Αρχική » , , , , , » Κρυφές νέες μειώσεις στις συντάξεις παρακάμπτοντας τον νόμο Κατρούγκαλου

Κρυφές νέες μειώσεις στις συντάξεις παρακάμπτοντας τον νόμο Κατρούγκαλου


Ύπουλο χτύπημα στους συνταξιούχους - Ετοιμάζουν νέες, παράνομες, οριζόντιες μειώσεις, που θα ξεπερνούν και το 18% (!), παρακάμπτοντας τον νόμο Κατρούγκαλου

Αντί του επανυπολογισμού, η κυβέρνηση δρομολογεί σιωπηρά νέες, παράνομες, οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις για το 2019 (πολύ μεγαλύτερες από το 18% επί της προσωπικής διαφοράς!), παρακάμπτοντας τον νόμο Κατρούγκαλου, για να καλύψει τις συμφωνηθείσες με τους θεσμούς περικοπές για του χρόνου, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, όπως καταγγέλλει το μέλος της διοικούσας επιτροπής του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ Κώστας Νικολάου.

Το μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΚΕΠΕΑ σε νέο άρθρο του υποστηρίζει ότι οι υφιστάμενες συντάξεις έχουν επανυπολογιστεί στα «κρυφά». Η κυβέρνηση δεν δίνει τα στοιχεία στους συνταξιούχους επειδή τα... νούμερα -σε σχέση με τα ποσά που έχει δεσμευτεί να «κοπούν» από το συνταξιοδοτικό σύστημα το 2019- δεν βγαίνουν!

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, η κυβέρνηση προχωρά στις εξής «παραβάσεις», ούτως ώστε να ξεπεράσει τα προβλήματα που φαίνεται ότι δημιουργεί ο επανυπολογισμός των συντάξεων, τον οποίο η ίδια (!) νομοθέτησε:

1η: Παρακάμπτει τον νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016), ο οποίος επιβάλλει τον επανυπολογισμό και δημιουργεί τις προσωπικές διαφορές.

2η: Θέτει απευθείας σε εφαρμογή τον νόμο 4472/2017 (μειώσεις των προσωπικών διαφορών έως 18% την 1η Ιανουαρίου 2019) χωρίς να προηγηθεί ο επανυπολογισμός και να έχουν καταχωριστεί οι προσωπικές διαφορές στα ενημερωτικά σημειώματα των συνταξιούχων.

3η: Στερεί στους συνταξιούχους τη δυνατότητα να ελέγξουν εάν έγιναν ορθά οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, στερώντας τους το έννομο δικαίωμα περί ασκήσεως ένστασης.

4η: Ήδη έχουν παραβιαστεί οι χρονικές προθεσμίες του ν. 4387 και οι αποφάσεις του Τ. Πετρόπουλου, οι οποίες ορίζουν ότι «ο επανυπολογισμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ως τελική οριστική εικόνα θα πρέπει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 να έχει ολοκληρωθεί».

«Η παραβίαση των χρονικών ορίων σε συνδυασμό με τη δήλωση Πετρόπουλου ότι τα νέα ποσά των συντάξεων θα μαθευτούν μετά τις μειώσεις για το 2019», σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, «αποτελούν την απόδειξη ότι δεν θα προκύψει επανυπολογισμός αλλά παράνομες οριζόντιες περικοπές. Αυτό σημαίνει ότι οι μειώσεις την 1/1/2019 δεν θα είναι ανάλογα με τις προσωπικές διαφορές έως 18% αλλά πολύ περισσότερο». «Στήνεται μια νέα τραγωδία», συνεχίζει, «εάν τις συγκρίνουμε με τον δήθεν επανυπολογισμό των επικουρικών, οι οποίες μειώθηκαν παράνομα έως και 50%»!

Ο λόγος για τον οποίο οι αριθμοί -σε σχέση με τις δαπάνες που έχει προσυμφωνήσει η κυβέρνηση να «κοπούν» από τις συντάξεις το 2019- δεν βγαίνουν με τον επανυπολογισμό τους κρύβεται πίσω από τον ρόλο που διαδραματίζουν στο τελικό ποσό οι ασφαλιστικές εισφορές του 13ου και του 14ου μισθού. Ο κ. Νικολάου αναφέρει ότι κατά τον επανυπολογισμό των καταβαλλόμενων συντάξεων θα πρέπει να προστεθεί σε αυτές ένα επιπλέον ποσό, λόγω υπέρτερων ασφαλιστικών εισφορών του 13ου και του 14ου μισθού. Τα ποσά αυτά, πάνω κάτω, καλύπτουν τις προσωπικές διαφορές».

Σημειώνεται ότι οι εισφορές του 13ου και του 14ου μισθού προσαυξάνουν στις νέες συντάξεις το ανταποδοτικό μέρος κατά 16,66% και στις ήδη καταβαλλόμενες κατά 0,25% για κάθε έτος ασφάλισης.

(dimokratianews.gr - 23/05/2018)

__________________
Υ.Γ.: Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


10 σχόλια:

 1. Θελατε 13 και 14 συνταξη..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σου συνιστώ να ξαναδιαβασεις το κείμενο τα κατινίστικα
   για τον καφενέ που πηγαίνεις.Αντι να διερωτάσαι ποιος
   έκλεψε τις εισφορές των ταμείων ειρωνεύεσαι τον κοσμάκη
   που τις πλήρωνε και αδιαφορείς αν οι κλέφτες κυκλοφορούν
   ελεύθεροι.Καταλαβες τώρα ξερόλα.

   Διαγραφή
  2. φάτε σανό τώρα κάργα και πάρτε και 15 σύνταξη, χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα

   Διαγραφή
  3. Τι φοράδα εισαι που τρως τόσο πολύ σανο;Η έντονη
   πνευματική σου καθυστέρηση ειναι αποτέλεσμα της
   υπερβολικής κατανάλωσης ζωοτροφών.

   Διαγραφή
  4. αλλαγή δεν ήθελες, ελπίδα δεν ήθελες, φάε επαναυπολογισμό σύνταξης και ψέξε να βρεις την προσωπική διαφορά που θα εξαφανιστεί από αρχές του νέου έτους,

   Διαγραφή
 2. Ο Μοσκοβισί για τις συντάξεις : Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται ............................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2050, ΚΟΡΟΙΔΑ, ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΑ ΕΤΗ 2019 ΚΑΙ 2020 ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΣΑΝΟ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΣΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ . ΤΩΡΑ ΟΣΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΟΥΝ ΣΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ,ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ <><><><><><><><><><><><><>

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ένας βασιλιάς έστειλε φοροεισπράκτορα να πάρει τους φόρους. Όταν γύρισε τον ρώτησε τι έλεγαν οι πολίτες. "Γκρινιάζανε" απαντά αυτός. "Να ξαναπάς τότε" τον διατάζει. Γυρνάει αυτός και τον ξαναρωτά. "Βρίζανε και απειλούσαν" ξαναπαντά. "Ωραία, πήγαινε πάλι" τον ξαναδιατάζει. "Τώρα τι λέγανε?" τον ρωτάει. "Σχεδόν με δείρανε" του λέει ο φοροεισπράκτορας. "Πολύ ωραία" λέει ο βασιλιάς. "Ξαναπήγαινε" τον διατάζει. Αφού γυρίζει του αναφέρει. "Βασιλιά μου επιτέλους το πήραν απόφαση ποιος κάνει κουμάντο και δεν βγάλαν άχνα όταν με πληρώνανε". Και τότε ο βασιλιάς του απαντάει. "Πήγαινε και δώστα πίσω. Ετοιμάζονται να με φάνε". Η ιστορία αυτή δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική πραγματικότητα. Ο βασιλιάς εκείνος βλέπετε, ήταν ολίγον ξύπνιος και του έκοβε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 30ΧΡΟΝΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ