Μάλιστα κ. Υπουργέ!!!


Άρθρο του Π. Σταμάτη*

Λίγες μέρες πριν δημοσιεύθηκε το Προεδρικό διάταγμα στο οποίο ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, απένειμε το βαθμό της Υποναυάρχου στην ηρωίδα του ΄21 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός αυτό, που πέρα της άστοχης αυτής πράξης, προκαλούνται και ορισμένα εύλογα ερωτήματα, αφού από 1825 της είχε απονεμηθεί από τη Ρωσία ο βαθμός του Ναυάρχου, γιατί έπρεπε εμείς μετά από 200 χρόνια να την υποβιβάσουμε.

Είμαι περίεργος αν θα ακολουθήσουν και άλλες απονομές στους υπόλοιπους ήρωες του 21, καθώς έχουμε πλήθος από πρωτοπαλίκαρα του Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Κανάρη, Μιαούλη, άραγε θα συνεχίσουμε και σε άλλους ήρωες του 1821, 1912 και 1940 (Λοχίες, Λοχαγούς, Συνταγματάρχες), όπως, τον Νικήτα Σταμετελόπουλο (Νικηταρά),τον Πιπίνο, τον Ματρόζο κ.α.

Άλλως θα είναι μεγάλη προσβολή για όλους τους υπόλοιπους από την επιλεκτική απονομή του τιμητικού βαθμού και των μεταλλίων μόνο της Μπουμπουλίνας και η παράλειψη απόδοσης τιμητικών τίτλων των υπολοίπων ηρώων.

Θα αναζητήσει ο κ. ΥΕΘΑ τους κληρονόμους της για να παραδώσει τα μετάλλια που της απένειμε.

Για να εκδοθεί το παραπάνω Π.Δ. απαιτήθηκε η εισήγηση του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΓΕΕΘΑ, η υπογραφή του Διευθυντού του Β΄ Κλάδου  του ΓΕΕΘΑ, του Επιτελάρχη, του Υπαρχηγού του ΓΕΕΘΑ και κατόπιν απόφαση του ΣΑΓΕ, με την συνυπογραφή όλων των Αρχηγών των επιτελείων (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας).

Όλοι οι ανωτέρω αξιωματικοί πως εξέλαβαν το όλο θέμα, άραγε έγραψαν κάποια παρατήρηση ή έστω κάποια διαφωνία για το γεγονός αυτό,  ή απλά εφήρμοσαν την επιθυμία του πολιτικού τους προϊσταμένου, βάσει του νόμου (3883/10), χωρίς να διαγνώσουν το τραγελαφικό θέμα της υπόθεσης, το οποίο έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα viral στο διαδίκτυο και μας εξέθεσε πανελλαδικά.

Ο ΠτΔ με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα δεν διέγνωσε το ευτράπελο αυτό, ώστε να επιστρέψει το προς υπογραφή ΠΔ στον υπουργό και να επικοινωνήσει μαζί του για το πασιφανές και  πρωτόγνωρο ατόπημά του.

Νόμιζα ότι από τους προηγούμενους ΥΕΘΑ τα είχα δει όλα, αλλά από ότι βλέπω «και μη χειρότερα».

Αχ ρε Ελλάδα μου πως σε κατάντησαν οι πολιτικάντηδες και οι υποτακτικοί τους!!!

* Ο Π. Σταμάτης είναι αξιωματικός ε.α. και συγγραφέας.

1 σχόλια:

  1. ΗΡΩΑΣ ΕΦΑΜΙΛΛΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΑΜΑΝΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.
    ΕΡΩΤΗΜΑ:
    ΕΔΩ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΑ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Η ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ, ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΠΙ ΤΙΜΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ