Αρχική » , , , , , » Ποια μέτρα έχει λάβει το ΥΠΕΘΑ για διευκόλυνση των Στρατιωτικών και των οικογενειών τους; (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Ποια μέτρα έχει λάβει το ΥΠΕΘΑ για διευκόλυνση των Στρατιωτικών και των οικογενειών τους; (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Ο Βουλευτής Μπαργιώτας Αθανασίου Κωνσταντίνος, κατέθεσε ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 5655/04-05-2018) προς τo Υπουργείo Εθνικής Άμυνας με θέμα: «Στήριξη των στρατιωτικών και των οικογενειών τους».

Τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων είναι μια κοινωνική ομάδα με ιδιαίτερα προβλήματα. Οι στρατιωτικοί είναι, ίσως, η μοναδική κοινωνική ομάδα, η οποία από την είσοδο της στο στράτευμα (στρατιωτικές σχολές, σχολεία εφαρμογής) σε ηλικία 18 ετών έως και την αποστρατεία σε ηλικία 58 πλέον ετών, δεν λαμβάνει ποτέ μόνιμη οργανική θέση, αλλά μετακινείται συνεχώς. Η συχνή αλλαγή κοινωνικού και σχολικού περιβάλλοντος δημιουργεί πολλά προβλήματα στις οικογένειες.

Για παράδειγμα, οι σύζυγοι των στρατιωτικών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα στην πλειοψηφία τους παραμένουν στην ανεργία, διότι λόγω των συχνών μεταθέσεων η πρόσληψη δεν είναι εύκολη. Έτσι, πέραν των άλλων, δεν δίνεται η δυνατότητα στις συζύγους να συμβάλλουν στο οικογενειακό εισόδημα.

Επιπλέον, υπάρχουν προβλήματα η λύση των οποίων απαιτεί διάθεση κονδυλίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η καταβολή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών που προβλέπει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επίσης, η καταβολή...

Διαβάστε αναλυτικά την σχετική ερώτηση:

1 σχόλια:

  1. Την επερώτηση να την κάνει στον πρώην πρόεδρο του
    που φρόντισε να μας εξαθλιώσει ο αγύρτης σε όλους
    τους τομείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ