Αρχική » , , , , , , , , » Μειώθηκε ο χρόνος εξαγοράς θητείας κατά 2 έτη. Ανατροπές και στην αναβολή στράτευσης (ΑΠΟΦΑΣΗ)

Μειώθηκε ο χρόνος εξαγοράς θητείας κατά 2 έτη. Ανατροπές και στην αναβολή στράτευσης (ΑΠΟΦΑΣΗ)


Εκδόθηκε η ΑΠΟΦΑΣΗ του ΑΝΥΕΘΑ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ: Τροποποίηση της Φ.429.1/5/150045/Σ.11/04-01-2006 απόφασης Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας «Ρύθμιση ορισμένων στρατολογικών θεμάτων» (Β΄ 34), της Φ.429.1/10/150128/Σ.21/10-01-2006 απόφασης Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας «Ρύθμιση στρατολογικών θεμάτων ατόμων ειδικών κατηγοριών» (Β΄ 61) και της Φ.429.1/21/286731/Σ.3153/09-06-2016 απόφασης Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας «Ρύθμιση στρατιωτικών υποχρεώσεων στρατευσίμων, ανυπότακτων και οπλιτών, που έχουν συμπληρώσει το τριακοστό πέμπτο (35ο) έτος της ηλικίας τους» (Β΄ 1798).

Σύμφωνα με την υπόψη απόφαση επέρχονται αλλαγές στις αναβολές στράτευσης και στο όριο ηλικίας για εξαγορά θητείας. Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι μειώνεται το όριο ηλικίας για την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας, στα 33 έτη (από τα 35 που ισχύει σήμερα).

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση για την διαδικασία κατάταξης, στρατολογικής τακτοποίησης, προϋποθέσεις και δικαιολογητικά για όσους έχουν συμπληρώσει το τριακοστό τρίτο (33ο) έτος της ηλικίας τους ορίζεται ότι:

«Στις διατάξεις του άρθρου 57 του ν. 3421/2005 (Α΄ 302) υπάγονται, εφόσον επιθυμούν, όσοι έχουν συμπληρώσει το τριακοστό τρίτο (33ο) έτος της ηλικίας τους και έχουν εκπληρώσει χρόνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας είκοσι (20) ημερών, ανεξάρτητα αν υπηρετούν ή τελούν εκτός Ενόπλων Δυνάμεων. Όσοι συμπλήρωσαν το τριακοστό τρίτο (33ο) έτος της ηλικίας τους και διατελούν εκτός Ενόπλων Δυνάμεων, πλην όμως δεν έχουν συμπληρώσει το χρόνο της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, που απαιτείται για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς της στρατεύσιμης στρατιωτικής τους υποχρέωσης, μπορούν να ζητήσουν την κατάταξή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις εκτός Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ).».

Στην απόφαση προβλέπονται και αλλαγές για την αναβολή της θητείας και στα δικαιολογητικά που προσκομίζονται από ειδικές κατηγορίες στρατευσίμων και ειδικότερα για τους διορισμένους γιατρούς ή τους προς απόκτηση ιατρικής ειδικότητας.

Όπως ορίζει η απόφαση για τη χορήγηση των αναβολών, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία με αίτησή τους τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α. Οι διορισμένοι ή γραμμένοι για απόκτηση ιατρικής ειδικότητας πιστοποιήσεις ή βεβαιώσεις από τις οποίες προκύπτει:

(1) Η συνολική διάρκεια που απαιτείται για την απόκτηση ειδικότητας.

(2) Ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα (κλινική, νοσοκομείο, εργαστήριο) έχει αναγνωρισθεί ως ίδρυμα ειδίκευσης ιατρών από το Υπουργείο Υγείας αν είναι του εσωτερικού ή από την αρμόδια υπηρεσία του ξένου κράτους αν είναι του εξωτερικού.

β. Οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος που διαπρέπουν σε επιστημονικές εργασίες ή έρευνες:

(1) Αντίγραφο του διδακτορικού διπλώματος που έχουν αποκτήσει.

(2) Πιστοποιήσεις ή βεβαιώσεις του τμήματος ανθρώπινων πόρων ή της γραμματείας του οικείου εκπαιδευτικού επιστημονικού ιδρύματος, από τις οποίες να προκύπτουν η ιδιότητα με την οποία απασχολούνται σε αυτό, η χρονική διάρκεια της απασχόλησής τους, η επίδοση στις επιστημονικές εργασίες ή έρευνες και η απήχηση που έχουν αυτές στους διεθνείς ερευνητικούς και επιστημονικούς κύκλους. Για όσους βρίσκονται στο εξωτερικό, οι πιστοποιήσεις ή βεβαιώσεις μπορούν να εκδίδονται από την αρμόδια ελληνική προξενική αρχή. Τα ως άνω έγγραφα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέχρι δύο (2) μήνες πριν την υποβολή της αίτησης.

(3) Κατάσταση από την οποία να προκύπτουν αναφορές άλλων ερευνητών-επιστημόνων στο δημοσιευμένο έργο τους.

(4) Βιογραφικό σημείωμα.

(5) Οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό στοιχείο, σχετικό με την επίδοσή τους σε επιστημονικές εργασίες ή έρευνες...

Διαβάστε αναλυτικά την σχετική απόφαση:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ