ωραίο.

Στον Εκκλησιασμό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, ο οποίος ετέλεσε την αρτοκλασία, επικουρούμενος στην τελετή από τον Ιερέα κ. Γεώργιο Σπάρταλη, ο οποίος και ιερούργησε. Στον εορτασμό προσήλθαν, αρκετοί κάτοικοι της Ξάνθης συνολικά γύρω στα 80 άτομα, μεταξύ τους μέλη του συλλόγου Τριτέκνων με τα παιδιά τους, με ένα (1) λεωφορείο, όπως και με αρκετά ΙΧΕ οχήματα.

Στο εκκλησίασμα ήταν υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία από το Δ΄Σ. Στρατού, με επικεφαλής τον Διοικητή ΔΜΧ, όπως και άνδρες από γειτονική Στρ. Μονάδα της περιοχής, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ όπως και άλλα μέλη της Ένωσης των Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, η Πρόεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου Τριτέκνων, όπως και ο Πρόεδρος και μέλη της Ένωσης Πολυτέκνων Ξάνθης.

Μετά τον εκκλησιασμό και την αρτοκλασία, προσφέρθηκε, από τις οικογένειες των κτητόρων και του αναδόχου συλλόγου, καφές, αναψυκτικά όπως και εδέσματα, έξω από το ναό, όπως και σε καφενείο του χωριού με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου, οποίος χαιρέτισε εγκάρδια όλους τους παρευρισκομένους κατοίκους του χωριού, αποδεικνύοντας ότι οι διαφορετικές θρησκείες, δεν διαχωρίζουν τους κατοίκους της Χώρας, αλλά τουναντίον ενώνουν.

Με τον εκκλησιασμό αυτό ολοκληρώθηκε, το φετινό πρόγραμμα «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια της Ξάνθης». Τελέστηκαν συνολικά 38 εκκλησιασμοί και ισάριθμες φορές ήχησε η καμπάνα, άναψαν τα καντήλια στις εκκλησιές, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας.

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, και ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες προσήλθαν, το Δ’ Σ. Στρατού και τη Στρ. Μονάδα της περιοχής για την αδιάκοπη συμμετοχή τους στους τελούμενους εκκλησιασμούς, τον ‘’ανάδοχο’’ Σύλλογο Τριτέκνων Ξάνθης, που ανέλαβε τα έξοδα της συνεχούς ανακαίνισης και για φέτος τη «διαμόρφωση της εισόδου και του περιβάλλοντος χώρου» του ναού, εργασία που πραγματοποίησε Στρ. Προσωπικό του 724 ΤΜΧ, καθώς και την οικογένεια του «κτητόρων», κληρονόμων της Οικογένειας Μπαλαβανίδη και των τέκνων τους, που συνέβαλαν στην επιτυχία της όλης εκδήλωσης.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ