Αρχική » , , , » Καμμένος: Τι είπε για την καταβολή του επιδόματος επιχειρησιακής ετοιμότητας στους Στρατιωτικούς (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Καμμένος: Τι είπε για την καταβολή του επιδόματος επιχειρησιακής ετοιμότητας στους Στρατιωτικούς (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Ερώτηση 4857/30-03-18 της Βουλής των Ελλήνων

Σύμφωνα με το άρθρο 126 του Ν.4472/2017 το επίδομα επιχειρησιακής ετοιμότητας, δεν προβλέφθηκε με το νέο μισθολόγιο και ως συνέπεια αυτού καταργήθηκε. Στο άρθρο 127 παρ. δ (β) του ίδιου νόμου αναφέρεται:

«Στο ίδιο ως άνω προσωπικό, καθώς και το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που αποδεδειγμένα εργάζεται κατά τις νυκτερινές ώρες χορηγείται ειδική αποζημίωση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των δύο ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (2,77 €) ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης. Το ανώτατο όριο των ωρών νυχτερινής απασχόλησης, οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης της εν λόγω αποζημίωσης καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού. Μέχρι την έκδοση της εν λόγω κοινής υπουργικής απόφασης εξακολουθεί να καταβάλλεται το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. Α8 υποπερίπτωση β’ του άρθρου 51 του ν. 3205/2003 (Α’297) και σύμφωνα με τις σχετικές εκδοθείσες υπουργικές αποφάσεις, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.»

Από τα ως άνω αναφερόμενα, προκύπτει ότι ΔΕΝ θα έπρεπε να διακοπεί από την μισθοδοσία, η καταβολή του επιδόματος επιχειρησιακής ετοιμότητας, μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ που αφορά την καταβολή του επιδόματος νυχτερινής απασχόλησης, που παρεμπιπτόντως δεν έχει εκδοθεί έως σήμερα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) κατόπιν τούτου, ζητεί την άμεση καταβολή του επιδόματος επιχειρησιακής ετοιμότητας από την ημερομηνία διακοπής του και μέχρι την έναρξη καταβολής του επιδόματος νυχτερινής απασχόλησης, που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να έχει ισχύει από την 1/1/2017.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Θα πράξετε τις σχετικές ενέργειες ώστε να καταβληθεί άμεσα το επίδομα της επιχειρησιακής ετοιμότητας από την ημερομηνία διακοπής του μέχρι την έναρξη καταβολής του επιδόματος νυχτερινού επιδόματος για τους ανωτέρους λόγους;

Ο Βουλευτής

Νικόλαος Κούζηλος

Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 4857/30-03-18) με θέμα: «Άμεση καταβολή του επιδόματος επιχειρησιακής ετοιμότητας»:

1 σχόλια:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ