Αρχική » , , , , » Πραγματοποιήθηκε το 12ο Ετήσιο Συνέδριο Υπαξιωματικών Στρατών Ξηράς (7 ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε το 12ο Ετήσιο Συνέδριο Υπαξιωματικών Στρατών Ξηράς (7 ΦΩΤΟ)


Με συμμετοχή του Υπασπιστή Διοίκησης του ΓΕΣ

Στο 12ο Ετήσιο Συνέδριο Υπαξιωματικών των Στρατών Ξηράς των Ευρωπαϊκών Χωρών (“Conference of European Armies for Non-Commissioned Officers”/CEANCO 2018), συμμετείχε ο Υπασπιστής Διοικήσεως του ΓΕΣ, Ανθυπασπιστής (ΔΒ) Λουκάς Τσιαμαντάς.

Θέμα του Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 1-4 Μαΐου, αλλά έγινε γνωστό σήμερα από το ΓΕΣ, στο Λονδίνο της Βρετανίας, ήταν: «Επαγγελματίες Ηγήτορες με Χαρακτήρα-Professional Leaders of Character».

Στη διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις για:

Το Δόγμα της Ηγεσίας.

Τα χαρακτηριστικά και τις αξίες του Σώματος των Υπαξιωματικών ώστε να υπάρχει Επαγγελματισμός και Ηθική.

Το Δόγμα των Υπαξιωματικών (Non-commisioned officers Creed).

Στρατιωτικά προγράμματα ανταλλαγής του Στρατού των Η.Π.Α με άλλες χώρες.

Παρουσίαση της Διοικήσεως Δόγματος και Εκπαιδεύσεως (Training and Doctrine Command/TRADOC), του ρόλου και της αποστολής της, καθώς και των USASMA (USA Sergeant Major Academy), δηλαδή της Ακαδημίας των Αρχιλοχιών του Αμερικανικού Στρατού και του 7ου Κέντρου Εκπαιδεύσεως Στρατού (7th Army Training Center/7th ATC).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, Αντιστράτηγος Christopher Cavoli και o Επιτελάρχης των Χερσαίων Δυνάμεων της Μ. Βρετανίας (Chief of Staff Field Army), Υποστράτηγος Ivan Jones.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης - ΦΩΤΟ: army.gr)

2 σχόλια:

  1. Ως στρατός,πάντως,ακόμη δεν έχουμε καταλήξει ποιος ειν' ο υπαξιωματικός και ποιος ο οπλίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Military Tourism" είναι ο όρος που χρησιμοποιήται από υψηλόβαθμα στελέχη στο ΝΑΤΟ όταν θέλουν να θέλουν να δώσουν δηκτική και περιπαικτική έμφαση, για κάποιο στέλεχος (ανεξαρτήτως βαθμού) που συμμετέχει σε διάφορα σχολεία, εκδηλώσεις και σεμινάρια, χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα, για να επισκέπτεται πόλεις ανά την υφήλιο με πληρωμένα όλα τα έξοδα + ΟΕ. Επί του προκειμένου η εκπροσώπηση από μέρους της Ελλάδος (τονίζεται στην NCOs Conference) δεν είχε καμία θεσμική, ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ και ουσιαστική ή ακόμη και ηλικιακή αξία. Πράγματα γνωστά βεβαίως στους Έλληνες υπαξιωματικούς (ανεξαρτήτως προελεύσεως). Μία προσεκτική παρατήρηση στις φωτογραφίες αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ